Jesper på TV!

Missade visst att Jesper Rönndahl (och nej det är inte ens lönt att jag länkar till något som jag skrivit om honom tidigare längre, jag har hyllat honom i löjligt många inlägg nu) var på tv häromveckan, men som tur är finns webb-tv! Kolla här!

Härligt att han börjar synas mer i rutan, det förtjänar han! Självklart vinner han programmet, även det välförtjänt! Han kör t.o.m grejen om tyrannosaurus rex och ofrivilliga citationstecken (runt 12.10) som han körde på Oslipat i våras. Tyvärr lär de ha klippt bort den roligaste biten av det skämtet, nämligen om varför tyrannosaurus rex aldrig fick några banklån... På torsdag nästa vecka kommer han till Göteborg, skojskoj!

Vackert

Den här låten ger mig rysningar just nu:Fotnot: Deppstämningen i låten motsvarar inte bloggerskans egna sinnesstämning. Hon är i själva verket, om än mycket trött, på bra humör.

Fotnot 2: Att bloggerskan tvunget måste movera (göra feminin form av) ordet bloggare skyller hon helt och hållet på sina tyskastudier. Hon är skadad för livet!

Helgen

Helgen som gått har varit rätt lugn, fast inte lika lugn som jag hade trott eftersom mamma spontant bestämde sig för att göra en blixtvisit. Men det var skoj, vi var på IKEA igår och Bokmässan hela dagen idag, trevligt!

Bokmässan var intressant även idag men där var mycket mer folk och framförallt mycket mer som hände hela tiden. Massor med intressanta små "samtal" på monterscenerna; bl.a. ett med Sara Kadefors, ett om att klass fortfarande är viktigt och ett med en författare som skrivit en biografi om Monica Zetterlund. Det var nästan så att man knappt hann med att gå på det som faktiskt var gratis just idag (till skillnad mot de andra dagarna); seminarierna! Men vi gick i alla fall på ett om Winnerbäcks låtar, där Winnerbäck själv snackade om låttexterna vilket varvades med att skådespelaren Jonas Karlsson läste några av dem högt. Fint och intressant var det! Sen lyssnade vi även på Mia Skäringer en stund, intressant och roligt!

Det enda som jag nu i efterhand känner att jag kanske missat är diktuppläsningar. Eller vi lyssnade på Björn Ranelid - i typ fem minuter, mer orkade vi inte! Vet inte varför, men han var mest jobbig att lyssna på...

Igår var vi som sagt på IKEA, fina saker inhandlades och nu ska här väl ändå vara färdigtfixat i den här lägenheten! Det blev även en tur till Hemköp som ligger två busshållsplatser längre bort. Jag, som har börjat tröttna på Nettos usla sortiment (häromdagen höll jag på att bli tokig när de inte ens hade vanlig gul lök!) blev nästintill lyrisk över en så välsorterad affär! Tyvärr var den kanske inte den billigaste affären, men det får man väl ta någon gång ibland i alla fall.

Idag, efter att jag lämnat mamma på stationen, åkte jag till Fysiken och köpte träningskort där. Sen gick jag på ett Järngympapass igen. Skitbra pass, därför var det desto mer frustrerande när mina ben strejkade redan efter tio minuter! Helt döda var dem, som om jag hade sprungit en mil! Det var irriterande att inte kunna ta ut sig ordentligt, konditionsmässigt kände jag ju att jag hade orkat ta i bra mycket mer! Vet inte om det berodde på att vi hade gått omkring på mässan hela dagen eller om jag håller på att bli sjuk. Om det var det första blir det ett nytt försök på samma sorts pass imorgon, är det det andra lär jag väl få ta det lugnt... Jaja, de övriga muskelgrupperna kunde jag köra igenom på styrkedelarna i alla fall, så någon nytta gjorde väl det där passet ändå!

Skolveckan avslutades förresten bra i fredags; jag fick betydligt bättre resultat på duggan som vi hade än den förra, gött! Nu närmar sig mattetentan, får hoppas det går bra... Om man inte får några omtentor efter sig på hela terminen får man nämligen en hel månads jullov, det låter inte helt fel!

Bokmässan

Jag bestämde mig för att gå på bokmässan till slut, och det ångrar jag inte! Massor med intressanta saker fanns där att kolla på. Jag köpte dock aldrig något seminariekort eftersom det kändes lite mycket med 300 spänn när jag ändå bara tänkt gå på typ två seminarier. Per Nilsson fick jag ändå se och höra lite av, han hade ett kort samtal med en moderator i en av montrarna i tio minuter. De pratade om hans böcker i allmänhet och hans senaste bok i synnerhet och så fick han avsluta med att läsa ett stycke ur boken. Något klart svar över vad han egentligen ska göra efter den här boken, som han själv kallar ett bokslut, fick man dock inte. Han sade något typ "Sen skrev jag en ungdomsroman till efter min sista ungdomsroman" men mer än så fick han tydligen inte säga, det var hemligt. Även om det som sagt var ett kort samtal var det ändå trevligt att ha varit där, det är trevligt att kunna sätta ett ansikte på författaren till alla de där fina böckerna. Och mitt intryck av Per Nilsson "i verkliga livet" stämde väl ganska bra överens med det jag fått från böckerna; en något underlig men rätt mysig farbror.

Men även om det var just att Per Nilsson var där som lockade mig till mässan från början så fanns det ju mycket mer än det att kolla på där! Mässområdet var stort men jag tror jag lyckades kolla på de intressantaste bitarna. Förrutom bokförlag var där även diverse andra organisationer. Vissa visste man inte riktigt vad de hade med Bok & Biblioteksmässan att göra, typ Banverket...

Zentrum für Österreichstudien var där så jag kunde plocka på mig några tidningar av dem. Där fanns även ett nystartat förlag, Bokförlaget Thorén och Lindskog, som inriktar sig på att översätta tyska böcker till svenska. Bl.a. har de precis gett ut Uwe Timms Die Entdeckung der Currywurst på svenska (som då fått den direktöversatta titeln Upptäckten av currywursten). Just den boken är bra och förtjänar en bredare publik och tysk litteratur i allmänhet förtjänar mer uppmärksamhet i Sverige, så det var roligt att se ett sånt här förlag!

En annan organisation som var där var Miljöförbundet Jordens Vänner. Det verkar vara en mycket bra och viktig organisation, som kopplar ihop miljö och solidaritet. Funderar faktiskt på att gå med där, om inte annat så som stödmedlem tills jag får tid att engagera mig!

Sen är det ju svårt att gå på den där mässan och låta bli att köpa några böcker. Det kunde jag inte heller, sju böcker blev det till slut, fyra från Ordfront och tre från Månpocket. Sju böcker som jag aldrig kommer hinna läsa... men de är fina i bokhyllan i alla fall!

Tack & hej Svenska Akademien!

Kom att tänka på Svenska Akademien idag och gick in på deras hemsida och möttes av det här meddelandet om bandets uppbrott. Kanske inte helt oväntat, det känns som att deras musik inte har utvecklats så mycket på sista tiden och jag har faktiskt inte ens lyssnat på deras senaste skiva eftersom det känns som att låtarna börjar bli lite tjatiga. Men som jag kommer att sakna deras livespelningar! Så mycket glädje och energi som de utstrålar på scen har jag nog aldrig sett hos någon annan, och det finns få spelningar som jag har haft så roligt på som deras. Och det har ju blivit en del, tror jag har sett dem 7-8 gånger live. Om jag hade vetat det här i sommar hade jag ju helt klart sett till att ha gått och sett dem en sista gång!

Nu utlovas soloprojekt av bandmedlemmarna, får väl se hur det blir, än så länge har jag inte blivit särskilt imponerad av vad de har gjort på egen hand. Menmen, även om de senaste låtarna börjat bli tjatiga så innehåller de tre första albumen många bra låtar som jag kommer fortsätta lyssna på och minnas fantastiskt roliga spelningar där både publiken och bandet dansat som tokar! Kärlek & Revolt!

Matlabhelvete

Idag spenderades cirka fem timmar i en datorsal kämpandes med en programmeringsuppgift i Matlab. Cirka två av de ntimmarna var vi fast på en formel där det till slut visade sig att det enda vi missat var en punkt! Minst sagt frustrerande! Därefter gick det i alla fall bättre och på slutet kändes det som att vi hade rätt bra koll faktiskt. Det är bra att man är två så man har någon att resonera med, hade man suttit själv hade man nog blivit ännu knäppare på det. Himla skönt att ha den gjord i alla fall! Men nästa inlämningsuppgift ska tydligen oxå in snart sa Jenny, som jag jobbade med, när vi precis var klara. Jag orkar inte ens kolla upp om det stämmer just nu...

Glömde förresten att skriva om ett par saker från nollmiddagen igår. Det var inte bara mat som vi fick på sittningen utan även ett par små presenter. Vi fick en ros med små hälsningar från VnollK, V6, Virus, Snook och faddrarna. Roligt att ha som minne (eller ja, själva rosen for väl rätt illa redan under den natten, men hälsningarna kan man spara i alla fall!)! Dessutom fick vi en Sångbok med alla möjliga sånger som kan tänkas sjungas på sittningar etc. En hel del sånger var där, nästan 200 sidor! Om man hade samlat sångerna som sjöngs i Växjö hade det väl blivit typ 10 sidor, max... I boken hittade jag t.o.m två sånger på tyska! Inte för att jag tror att de sjungs särskilt ofta men en tyskanörd som mig glädjer det ändå!

Funderar på om jag ska gå på bokmässan en stund på torsdag. Per Nilsson ska vara där den dagen och det hålls dessutom ett seminarium om DDR som verkar intressant. Jag missar en föreläsning i Byggande i Samhället i så fall, vilket väl i och för sig inte är någon katastrof, men på eftermiddagen ska vi på studiebesök så jag kan ändå bara vara där på förmiddagen. Dessutom är hela grejen egentligen för dyr, speciellt nu efter nollningen... men kul hade det varit!

Nollning avslutad

Då var den nollningen över. Vid 23-tiden igår fick vi ta av oss våra nollbrickor och var inte längre nollor utan "nymble". Nollmiddagen levde som sagt upp till förväntningarna och mer därtill!

Det började med att vi samlades på skolan. Där bjöds det på revy och musikvideo från nollor som haft det som nolluppdrag. Skitroligt faktiskt! Sen gick vi så småningom neråt stan mot ett ställe där själva sittningen var. Riktigt fin sittning var det med supergod mat, fina tal och trevligt sällskap.

Efter sittningen gick vi vidare till stället där eftersläppet var (Studenternas hus?). Där mötte våra phaddrar upp med oss. Vid halv tre gick vi (mycket traskande denna kväll!) slutligen tillbaka till Chalmers och Verum där efterfesten var. Jag hade så roligt att jag rätt tidigt bestämde mig för att skippa sista bussen och lyckades övertala ett par phaddrar att göra detsamma. Första bussen gick vid kvart i sex och så länge stannade vi. Det var som sagt förvånansvärt mycket folk kvar när vi gick, det ska bli intressant att höra imorgon hur länge festen egentligen fortsatte... På bussen hem fick jag sällskap av en granne som tydligen hade haft en något snurrigare kväll/natt än mig, så jag fick avsluta natten/börja morgonen med ett gott skratt när han berättade om den.

Kanske skulle försöka mig på någon form av summering av nollningen i stort. Att det har varit vansinnigt roligt har jag skrivit så många gånger nu att det börjar bli tjatigt. Det har varit många trevliga och roliga aktiviteter och ännu fler trevliga och roliga människor. Phaddergruppen som jag hamnade i var riktigt bra, vilket ju såklart var en bra förutsättning för att nollningen skulle bli bra! Jag försöker bestämma mig för vad jag tycker har varit roligast men det är himla svårt att bestämma sig. De flesta grejer har haft sina höjdpunkter men även sega stunder. Guldkornen har varit utspridda över hela nollningen: Provsitsen bjöd på nollningens förmodligen bästa gyckel (när VnollK blev "snälla"), vårt egna spontangyckel på nolluppdragsutdelningen var absurt men roligt, förfesten till FN-kalaset var riktigt skoj, Festu-festerna (Nollkalaset och Nollfinalen) har varit toppen (även om den första kanske var lite i snurrigaste laget...), hajken var barnsligt rolig med alla sina lekar och spel (och en skön kontrast till allt festande) och nollmiddagen var slutligen den perfekta avslutningen. "Tuffa" VnollK under första veckan är ju oxå oförglömligt!

Så nu sitter man här efter fem veckors nollning. Något bakis, något ont i fötterna, enormt trött och seg, men ändå på väldigt gott humör efter att ha tänkt igenom den senaste tidens upplevelser. Några intensivare veckor än de här fem, framförallt de tre-fyra första, har jag nog aldrig varit med om! Det känns som att det var ett år sedan vi samlades på Götaplatsen! Det känns rätt skönt att inte ha helger/eftermiddagar/kvällar konstant uppbokade framöver, samtidigt som att det var rätt skönt att alltid ha något att göra. I och för sig lär man väl inte direkt ha något problem att sysselsätta sig framöver heller, det verkar ju hända roliga saker hela tiden men framförallt är det väl pluggandet som man får lägga mer krut på nu. På nollningsschemat står det "Ta tag i ditt liv" på dagens datum och det är väl det man borde göra idag... Men det är lite svårt när man kommit hem vid halv sju och sedan bara lyckats halvsova ett par timmar! Så det blir lunch nu (det finns pizza från när mamma och pappa var här!), sen ett nytt försök att sova, sen får jag väl sätta mig med matte inatt eller nåt...

God natt!

Eftersom att jag har lagt till mig den extremt konstiga vanan att blogga när jag kommer hem från fester följer här ett kort inlägg om kvällens nollmiddag. Ett bättre inlägg kommer nog imorgon (ikväll).

Med tanke på att jag precis kom hem förstår ni nog att jag hade roligt på festen! Fin sittning med goood mat, avtackning av vårt VnollK som nästan gjorde mig sentimental när man förstod hur jäkla mycket jobb de lagt ner på den här nollningen, roligt eftersläpp och minst lika rolig efterfest. Det kändes skumt att gå hem klockan kvart i sex och veta att typ hälften fortfarande var kvar...

Som sagt, mer kommer imorgon! Nu: SOVA!

"Om det här ser ut som rena rama grekiskan så kan det bero på att det är grekiska"

Ovanstående är citerat av vår mattelärare. Sådan torr, underfundig humor som bara mattelärare kan ha. Härligt! Mindre härligt var att mycket av det som gicks igenom den lektionen fortsatte vara rena rama grekiskan även när det inte längre stod på grekiska... Men en del klarnade när man fick jobba med det själv i alla fall, oftast är det ju så som tur är!

Annars har det varit lugnt vad gäller nollning i veckan men desto mer att göra i skolan! I helgen blir det sista rycket med nollningen och sen får man ta tag i matten på riktigt. Mamma och pappa kom hit idag och mamma och jag begav oss direkt på klänningsjakt. Efter mycket letande hittade vi till slut en klänning som var något dyrare än vi hade tänkt oss men åh så fin! Nu började tiden springa iväg men jag behövde fortfarande ett par skor. När vi kom till Dinsko gjorde vi tidernas snabbaste skoinköp, vi fick syn på ett par skor, jag provade dem snabbt och sen sprang vi till kassorna. Till vår lättnad visade det sig att det passade riktigt bra ihop med klänningen!

Middagen och festen imorgon ska bli rolig, gäller ju att njuta av det allra sista av nollningen. Att nollningen är slut sen är både skönt och sorgligt. Skönt för att det har varit så intensivt och man längtar efter att kunna få lite rutiner på saker och ting här. Men självklart sorgligt eftersom att det har varit så vansinnigt roligt! Efter nollmiddagen känns det lite som att studierna sätter igång på riktigt Visst är det redan mycket att göra, men på måndag kan man inte längre skylla på att man "måste" gå på en nollningsaktivitet istället. Menmen, det är på måndag det, imorgon är det KALAS!

Middag, träning och skolstress

Ikväll har jag varit på alumnimiddagen. Det var en trevlig kväll, varken mer eller mindre. Det var rätt skönt med en betydligt lugnare sittning än andra man varit på under nollningen (där framförallt alkoholintaget varit större). Inte för att de andra sittningarna inte har varit roliga, men omväxling förnöjer som det heter.

Igår var jag och tränade på Fysiken för andra gången, denna gång blev det Järngympa Intensiv. Sicket roligt pass! Och jobbigt! Jag trodde jag skulle kollapsa av utmattning flera gånger om! Passet var så gott som perfekt; tillräckligt omväxlande konditionsrörelser för att det inte skulle bli enformigt (men ändå tillräckligt okomplicerade för att man ska kunna lära sig dem inom ett par gånger), bra styrkedelar, en ledare som var peppande utan att bli för klämkäck, bra och peppande låtar (med ett fåtal undantag men det får väl gå an). Rush och final på slutet, precis som det ska vara enligt mig. Passet var 90 minuter långt så man hann ta ut sig ordentligt! Det kändes så jäkla skönt efteråt! På vägen hem, när hela kroppen var precis lagom mör och jag såg ut över ett Göteborg i skymning när bussen körde över Göta älv-bron kände jag mig nästintill euforisk...

Innan träningen hade jag dock varit rätt stressad under dagen över allt som behövs fixas i veckan; programmerings-inlämning om en vecka och så måste vi se till att få något skrivet på Byggande i samhället-uppgiften, båda uppgifterna är grupparbeten vilket gör det ännu knivigare med tidsplanering. Att matteduggan dessutom gick riktigt uselt och jag förstod att jag nog har en del att ta igen i det ämnet oxå gjorde ju inte saken bättre. Igår efter träningen, när jag var äckligt överpositiv, avfärdade jag genast alla orostankar och tänkte att det fixar jag lätt. Idag har jag blivit något mer realistisk igen, men efter att ha kollat mer exakt på vad som behövs göras på grupparbetena känns det faktiskt ändå rätt överkommligt. Det är väl mest matten som jag kanske fortfarande är lite orolig för, men samtidigt vet jag att med lite slit så ska jag bannemig klara den med!

Segedag

Att dömma av förra inlägget blir jag visst väldigt förtjust i att stapla många adjektiv på varandra i konstiga meningar och dessutom använda högtravande eller konstiga uttryck när jag är lite onykter... Rätt fantastiskt attdär inte var fler stavfel i alla fall! Vad gäller taxiresan var det när jag tänker efter nog mest mitt eget fel att vi körde fel, men chaffören hade faktiskt en GPS i bilen, fattar inte varför han inte satte på den från början!

Idag lyckades jag faktiskt sova till halv elva för en gångs skull, i vanliga fall vaknar jag ju vid 7-8 om jag varit ute kvällen innan. Himla skönt var det att sova lite längre i alla fall! Annars har dagen varit väldigt seg, jag har varit så otroligt seg i huvudet. Matten kom jag igång med först för någon timme sen och någon städning har det inte blivit, lägenheten ser väl snarare ännu stökigare ut idag... Jag hade tänkt mig att bota segheten med en promenad men den blev inte av förren vid sju och då vågade jag inte prova några nya vägar eftersom det började skymma, så det blev bara en snabbpromenad ner till ICA.

Veckan som kommer blir rätt lugn, eller i alla fall vad gäller nollningen. Det är bara "alumnimiddag" på tisdag, en middag för oss nollor, lärare och studenter som redan tagit sin examen. Det blir nog intressant, det är alltid kul att höra vad folk egentligen blir när de är klara här. Sen är det inget annat förrutom "mys med bildvisning" på fredagen och så den stora finalen, nollmiddagen, på lördag. Bildvisningen skippar jag nog däremot eftersom mamma och pappa kommer hit på fredagen. Med mamma ska jag gå på klänningsjakt inför lördagen och pappa har med sig min nya dator upp!

Mööööög

Inatt blir det fylleblogg på riktigt. Kom precis från en 250 jävla spänn dyr taxiresa, aldrig mer kan jag ju säga! Och då hade chaffisen ändå varit "snäll" och pausat taxan vid Hjalmar Brantings platsen när jag inte hade en aning om var vi var. Jag kan å andra sidan tycka att chaffissen borde haft koll på var Backa ligger, eftersom det är ett ganska jättestort område (har ju t.o.m. egen postadress) men tydligen borde jag ha vetat att ordet "Brunnsbo" var det magiska ordet för att få taxichauffören att köra på rätt håll. (Hjalmar Brantings-platsen på taxispråk är tydligen inte alls samma plats som på bussspråk, värt att notera inför framtiden...)

Naja, nu har jag fått klaga en stund, men andledningen att jag missade bussen var ju faktiskt att jag hade jäkligt roligt på festen och inte ville gå därifrån. Vi började med en förfest med faddergruppen och åkte sedan till festen på Chalmers tillsammans. Det var en rolig fest, denna gången kommer jag t.ex. ihåg att det var barnsligt roligt att hoppa i hoppborgen, att det fanns många roliga dansgolv men att det fortfarande var lika omöjligt att hålla ihop med dem man kom dit med... Tyvärr tappade jag bort typ alla jag kände så småningom, eller många av dem gick väl hem rättare. Vid tre var jag inte alls sugen på att åka hem men kom till slut fram till att jag inte ville hänga på folk som jag inte kände i två timmar till, varför det var bäst att "tänka på refrängen". Detta lär jag dock ha kommit på cirkus en halvminut för sent,  och missade således sista bussen alldelses precis... Sen följde en taxiresa som som sagt inte direkt passar min ekonomi... Nästa gång lär jag nog hänga kvar på Verum istället för att ta taxi hem, sådana här upptåg har jag inte råd med!

Ikväll tog jag förövrigt igen att jag varit så dålig på att fota under hela nollningen, och tog istället foton hela tiden. De lär nog dyka upp förr eller senare, antingen här eller på facebook!

Träning!

Idag kom jag äntligen iväg på träning! Det har jag inte hunnit med sedan jag flyttat hit, så det var himla skönt att få röra på sig! Jag saknar fortfarande VUGI, men gympan på Fysiken var faktiskt bra, och den blir nog bättre ju oftare man går. Det enda dåliga var väl att låtvalet ibland var kasst och att styrkedelarna inte var så omfattande som man hade kunnat önska. Jag ska eventuellt testa ett järngympapass på måndag, om jag tror jag klarar det...

Gårdagskvällen spenderades hemma hos Jessica, vi åt pizza och titta på film, riktigt trevligt var det! Och så fick jag inspektera allt nytt hon köpt till lägenheten, himla fint hade det blivit!

Ikväll är det nollfinalen! Är riktigt taggad faktiskt, känns skönt att ha kunnat ta det lugnt under dagen och inte behöva stressa som man har gjort den mesta tiden den här nollningen.

Tack ICA

... för att jag slapp laga kvällsmat ikväll! Man fick nämligen en grillad kyckling av dem när man folkbokfört sig här som jag var och hämtade ut idag. Lite vitlöksbröd och vindruvor till det så har man rena rama lyxmaten, inte illa!

Idag var nollkampen, en trekamp(?) som utfördes av ett lag på varje sektion som haft det som nolleuppdrag. Varje sektion hade dessutom en hejarklack som även de haft det som uppdrag. Vi andra var bara där och hejade på. Det var en trevlig eftermiddag i solen (sicken tur med vädret vi hade!), även om det kanske blev lite segt ibland. För V-sektionen gick det bra i alla fall, jag tror vi kom två på själva nollkampen och sen vann vi hela nollolympiaden, som förrutom dagens nollkamp bestod av lite andra tävlingar som gjorts under nollningen. Priset för nollolympiaden var, förrutom en finfin pokal, en VIP-avdelning för sektionen på lördagens nollfinal. Coolt!

Annars är den här veckan rätt lugn, och skönt är det! Skippade en fest igår, faktiskt den första festen jag skippar helt, och nu i veckan struntar jag även i bastu-sittningarna (man åker ut till Chalmers bastu och bastar och har därefter sittning). Visst hade de sittningarna säkert varit roliga, men det är skönt att inte ha ett så fullpackat schema som innan längre, det börjar ta på krafterna!

Fest och lekhelg

Klockan är mitt i natten och jag sitter och bloggar. Även denna gång är jag precis hemkommen från en fest och tar igen senaste dagarnas bloggande i väntan på nattamaten (toast blir det inatt!).

Festen jag precis kommer från var "phadderkalas" som alltså våra phaddrar och en annan faddergrupps faddrar anordnade. Det var väl inte den roligaste festen jag varit på under denna nollning, kanske framförallt för att vår faddergrupp var väldigt splittrad ända från början, men den tog sig lite framåt slutet i alla fall. Men det var ändå skönt att gå hem lite tidigare än vanligt.

Min utklädnad var nog däremot min bästa under nollningen. Temat var film och jag valde att klä ut mig till Mimmi Pigg, vilket jag nog faktiskt lyckades rätt bra med, mycket tack vara en jättestor rosa rosett som jag hittade i sista minut. Bild/er kommer nog så småningom!

Annars var jag ju som sagt på hajk i helgen. Det var himla roligt och mysigt, trots regn och gyttja. Under hela helgen fick vi leka olika lekar, båda utomhus och inomhus, och tävla i olika tävlingar. Kvällarna/nätterna ägnades åt kortspel och annat trevligt. En del av sektionens föreningar var där och underhöll oss ibland, annars var det V0K som hade hand om oss. Förrutom lekar fixade de bl.a. en spökrunda under lördagnatt, den var kanske inte så läskig men en kul grej i alla fall!

På lördagen var SKANSKA där och ordnade en femkamp, som mitt lag faktiskt vann! Så vi fick varsen fin ryggsäck med lite grejer i. Förrutom att ordna tävling var det ett par killar från två program som Skanska har för studenter, Skanska 21 resp. Skanska P3 (det första för civilingenjörer, det senare för högskoleingenjörer), som man fick chans att prata lite med under en fika. Det var faktiskt himla intressant och peppande, speciellt eftersom den ena killen var väldigt inriktad mot miljöriktigt byggande, vilket är det som jag är mest intresserad av, och kunde berätta om det. Det känns faktiskt som att jag nog har hamnat på rätt utbildning, det här kan bli riktigt bra! Nu gäller det bara att klara studierna oxå...

Fylleblogg II

Jag bloggar numera bara när jag kommer hem från fester, i väntan på nattamat. Då har jag tid i alla fall!

Fast ikväll har jag tagit det lugnt. Missade förfesten pga. ett studiebesök. Men det kändes rätt lagom, förfesten hade tydligen varit rätt kort ändå och sen var det pubrunda hela kvällen. En rolig kväll var det, det blev däremot inte så mycket till runda, två ställen var vi på. Vi var i alla fall först en stund på industris pub, den var mysig! Sen hamnade vi till slut på V-sektionen, efter att ha kommit fram till att det var för långa köer överallt annars och V ville man ändå vara på senare på kvällen eftersom den var störst. Det var väl lite småsegt emellanåt innan det kom mer folk men annars var det trevligt. Jag spenderade ovanligt lite tid på dansgolvet, vilket var rätt trevligt som omväxlings skull!

På vägen hem hamnade jag på samma buss som en kille som tydligen bor i samma hus. Han snackade om en bastu och ett gym här i huset som jag helt missat att vi hade! Han visade mig även dem sen och de var riktigt fräscha faktiskt. Speciellt gymmet var bättre än vad man kunnat förvänta sig! Nu gillar jag i och för sig inte att gymma så mycket men det kan ju vara bra när man som nu inte hinner med att sticka och träna nån annanstans!

Annars har veckan gått i en hiskelig fart, tisdagen spenderades åt, förrutom att gå i skolan, inhandla diverse saker som jag behöver inför hajken i helgen. Igår gick vi för första gången (tror jag) en heldag, alltså från 8-17. Det var rätt jobbigt, jag var vansinnigt trött de sista timmarna och på kvällen! Men det är nog bara att vänja sig, sådana dagar lär vara mer regel än undantag... Men jag tror det blir bättre när jag dels kan börja träna regelbundet och dels får in lite rutiner över huvud taget.

Idag var vi som sagt på studiebesök. Riktigt intressant kändes det och jag blev faktiskt väldigt peppad! Tror nästan det är första gången sen jag kom hit som jag blivit riktigt taggad för själva utbildningen och senare jobb!

Imorgon bär det av på hajk! Har fått lite tvetydiga signaler från faddrarna ikväll, en som var iväg på det ifjol tyckte det var jätteskoj medans den andra inte alls var lika entusiastisk... menmen, jag tror nog det ska bli roligt ändå!

Nej nu väntar en riktigt god portion carbonara och sen några goda (alldeles för få) timmars sömn!

Fyllebloggande?

Precis hemkommen från "piratgasquen", en rolig sittning där jag faktiskt nästan lyckades med att vara lagom full hela kvällen. Det är inte det enda jag lyckats med idag, duggan gick faktiskt bra och sen knep jag dessutom den sista platsen till hajken i helgen. Inte illa för en dag! Fast när jag har sånt här flyt blir jag nästan rädd, nu kommer nånting att skita sig ordentligt snart...

Många vuxenpoäng till mig i söndags i alla fall, då lackade jag mitt bord! Dessutom hann jag med att organisera om i garderoben, tvätta, dammsuga, räkna matte och lite andra nödvändigheter, fastän jag spenderade hela eftermiddagen på Ullevi där jag såg på finnkampen. Om jag ändå alltid kunde vara så effektiv! Finnkampen var för övrigt rolig att se, även om det var lite svårt att hänga med ibland.

Nej nu ska jag äta min naddamaud så att jag blir lagom mätt för att sova gott i lagom många timmar (eller nästan i alla fall).
RSS 2.0