Plugghelg

I helgen har jag varit duktig student och nästan bara ägnat mig åt just studierna... Vette tusan hur effektiv jag har varit, har jobbat på flera olika saker samtidigt, men en del har jag fått gjort i alla fall. Har varvat pluggandet med promenader runt sjön, har varit skönt att få röra på sig och prata av sig lite, och den rundan är ju så fin, kanske speciellt nu på hösten! Solen har tittat fram rätt mycket den senaste veckan, helt otroligt för att vara Växjö!

I lördags hade vi dessutom filmkväll, en tysk film blev det; Wer früher stirbt ist länger tod. Den var fin och rolig! Frida hade dessutom bakat smaskig kladdkaka, gottgott!

Imorgon har jag körlektion. Trodde jag. Det visade sig att jag hade kollat fel och att den egentligen var imorse, vilket min körlärare ringde och sa... så där gick 400 spänn åt helvete... klantigt värre.

Den kosmologiska konstanten

Körlektionen igår gick förresten hyffsat. Fast nu är jag ju tillbaka på repetition igen, det känns som att jag aldrig kommer framåt... Jaja, vi får se hur det går...

För att kompensera mitt Goethe-citat häromdagen måste jag bara få lägga upp det här radioklippet. För nog finns det fortfarande en naturarenörd i mig någonstans. Har kommit fram till att jag nog måste prova någon teknik/natur-utbildning till hösten, för att kolla om det är något för mig, eftersom jag hade lätt för det i gymnasiet. Annars får jag väl återvända till humanioran och hitta något sät att använda det...

I alla fall, här kommer infotainment när den är som bäst:

Campus

Tillbaka i Växjö, på Campus, som kan vara en rätt unik plats ibland. Idag när jag gick hem från träningen vid 18-tiden möttes jag av ett gäng i rosa overaller, som gick tysta två och två. En i varje par hade en ögonbindel och den andra ledde denna. De "blinda" hade varsen öl/cider i handen som han/hon drack av med jämna mellanrum . De gick där som om det var världens mest naturliga grej. Hur ofta får man se något sånt på andra ställen? En tisdagskväll?

Höör

Nu är jag i Höör. Igen. Jag behövde passa på att övningsköra med pappa innan jag börjar med körlektionerna igen imorgon. Eller det är anledningen som jag kom på till sist i alla fall, egentligen kändes det bara som att det hade varit himla skönt att komma hem några dagar. Att få äta mammas och pappas goda mat hela sommaren skapade ett visst beroende och det har varit himla gott att få äta det denna helgen oxå! Och trevligt att gå hemma och slappa lite, slappnar nog både av mer när jag är här och pluggandet går faktiskt oxå bättre.

I lördagskväll var det dessutom Kulturnatten i Lund så Anna och jag passade på att gå på det. En himla massa gratisgrejer överallt, tyvärr var man tvungen att köa eller hämta gratisbiljetter ett bra tag innan om man ville gå på de mest populära grejerna (som lasershow uppe på LTH, teleskoptittning, Stand-up kväll). Men vi fick se lite uppträdande här och var, passade på att ta gratis fika och popcorn där det bjöds och strosdade i allmänhet runt och hade det trevligt. Dessutom smög vi oss in i en historisk spökvandring genom staden (eller man höll sig väl mest vid domkyrkan, det är tydligen där spökena håller till...), det var intressant faktiskt! Fast det hade nog blivit mer stämningsfullt om man hade kunnat skippa megafonen och prata lite tystare...

Innan jag åkte till Höör hann jag med att följa med ett gäng på Harrys inne i stan i fredags! Det blev en riktigt trevlig kväll och middagen följdes av förfestande hos Lisa och sen utgång på Stallarna.

Ikväll åker jag hem till Växjö igen, imorgon är det som sagt dags för körlektioner igen... är lite nervös, men nu får det banne mig gå bra den här gången, nån gång ska jag väl få det där jäkla körkortet!

"Da steh ich nun, ich arme Tor! Und bin so klug, als wie zuvor"

Hade seminarium om Faust idag och ju längre det gick desto mer tänkte man samma tanke som vår käre Faust själv: att man inget förstår! Den boken hade man behövt läsa om igen. Och igen och igen och igen och igen. Och ändå bara fatta hälften. Jaja, får väl se om jag får massor med tid över någon gång att bli klok på den boken. (Tills vidare får jag nöja mig med att kamma hem status-poäng (alternativt nörd-poäng) genom att citera Goethe i min blogg. Det ni!)

Igår var det äppelpaj- och- tvkväll hos mig. Jag sabbade såklart hela pajen genom att hälla ingredienserna till degen i samma skål som äpplena... jag skyller på tankspriddhet och att jag faktiskt aldrig gjort paj! Lär ju bli retad för det för en lång tid framöver, men det får man ta:) Pajen blev god ändå, Tessan räddade den. Sen tittade vi på Idol, man slutar aldrig förundras över vilken dålig självinsikt vissa människor har...
En riktigt trevlig kväll var det i alla fall, får vi göra om snart!

Måndagsgodis

Efter en hel dags pluggande blev jag igårkväll så godissugen att jag bara var tvungen att traska iväg till Ica. Men jösses vad hårt inpräntat lördagsgodistanken (eller i alla fall bara godis på helgerna) är, fick värsta skuldkänslorna där jag stod vid lösgodiset och öste upp. Jaja, gott var det i alla fall!

Igår hanns det även med att göra terminens första storkok köttfärsås, smaskens!

I lördags var det födelsedagsfest hos Louise, riktigt roligt var det!!

Det blir verkar bli mycket Stand-up i oktober för min del: först Özz, Måns, Soran och Björn den 24e och sen ska jag förhoppningsvis gå på inspelningen av Robins i Malmö med "gamla gänget"! Ska bli jätteroligt, eftersom denna termin känns halvt meningslös behöver jag något att aktivera mig med... Apropå Stand-up så hade Betnérs nya program "I ditt ansikte" premiär igår, sjukt roligt! Så då är måndagkvällarna oxå räddade.

Nä, nu borde jag ta ett tag med dammsugaren här, det var ett tag sen... Ikväll blir det träning, ska bli skönt, är hur seg som helst!

Aj

Människan som påstod att det bästa sättet att bli av med träningsvärk var att träna bort det LJÖG! Så det så.

Plugg och träning

Ok, nog tjat om konserten nu, tillbaka till verkligheten. Veckan började bra med ett möte om c-uppsatsen igår, blev mycket lugnad då jag fick en mall på hur det skulle se ut och dessutom förstod att man skulle få mycket hjälp av handledaren. Handledaren tyckte dessutom att jag valt ett bra tema som det finns mycket material till. "Österrikes offerroll efter andra världskriget" ska det handla om, om hur och varför Österrike ansåg sig själva vara nazismens första offer ända fram till 90-talet, då de erkände att det faktiskt var medskyldiga till nazismens hemskheter. Tror det kan bli riktigt intressant faktiskt. Fast väl framme i januari kommer jag väl enormt trött på ämnet, men det är då det. En klasskompis föreslog innan att jag skulle skriva något om Wien, typ dess kulturella roll i Europa, vilket lät lockande först, men sen kom jag på att om jag gör ett till stort arbete om Wien (mitt projektarbete handlade oxå om Wien och min tid där), så kommer jag till slut att hata den staden, och jag vill verkligen inte hata världens finaste stad! Så det blev annat uppsatstema alltså, vilket nog är bra.

Var och tränade för första gången på flera månader igår, var skönt att komma igång igen. Men det kändes ju verkligen att det var ett tag sen! Inte bara konditionen hade blivit sämre, på styrkedelen märkte jag att jag även blivit klenare än i våras... och vilken träningsvärk man fick sen! Menmen, på det igen bara så ska det nog bli bättre!

Sen blev det faktiskt utgång igår, helt oplanerat, men kul med lite spontanitet! Tog det dock rätt lugnt, var ju skola idag, men kul att komma ut lite i alla fall!

Växjö visar åter sin rätta sida och det regnar. Och regnar och regnar och regnar. Trist. Jaja, får ta ett sista tag i pluggandet för ikväll.

Bilder

Hade ju som sagt bara min mobil som kamera i lördags, men jag lägger upp en del av bilderna ändå, även om kvaliteten inte är särskilt bra.


Cattis och jag, väntandes på att konserten skulle börja


Michael Stipe och Peter Buck


Stipe, Buck och en kameraman som står ivägen

Mike Mills fick ta över mittmikrofonen under låten
(Don't go back to) Rockville


Stipe


Buck, stenansiktet av stenansiktena, han rörde knappt en min under hela konserten

Så fint!

Hittade några klipp från i lördags på youtube. Det här klippet med Country Feedback hade faktiskt rätt bra ljudkvalitet. Så hima bra var den, och efteråt blev det ännu bättre då de spelade At My Most Beautiful, hoppas någon lägger upp den!! 



Åkte hem till Växjö idag, mamma skjutsade upp mig. Vi körde in om IKEA och City Gross och köpte nya gardiner till köket, stolar, dörrmatta och skoställ. Blev jättefint, nu har vi äntligen ett kök som man faktiskt vill sitta i!

Vilken kväll!

Efter ytterliggare en vecka i Växjö, som mest bestod i att vänja sig vid pluggandet igen, var det äntligen dags för den efterlängtade R.E.M-konserten på Parken, Köpenhamn! Vilken fantastisk kväll det var!

Strax före sextiden kom jag och Cattis fram till Parken där det redan stod en hel del konsertbesökare som väntade på att bli insläppta. Säga vad man vill om Danmark, men det där med ordning och reda är inte riktigt deras melodi. Folk fick stå utanför en halvcirkelformad avspärrning där man inte kunde veta var de skulle öppna till slut. Någon kö kunde man alltså inte ställa sig i, och den som kom in först var alltså inte den som stått i kö längst utan den som hade råkat ställa sig på rätt ställe, där de öppnade upp först. Säkerhetskontrollen när vi blev inställda var ännu mer lysande; de utförde kroppsvisitering på samtliga men kollade inte väskorna över huvud taget! Dumt nog hade jag ju som vanligt tagit kameraförbudet på allvar och hade bara min kassa mobilkamera att ta foton med, får se om det blir något bra när man laddar in dem i datorn sen.

Jaja, Cattis och jag kom i alla fall in rätt snabbt och hade ju biljetter till innerplan, så vi fick riktigt bra platser faktiskt, nästan ända framme. Publiken var minst sagt blandad, allt från folk i vår ålder och yngre till par i sextioårsåldern.
Nu följde tre timmars väntan på R.E.M. Under tiden spelade två förband; The Disciplines och Editors, där det senare bandet var riktigt bra!

Sen kom då äntligen R.E.M! De började med tre rockiga låtar, så det blev full ös från början! Många låtar från nya albumet men såklart en hel del gammalt. Det slog mig mer än någonsin förut hur otroligt många fantastiska låtar dessa tre (delvis med hjälp av Bill Berry innan han hoppade av) har gjort genom åren. Det var så roligt att få höra många av mina favoritlåtar live, som The Great Beyond, Final Straw, Losing my Religion och många, många fler. Särskilt glad blev jag när de spelade At my most Beautiful för den var jag inte säker på att de skulle spela, otroligt vacker var den! Fick dessutom upp ögonen (eller öronen) för ett par låtar som jag inte lyssnat så mycket på förr som var fantastiska live, som IgnorelandCountry Feedback och Let me in. Undrade hela tiden var Man on the Moon blev av, men till slut kom den, som sista extranummer, perfekt avslutning!

Eftersom vi missade sista tåget som gick ända till Höör hade vi bestämt oss för att stanna i Köpenhamn tills första tåget gick. Slutkörda och genomsvetta efter konserten kändes väl idén inte riktigt lika rolig längre, men nu hade vi inget val. Efter att ha laddat upp på McDonalds promenerade vi Ströget fram och tillbaka, var faktiskt kul att se Köpenhamn vid den tiden på dygnet oxå. Men vi var som sagt genomsvetta och inte direkt partyklädda, så det kändes inte så lockande att gå in på en klubb med en massa uppklädda människor... Istället hittade vi en liten pub där de spelade livemusik där vi satte oss ett tag. Hade gärna testat att gå ut någon mer gång i Köpenhamn, men för denna gång räckte det med att sitta och slappa ett tag på den där puben. Sen drog vi oss mot stationen och lämnade Köpenhamn för den här gången.
RSS 2.0