Fest, förvirring och shopping

Igår var det dags för nollkalas. Eftersom det var en vanlig fest fick man klä sig som man ville för en gångs skull, vilket var skönt. Vår faddergrupp dissade V och AT-sektionernas stora husförfest och åkte hem till en fadder och förfestade där istället. Det var en riktigt trevlig förfest även om jag kanske fick i mig aningens för mycket, vilket gör att resten av kvällen är något luddig... Bl.a. har jag svårt att förstå hur/när/varför jag trillade på ett betonggolv så hårt att fortfarande har ont i baken, vem det egentligen var som jag snackade tyska med och varför jag till slut tokstressade till en buss som dels kom långt senare och dels inte alls var kvällens sista...

När jag vaknade imorse trodde jag inte att det hade varit så farligt igår, men när jag senare skulle berätta om kvällen för Jessica väcktes frågorna ovan...

Jessica mötte jag i alla fall upp för att ta en shoppingtur till Bäckebo. Köpte trälack på Bauhaus och diverse nyttigheter på IKEA. Efter shoppingen åkte vi in till stan och käkade. En mycket trevlig dag helt enkelt! Imorgon ska vi träffas igen, Jessica har fixat biljetter till Finnkampen så det ska vi gå på!

Nu i eftermiddag var det tänkt att jag skulle städa lägenheten och allra helst även hinna med att räkna lite matte eftersom vi har vår första dugga (litet prov) på måndag. Men en bakis Maria är en snigeleffektiv Maria, så det har inte blivit så mycket gjort än... Får försöka göra ett ryck nu så att det blir gjort. Sen ska jag lyxa till det med ett fotbad, köpte nämligen en balja till det på IKEA idag!

Om någon undrar vad jag sysslar med de här veckorna

så hittar ni svaret här. Så mycket som jag pallar i alla fall... Hittills har jag faktiskt varit på allt, förrutom pokerkvällen!

Stand-up

Såg förresten en lapp om Stand-up på skolan idag, vilket fick mig att kolla upp om min nya favorithobby i min nya hemstad. Det visade sig att jag har möjlighet att se min favorit Jesper Rönndahl inte mindre än två gånger i höst, den 16e september respektive den 7e oktober. Den senare gången är även en annan favorit, Sandra Illar, med så då ska jag definitivt vara där!

Torsdag

Ytterliggare två dagar fulla med aktiviteter har gått. I skolan har det blivit mycket matte. Det känns fortfarande att man hänger med, även om det går lite väl snabbt när läraren har genomgång ibland. Men när man väl börjar titta på uppgifterna själv brukar det gå bra.

I veckan, och framförallt idag, har det varit urusel luft i föreläsningssalen vilket har gjort att man har varit nära att somna i princip hela dagen... Inte så roligt, hoppas de fixar det snart!

Vad gäller nollningen var det igår dags för stadsrundvandring och nolleinsamling. Vi skulle gå runt till olika stationer i stan där vi skulle göra olika lekar och på vägen skulle vi skrammla pengar till SOS barnbyar. Skojskoj! Efter detta blev det grillning vid skolan, även det mycket trevligt.

Idag var det mer lekar med SNOK (en av föreningarna på sektionen) som alla involverade ägg, och därefter var det provöhlhäfning. Öhlhäfningen känns verkligen som en seriös grej på Chalmers, väldigt avancerade regler gäller och tidtagningen tas med tusendelars sekunders noggrannhet. Eftersom jag misslyckats förr när jag försökt tittade jag bara på men det var kul det med!

Imorgon är det nollekalas, det första stora kalaset för alla sektioner!

Och det bara fortsätter

Nollningen och skolan fortsätter, men i söndags var det lite paus från det vilket var rätt skönt. Då träffade jag och Tessan som sagt Frida. Först fick jag tvinga med dem att köpa kläder till igårkväll, då det var "FN-kalas" där alla faddergrupper hade fått olika länder som de skulle klä ut sig till. Min faddergrupp hade fått Frankrike och valde att alla skulle klä sig i Moulin Rouge-kläder.

När shoppingen var klar blev det lunch på ett mysigt café och därefter gav Frida oss en något förvirrad men högst personlig guidning genom delar av Göteborg, det tackar vi för! Sen åkte vi hem till mig och åt en jättegod färdiggjord paj, smaskens! Därefter åkte Frida hem och jag och Tessan hade en fortsatt lugn kväll med mat och Monk-avsnitt. En mycket trevlig söndag måste jag säga!

Igår åkte Tessan in till stan för att åka hem till Växjö lite senare. Himla roligt att ha träffat henne var det, får hoppas det blir snart igen!

Efter skolan igår gick faddergruppen hem till en av faddrarna direkt efter lunch för att fixa i ordning oss inför kvällen. Även om alla tjejerna hade följt temat väl så var ju killarna klart bäst. De hade allihopa korta små klänningar, nätstrumpbyxor och massor med smink, skitroligt såg det ut! Alla var verkligen jättetaggade på förfesten och när vi kom till sittningen. Kanske lite väl taggade för när sedan själva sittningen hade lite dåligt tempo blev alla snabbt väldigt sega och stämningen sjönk rejält. Jag hade själv varit orolig för hur jag skulle ta mig hem, sista bussen gick vid 1 vilket kändes himla tidigt på förhand men det visade sig att jag var väldigt nöjd med att gå hem redan vid 23. Det verkade de flesta i faddergruppen vara och det var nog knappt någon som stannade efter midnatt. Menmen, vi hade nog börjat först av alla och haft riktigt roligt på förfesten så det får man vara nöjd med!

Idag har faktiskt varit helt fritt från nolleaktiviteter, rätt skönt faktiskt! Känns som att man klagar på att det är fullt upp hela tiden, det är ju faktiskt riktigt riktigt roligt, men en slapp eftermiddag är inte fel det heller... Sen hade man ju samlat på sig en massa räkningar som man inte hunnit betala och annat som man inte hunnit fixa, så det var välbehövligt. Imorgon står stadsrundvandring på schemat, det ska bli skoj!

Fullt upp!

Nollningen och skolan fortsätter. Vad gäller skolan hade vi i fredags en introduktionsföreläsning till en kurs som heter "Byggande i samhället" där man ska kolla på vilken roll en VoV-ingenjör egentligen kan ha i olika byggprojekt. Känns som en jättebra kurs så att man i alla fall senast efter en termin vet om det här kanske inte var det man ville och kan hoppa av i tid eller om det - förhoppningsvis! - är precis det och man kan bli extra peppad för att klara de här fem åren!

I fredags var det som sagt nolleuppdragsutdelning. Min grupp bestod av fyra personer men vi var bara två som dök upp. Under kvällen var det olika lekar planerade så vi fick slå oss ihop med olika grupper. Själva uppdragsutdelningen skötte V0K som man först fick gyckla för. Jag trodde det skulle räcka med det lilla gyckel som vi förberett innan men det gjorde det tydligen inte, en bra stund fick vi stå där i strålkastarljuset och på deras uppmaningar göra något spontangyckel med ekorrar och nötter och ostar och jag vet inte vad... Men roligt var det!

När alla lekar var avklarade blev det dans! Även det var skoj!

Igår träffades vi först med faddergruppen för att gå och köpa utklädnad tills FN-middagen imorgon. Jag köpte inget än, ska fixa det idag, men nu vet man i alla fall ungefär vad man ska köpa.

På kvällen blev det lite stressigt - Tessan skulle komma hit från Växjö men jag hade bråttom iväg på en provsittning. Det löste sig i alla fall, jag hann möta henne på busshållsplatsen och ge henne en vägbeskrivning till min lägenhet innan jag hoppade på bussen till skolan. Väl där visade det sig ju såklart att jag hade stressat i onödan - det tog nästan en halvtimme innan alla var på plats i salen som vi skulle vara i. I salen blev det gycket av olika föreningar. Först - och kanske roligast - var det V0K som körde lite med oss som vanligt. Men sen kom "Storgamble" (V0K från tidigare år) och då var det istället "vårt" V0K som fick gyckla. Efter detta tog de av sig sina solglasögon och blev "vanliga människor" som alltså ska sluta vara hårda och som vi får snacka med vanligt. Det var roligt att se dem så men å andra sidan har de varit så roliga när de var "hårda" att de gärna hade fått fortsätta nån vecka till i alla fall...

Sen blev det gyckel av diverse andra föreningar och efter det var själva sittningen. Om man jämför med Växjö och Lund så var det väl mycket som var likt men de hade väl fler traditioner här med fler sånger och ramser och seriösare toastmasters. Roligt var det i alla fall! Även efter detta var det dans. Jag avvek dock rätt tidigt även igårkväll eftersom jag tänkte att jag inte skulle vara helt död när jag, Tessan och Frida ska göra något idag. Detta visade sig vara helt onödigt eftersom flera bussar var inställda pga. midnattsloppet just då så jag fick ändå vänta mer än en timme på bussen... Det var i alla fall trevligt att inte komma hem till en tom lägenhet för en gångs skull!

Nu ska vi nog snart ringa Frida och se när vi ska träffas idag. Men hon var visst oxå ute igår så vi får se om vi vågar väcka henne än...

Oroligheter och roligheter

Knappt ett dygn har jag bott här på Backa så händer det här precis utan för dörren i princip: http://gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=512157&ref=puff Det är bara att vänja sig?

Nollningen och skolan har i alla fall fortsatt. VnollK har vi fått se mycket mer av, bl.a. lärde de oss "nolledansen" igår och underkände igår våra nollebrickor (namnbrickor fast mer avancerade) som vi hade lagt ner så mycket tid på. Mycket mer tid har spenderats i phaddergrupperna och det känns som att man börjar lära känna en del nu i alla fall. Idag var/är första festen, som jag faktiskt bangade... men det verkar finnas gott om tillfällen att ta igen det senare! Efter att ha fegat ur öhlhäfningen igår testade jag faktiskt idag, med mindre lyckat resultat: första gången sprutade det ur näsan och den andra kunde jag inte svälja alls...


Lektionerna har oxå börjat så smått, matten nu till en början. Till allas lättnad har vi nu två veckor där vi repeterar gymnasiematte, skönt! Annars har tiden i skolan gått åt till att ge oss en inblick i vårt framtida yrkesliv; Två små föredrag från företag har vi fått och idag var vi på studiebesök på två olika byggplatser; ett där de byggde bostadshus och ett större projekt där de bygger en stor ny bro. Det var intressant att få en inblick i det hela!

Imorgon är det nolleuppdragsutdelning, då ska man delas in i nya grupper för detta. Ska bli spännande att se vad man får för uppdrag. För några år sedan lär visst någon nollegrupp ha hällt såpa i Floomridern på Liseberg så att det skummade över, men det blev visst inte så populärt eftersom Chalmers fick betala hela grejen, så sådana uppdrag får man inte längre. Vi får se vad det blir. Sen får vi ju se om våra nya brickor, dubbelt så stora den här gången, blir godkända av de stränga VnollK...

Första dagen

Första dagen avklarad. Det har varit en hel del köande och väntande, och väntande och köande, idag. Men oxå en hel del information, lite spex och massor med nya ansikten.

Det började med samling på Götaplatsen redan kl. 8.30. Runt hela Poseidon-statyn var en hög vägg av backar uppbyggd som senare revs och då fick man se att Poseidon hade fått en tröja med CCC:s (Chalmers cortege comitté) logga på. Runt om kring var det oxå fullt liv, sektionernas maskottar sprang runt och äldre studenter försökte få igång hejarramsor. Vår sektion var- trots att vi nog var flest- inte så pigga på det där med ramsor. Ramsorna var faktiskt rätt roliga (om än fåniga), t.ex.: "Balkar åt alla - Solidaritet!" eller "Alla vi som gillar cellplast klappar nu" eller kanske allra bäst (alternativt sämst?) "Byggare är snyggare!".

Sen blev det gemensam marsch till Chalmers. Vi var ett rätt rejält tåg, ca 2000 nya studenter! Sedan började väl det som hela dagen skulle präglas av - väntande! Först väntade vi på tal från rektor och kårordförande. Den förstnämnde hade ett rätt torrt tal, hon berättade bl.a. för oss att Chalmers studenter var "relativt(!)" bäst och att i allmänhet dissa KTH lite grand. Detta spår fortsatte sedan kårordförande på - han bevisade att det både var roligare och gav mer framgång att plugga på Chalmers än på KTH eftersom "Chalmers skoj" och "Chalmers framgång" gav fler träffar på google än motsvarande med KTH...

Sen gick VoV-sektionen iväg till "vårt" hus där vi fick delas upp i killar och tjejer för att svära en helig ed. Sen blev det fotografering, inskrivning och lunch och därefter information programvis. Därefter delades vi in i våra phadder-grupper. Phaddergrupperna var mycket större än vad jag trodde de skulle vara - 15 nollor i varje grupp! Sen blev det mer information, denna gång om de olika föreningarna på Chalmers. Det var rätt intressant men det känns inte riktigt som att engagemang i olika föreningar är det första man kommer ta tag i, det får bli sen när man börjat få koll på allt annat...

Sen blev det en snabb fika och rundvandring med phaddergruppen. Sen kom väl det första som kändes som nollning på riktigt - vi fick träffa V0K! De introducerades och lite teater följde. Det visade sig att en del av de utgett sig för att vara nollor i själva verket var phaddrar som hade lurats. En del blev man väl inte så förvånad över - en kille som gick runt med matteboken i högsta hugg, miniräknaren i fickan och verkade allmänt övernervös hade flera redan misstänkt att han var på skoj - men t.ex. tjejen som gick runt med ryggsäck hela dagen för att hon påstod sig inte ha någonstans att bo hade jag gått på helt!

Efter detta följde ytterliggare lite information och sen var det slut för den dagen. Eller en del i phaddergruppen gick och käkade ihop men jag och flera andra orkade inte, man var ju redan helt slut...

Jag passade på att åka till Systemet på vägen hem. När jag skulle betala tyckte jag att jag hade köpt så mycket att det var bäst att ta två kassar - men icke! "En påse räcker - tänk på miljön!" beordrade kassören mig!

Inflyttad och opeppad...

Så var man inflyttad på riktigt i Göteborg. Känner mig konstigt nog inte alls särskilt taggad längre, har jag inte gjort på ett par dagar nu... Men det är väl nervositeten som sätter in till slut. Det är väl nästan bättre att vara såhär än så överpeppad som jag har varit resten av sommaren, då är det lätt att man bygger upp för höga förväntningar. Och som sagt, lite vemod hör flyttar till. Nej, det ska nog bli bra, men just idag känner jag mig seg. Min stora, överfulla resväska (som jag för övrigt inte förstår hur den kan ha blivit så himla full, jag trodde jag hade flyttat upp det mesta redan!) har jag inte ens orkat öppna. Men två gånger har jag varit och handlat, först på Netto med sin roliga sortering och sen till ICA för att få tag på allt som inte Netto hade (eller så hade dem det men det var bara omöjligt att hitta...). Så nu är skåpen och kylskåpet relativt välfyllt och snart även frysen då jag håller på med ett storkok korvstroganoff. Så helt värdelös har jag minsann inte varit idag!

En såndär lång sammanfattning

Jag gillar ju att skriva (långa och nostalgiska som ingen pallar läsa men som är roliga att skriva) sammanfattningsinlägg så det börjar väl bli dags att sammanfatta sommaren nu, när höstterminen snart drar igång. Efter en vår där det kändes som att någon hade tryckt på pausknappen till mitt liv var det plötsligt som att någon tryckte på snabbspolning och sommaren gick i en rasande fart, framförallt i början. Detta trots att jag jobbade heltid på ett jobb som ibland var rätt segt (även om det inte var så segt som jag räknat med). Jag brukar inte skriva saker i listform men det här inlägget hade blivit alldeles för långt om jag inte hade gjort det. Alltså;
 
Sommaren 2009 (och lite vår slinker nog med):
Bäst: Aktivitetsfnatt i "högstadiegänget" och en hel del trevliga dagar/kvällar med "gymnasiegänget"
Sämst: Luftkonditioneringen på jobbet! Eller frånvaron av luftkonditionering rättare. Och avloppslukten i köket på jobbet!
Höjdpunkter: Många! London, midsommar, diverse fester och utgångar (kanske framförallt Rebeckas och Antons födelsedagsfester), grillkvällar, tjejmiddagen hos Kara, Oslipat, filmkvällar, helgen i Göteborg med Zorro, Sofia och Jessica, Sunny Stand-up, miniinflyttningsfesten och säkert en del som jag glömt.
Anti-höjdpunkter (för vad tusan heter motsatsen till höjdpunkt?): Jobbetimmarna på söndagen efter Antons fest... Stugbokningsstrulet var vär inte heller någon höjdare.
Klagoobjekt: Skånetrafiken! Antalet gånger man har klagat på Skånetrafikens enormt dåliga koll på jobbet är oräkneliga.
Bok: Absolut Per Nilsson - The Very Best Of. Ett måste för alla som gillar Per Nilsson! (Snubben föreläser för övrigt på bokmässan i höst, lätt att jag ska vara där!). Eller sommarens bok måste väl egentligen bli Caroline Grahams A Place of Safety eftersom jag verkligen har kämpat med den hela sommaren... Ska väl inte döma boken innan jag är klar men jag tror mig redan nu kunna säga att mordgåtorna i Midsummer gör sig bättre på tv än i bokform...
Raraste människorna: Alla mina söta små pratglada tanter på turistbyrån.
Jobbigaste människorna: Stinkande bönder. Och folk med felriktade frågor.
Roligaste människorna: Alla livs levande stereotyper.
Konstigaste människan: Konkurrensen är hård men här tar nog fd. göteborgaren priset (bara en sådan sak som att flytta från fina staden Göteborg till hålan Hörby måste ju tyda på lätt sinnesförvirring...). Han kommer in då och då, plockar åt sig busstidtabeller för femtioelfte gången, pratar osammanhängande och ofta bara halva meningar och försöker berätta viktiga saker för mig.
Skratt: Måsmatningen vid ribban. Eller när vi körde tjejsnack-spelet hemma hos Anton. Eller bajshistorierna nu igår. (Jag vet, de som själv inte var med vid dessa händelser fattar inte ett skvatt av det där, men vissa saker kan man ändå inte återge på ett bra sätt.)
Orosmoment: Stugbokningarna!
Dryck: Irländsk/brittisk/fransk cider, sicken skillnad från alla svenska sötsliskvarianter!
Inköp: Min fina, sköna "internat"-soffa!
Sak-som-jag-borde-ha-gjort-men-inte hunnit/undvikt/förträngt: Sommarmatten! Får väl hoppas att det går vägen i höst ändå... Träning hör nog oxå hit förresten, det får det oxå bli bättring med i höst!
Komiker: Under våren upptäckte jag Jesper Rönndahls briljans som stå-uppare och även en hel del andra svenska komiker, men de senaste veckorna är det som sagt Herr Mittermeier som har fått mig att skratta framför datorskärmen.
Musik: Förrutom att jag har återupptäckt Seeed i sommar så har jag på tips från pappa lyssnat på mycket mysig musik av sångare som J.J. Cale, Neil Young, Paul Simon och John Mayer. Jessica tipsade om James Morrison som har gjort den otroligt fina, men tyvärr något sönderspelade låten Broken Strings. En annan fin, rysningsframkallande låt av samma artist är den här:


En mycket fin sommar har det varit, den roligaste på länge! Nu börjar allvaret... eller nåt. Kul ska det bli i alla fall!

Festival, dryga tågresenärer och slutjobbat!

Igår var jag på Malmöfestivalen med Martin, Nina, Mattias och så småningom Rebecka. Det var roligt även om min ständiga sömnbrist (och kanske en aning flyttångest?) började kännas av så jag var kanske inte världens mest sociala varelse... En Weronica Maggio konsert (bättre än väntat) och en Timbuktu konsert blev det i alla fall. Den sistnämde var grym som vanligt! Som min brossa sa, även om man inte lyssnar jättemycket på hans skivor i vanliga fall så är det alltid grymt kul att höra honom live, han bjuder alltid på dansanta och energifyllda uppträdande! Ungefär som Svenska Akademien, deras skivor börjar bli lite tjatiga (jag har inte ens köpt den senaste) men fasiken vilka bra spelningar det gör! Synd att inte de är på Malmöfestivalen i år!
 
Hemresan blev bland det jobbigaste på länge! Förrutom att jag och Rebecka sprang som tokar för att hinna med ett tåg som ändå var nästan en kvart försenat så var tåget aspackat. I dubbla bemärkelser! Tåget fick stanna extra länge på var och varannan station för att det var bråk och skit ombord. Dryyyygt!

Nu är det färdigjobbat för i sommar! Wohooooo!

Sista jobbehelgen

Sista jobbehelgen nu. Igår var sista dagen som jag jobbade med chefen så jag fick lite presenter, en smörgåsgrill av henne och ett presentkort från Hörby Köpmannaförening av föreningen. Trevligt trevligt.
 
Jag har cyklat till och från jobbet i torsdags resp. igår. Det var fina cykelturer, frånsett ett par regnskurar på torsdagen, så jag passade på att ta lite foton igår. Eller till en början i alla fall, när jag kom till Ludvigsborg började magen kurra så då fick jag sluta upp med sådant trams och cykla på istället.
 
Ikväll blir det en sväng in till Malmöfestivalen, årets enda för min del. Lite synd, Malmö är verkligen som finast under denna festival! Menmen, allt kan man inte få och snart får jag fullt upp med chalmersnollningen i alla fall! Jag har nog inte riktigt hunnit förstå att det börjar på tisdag, det känns fortfarande långt borta eftersom jag jobbar in i det sista.

Tatueringsfunderingar

Jag har haft en idé till en tatuering som jag funderat på att göra i ett år ungefär. Periodvis har jag varit riktigt sugen på att göra den men sen har jag glömt bort det ett tag och så har det hållit på så. När vi var i Göteborg i helgen gick vi förbi en affär med tatueringstidningar vilket fick mig att tänka på det igen. Idén är väl att göra någon sorts kombination av de här två stads- resp. landskapsvapnena:

          
Wiens stadsvapen                                     Skånes landskapsvapen
Bilder från wikipedia.se resp. www.skanerunt.se

Typ sätta huvudet från Skånegripen på Wiens vapen. Fast det skulle inte vara exakta avbildningar utan jag hade velat att de "mjukades upp" och gjordes så att de ser mer levande ut. Jag gillar verkligen idén - att blanda symbolerna från världens finaste stad respektive världens finaste landskap - men jag vet inte om tatueringen i sig blir snygg... Menmen, just nu är jag riktigt sugen på att i alla fall kolla med en tatuerare vad han/hon tror och eventuellt be att få se en skiss av hur de tror man kan göra. Jag har faktiskt t.o.m letat upp en tatuerare som jag tror jag skulle vilja gå till; Linda på No Fear Tattoo verkar, att döma av hennes galleri på hemsidan, grymt duktig! Nåja, vi får väl se om det blir av...

Roliga ungar

Trillade in på klipp på roliga barn på youtube idag. Den här ska tydligen ha fått mycket uppmärksamhet, och rolig är den! Bäst är lillkillens skadeglada skratt!


Och så en gammal favorit:

Inflyttningsfest, lägenhetsfix och turistande

Nu är jag hemma igen efter en förlängd helg i Göteborg. "Festen" i lördags blev lyckad, den må ha varit liten men rolig och mysig ändå! Anna och jag gjorde egen jättegod pizza (nåja, köpte ett "pizzaset" där pizzadeg och tomatsås var klar), drack drinkar (päronvodka+fruktsoda+lime=GOTT) och tryckte i oss allt möjligt gott. Sen begav vi oss ner på stan, först till Trädgårn, ett mysigt ställe, och sen en uteservering bredvid teatern. På det senare stället spelades det afrikansk musik och folk dansade som tokar, riktigt kul!  En mycket lyckad kväll helt enkelt!


Morgonen därefter behövde stackas Anna släpa sig till jobbet medans jag mötte upp med mamma och pappa som campade på en campingplats utanför stan. Fixade med lägenheten och åkte till IKEA, köpte bland annat ett nytt bord, superfint! Nu är i princip allt fixat, hann t.o.m med att fixa internet på måndagen. Himla skönt att ha allt fixat i förväg!

Lite turistande hann vi oxå med. Vi körde upp på Ramberget, Göteborgs högsta berg, sicken utsikt man hade där! Sen kollade vi lite i Haga och på måndagen tog vi oss en shoppingrunda. Gång på gång under dagarna där tänkte jag för mig själv "tänk att jag ska bo här!". Egentligen dumt att jag är såhär exalterad, jag kan ju nästan inte annat än att bli besviken... menmen, om man tar ut glädjen i förskott så har man varit glad en gång i alla fall heter det väl!

Mög

Stuguthyrningen har varit det värsta jag har vetat med jobbet, både denna sommaren och förra. Jag har tyckt så illa om det att meningen "Jag har hört att ni hyr ut stugor" alltid har gett mig  klump i magen och jag har hela tiden varit tvungen att dubbelkolla allting femtioelva gånger med chefen eller ännu hellre skjuta över hela grejen på henne. Men nu på sistonde har det släppt lite, stuguthyrningarna har jag ju faktiskt fixat utan problem och jag har börjat känna att jag nog har koll på det ändå. Jag har t.o.m slutat att dra in chefen i varenda liten grej. Vad händer då? Det skiter sig fullständigt såklart. Att det sedan berodde på väsentliga ändringar av stugan ifråga som man kan tycka att någon borde ha påpekat för mig (det stod fel i broschyren men rätt på hemsidan, för en gångs skull använde jag mig av broschyren) spelar ingen roll, om jag uppfört mig lika ängsligt som jag brukar skulle felet ha upptäckts i tid i alla fall.
Slutsats: Jag ska inte tro att jag kan nåt för det kan jag inte (heja jantelagen!).
 
Jaja, även om denna dagen har varit skit så var gårdagen desto bättre. Eftersom Sofia åker upp till sin sommarstuga idag och därefter direkt till Gävle så skulle vi träffas en sista gång för i sommar. Hon och Zorro var i Köpenhamn under dagen och hämtade sedan mig på jobbet för att sticka och bada i Ringsjön! Det blev mitt första (och förmodligen enda) bad i sommar, härligt var det! Sen följde en traditionsenlig film-och-pizza-kväll (vi såg Yes-man) som avslutades med fuledans på hög nivå. Med andra ord en mycket lyckad kväll!
 
I helgen åker jag upp till Göteborg igen, ska ha inflyttningsfest i lägenheten. Det blev bara jag och Anna till slut, så det blir inflyttningsfest modell mini. Men det blir skoj, Anna och jag har setts alldeles för lite på sistonde!

Frisk och svettig!

Äntligen har jag gått på ett ordentligt gympapass! I söndags var jag på ett baspass men idag var det ett medelpass vilket betydde att man fick jobba sig riktigt trött och svettas i floder, HÄRLIGT!

Idag på jobbet lyssnade jag på ett program där de skulle kora "veckans sämsta sommarjobb" och det var ju inte utan att man fick dåligt samvete för att man klagat över sitt eget. Hon som vann gick dagarna i ända och plockade stenar från en åker för att det skulle kunna växa bättre när man sådde där sen. Snacka om tråkigt!

Jag fortsätter att skratta åt klipp med Michael Mittermeier. Definitivt en ny favoritkomiker! Nästan i klass med Jesper Rönndahl. Eller inte alls i samma klass som Rönndahl, två komiker med mer olik stil får man nog leta efter... Men rolig är han, den där bayraren!

Dålig dag

Tråkig jobbedag idag. Jobbiga kunder med frågor som en turistbyrå inte alls förväntas kunna svara på men som de envisas med att vi visst borde kunna hjälpa dem med. Det i kombination med en trött, lättirriterad Maria blir inte bra. Ja, jag vet att jag inte borde klaga, de allra flesta kunder är schyssta och jag hade kunnat ha så mycket tråkigare sommarjobb, eller ännu värre inte ha något alls, men just nu känns det verkligen att man har spenderat väldigt många timmar på den där turistbyrån i sommar. Det ska bli riktigt kul att börja plugga igen om några veckor!

Hittade en lapp i handväskan igår som det stod "The Waterboys, Fisherman's Blues" på. Det var visst något musiktips som de hade nämnt som hastigast på radion i början av sommaren. Jag kollade upp dem på Spotify och lyssnar på dem nu, rätt mysig musik faktiskt!

Vad tomt det blev...

Eftersom mamma och pappa ska ut med husvagnen i veckan och förmodligen tar en sväng inom Göteborg packar jag ihop så mycket jag kan av det jag har kvar hemma. Det är märkligt hur svårt man har att packa ner saker, och hur man överskattar antalet saker man kan behöva under två veckor. Det känns som att man packar ner alldeles för mycket när det säkerligen kommer vara precis tvärtom... förvisso kommer man väl ha skickat iväg preciiiis det där man behöver till Göteborg...

Det är oxå märkligt att det är just packande som sätter igång "flyttkänslorna". Flytta brukar man väl göra med blandade känslor, men de senaste månaderna har jag bara längtat och längtat efter den här flytten. Men visst finns det saker man kommer att sakna! Hur mycket man än längtar efter en egen lägenhet så har det onekligen sina fördelar att bo hemma. Förrutom de rent ekonomiska är en sådan sak som att alltid ha någon att snacka med vid middagsbordet något som man säkert kommer att sakna. Hur mycket man än tröttnar på mammas tjat så kommer det nog allt kännas lite tomt utan det ibland. Och Höör, lilla lilla Höör, så mycket skit jag har snackat om denna by, men visst är det ett ställe som man alltid kommer att älska att hata! Sen kommer jag såklart att sakna vännerna här nere, speciellt nu när jag har vant mig vid att träffa dem så mycket i sommar! Menmen, lite vemod hör väl flyttar till, och längtan efter allt det nya i Göteborg är nog större ändå!

Tysk stand-up

Häromdagen letade jag efter en rolig mediamarkt-reklam på youtube. Hittade inte reklamen men trillade så småningom in på lite klipp av Oliver Pocher som spelar huvudrollen i den roliga filmen Vollidiot. Han gör tydligen Stand-up oxå, och rolig är han!Sedan hittade jag guld! Michael Mittereier, vilken rolig typ!  Först lite om österrikare:


Och lite om stark mat:


Dessa klipp bör ju motbevisa myten att tyskar inte är roliga. De som tror det lär väl i och för sig inte ha lärt sig tyska, och förstår i så fall ändå inte vad de säger... men jag kan intyga att det är roligt!

Att få vettig träning mitt i sommaren

... är inte det lättaste häromkring! Eftersom min kropp tydligen tycker att jag är stressad (även om det rent mentalt inte alls känns så) och straffar mig med tryck över bröstet och tungandning så tyckte jag att det var dags att göra det enda som hjälper men som jag inte hunnit med på hela sommaren: träna! Eftersom jag ändå köpt ett friskis-kort för i sommar tänkte jag att ett friskt och svettigt gympapass hade passat bra. Kollar på schemat för torsdagen och ser till min stora besvikelse att det bara är Ki-yoga. Nähä, tänker jag, då får jag väl dra ner till nya simhallen och simma någon timme. Nej, där är det ju semesterstängt och på badet i Eslöv är bara utebadet öppet och eftersom det regnade igår var det inte heller så lockande. Försökte kolla upp om något av gymmen i Höör hade något roligt pass att gå på, men eftersom hemsidorna bråkade med mig så gick inte det heller. Till slut var det enda jag kunde komma på att cykla på motionscykeln hemma, men eftersom det är så fruktansvärt tråkigt bestämde jag mig för att cykla till jobbet istället. Sagt och gjort, cykeltur till Hörby blev det och skönt var det! Denna gången tog jag dock bussen hem, vissa misstag gör man inte om...

Igår var det födelsedagsfest för Anton. 50/60-talstema var det och alla hade tagit utklädningen på allvar, skitroligt! En riktig rolig fest var det! Eller ja, förrutom att min kropp spelade mig ett spratt igen. Medan den varnar mig för stress som inte finns ger den inga som helst varningssignaler för saker som det borde varna för. Som att man borde skippa det där sista glaset vin. Ena minuten stod jag och snackade och hade det trevligt (och drack faktiskt inte så fasligt mycket) och nästa minut satt jag med huvudet i toalettstolen och mådde inte alls så bra längre. Tråkigt avslut på en i övrigt mycket rolig fest. Tur att man hade finfina vänner runtom sig som tog hand om en bättre än vad man förtjänade!

Imorse fick jag åka från Malmö direkt till jobbet. Det var en rätt jobbig dag på jobbet eftersom jag inte var helt nykter... Det blev dock bättre efter någon timme och jag hoppas att det inte märktes alltför mycket!

RSS 2.0