Sommarjobb i Hörby!

Så var det slut på alla ansökningar, jobbiga telefonsamtal och ännu jobbigare interjvuer för i år, för sommarjobbet är fixat! Hörby turistbyrå blir det! Det kan bli lite kommunikationsproblem emellanåt, men det löser sig väl... Om det är fint väder kan jag väl cykla ibland... pappa föreslog t.o.m att fixa en billig moppe till mig:P Kul ska det bli i alla fall, och framförallt skönt att slippa oroa sig om det längre!

Härligt väder idag med men det ska bli sämre fr.o.m i eftermiddag... borde kanske ge mig ut på en promenad medans det fortfarande är fint...

Ikväll blir det Stallarna... får väl se hur det blir, nu har jag i alla fall något att fira!!

Heldag i bibblan

Idag fick jag som sagt gå upp riktigt tidigt för att cykla till trafikskolan. Det gick bättre än förväntat, även om det känns lite trist att behöva börja om från början nu... men förhoppningsvis ska de första momenten väl gå hyffsat snabbt den här gången...

Sen var det föreläsning och sen heldag i bibblan efter det. Vid fyra tog vi en timmes paus och satte oss ute i solen, det var så varmt och skönt!! Sen blev det kvällsmat på Tufvan, gott och trevligt!

Har precis upptäckt att Vänsterpartiet i Växjö ska ha en kulturfest istället för demonstration på första maj, sicken besvikelse! Visst verkade kulturfesten rolig, men de kan ju inte slopa hela demon för det! Är nästan så att man måste åka hem till Skåne för att fira första maj ordentligt...

Nu får jag nog gå och lägga mig, är hur trött som helst.

Natti!

Shoppingdag

Ibland gör inte bloggen riktigt som jag vill... det var meningen att det här skulle publiceras igår:

Idag bar det av ín till stan efter skolan. Först till trafikskolan för att anmäla mig och boka körlektioner. Första lektionen redan imorgon, lite nervöst, var ju mer än ett halvår sen sist... får väl se hur det går...

Som om jag inte gjort av med nog med pengar på en dag köptes det en hel del sen oxå... jaja, det var saker jag behövde i alla fall. Två par shorts, en poncho, ett linne, ett par ballerinaskor och en skype-telefon var vad som inhandlades idag... tur att man får nya pengar på fredag!!

Vårcampus är fortfarande lika härligt! Det första jag såg när jag kom hem i måndags var en Tufvanäng full med solande studenter, underbart! Fast ibland undrar jag hur folk kan ligga och sola, det blåste ju svinkallt både i tisdags och igår... försökte sitta ute på min lilla bänk men höll ju på att frysa ihjäl! Idag var det däremot toppenväder!!

Var precis och tittade på Greys hos Tessan, alltid lika trevligt! Nu ska jag se om jag kan se Morgonsoffan på nätet, annars blir det väl läggdags nu, körlektion tiiiidigt imorgon.

Mellanlandning i Hässleholm

Sitter på pappas jobb efter att ha varit på två jobbintervjuer idag. De kändes väl sådär båda två, får se hur det går. Hade varit himla kul att jobba på Hässleholms turistbyrå i alla fall, det verkar som ett mycket omväxlande jobb.

Annars har jag mest drivit runt i Hässleholm idag, men det kan man ju injte göra i en evighet så jag fick sätta mig på bibblan och läsa fonetiken... efter ett tag var jag så uttråkad att jag flydde till pappas jobb, här finns i alla fall datorer som man kan sitta vid...

Var skönt att vara hemma i Höör igår lite, fick god mat som alltid och så. Om en halvtimme åker jag tillbaka till Växjö, där jag nog får ta igen lite plugg som jag inte hunnit/orkat med...

Lyckad grillkväll!

Det blev ett stort gäng ikväll, en del andra hade tänkt grilla på tufvanängen så då kom vi på att de kunde komma till oss istället:) Blev dock ändå mest att jag snackade med "de gamla vanliga".... En himla trevlig kväll blev det i alla fall, mina fläskkotletter blev riktigt goda! Och grillen funkade finfint den med!

Ååååh vad jag älskar vårcampus! När solen tittar fram och temperaturen stiger ser man genast folk ute på varenda liten gräsfläck, solandes, bollspelandes, grillandes. Tyckte det var fullt liv idag men enligt min rumskompis blir det ännu mer folk när det blir lite varmare, LÄNGTAR!

Imorgon åker jag till Höör på snabbvisit, pga av jobbintervjuerna på måndag... ska bli skönt att komma hem lite även om det som sagt blir väldigt kort den här gången... Men med tanke på att jag måste gå upp tiiidigt imorgon borde jag nog gå och sova nu...

Soool, vind och vatten

... fast vinden hade vi gott kunnat vara utan... Så himla härligt väder nu! Äntligen kan jag sitta ute på min lilla träbänk. Grilldoften sprider sig än en gång på campus och ikväll blir det min tur att inviga min nyinköpta grill! Vi verkar bli ett litet gäng ikväll, så de flesta får nog sitta på marken, men det funkar ju det med. Hoppas det blir många tillfällen till att grilla i vår/sommar! Nu ska jag bara komma på vad jag ska grilla ikväll...

Igår hade jag muntlig tenta om böckerna vi läst, vg fick jag på det, även om det var knappt... skönt att ha det bakom sig i alla fall! På kvällen blev det bio med tjejerna, 21 såg vi. För en gångs skull gick jag inte på en typisk tjejfilm, snarare tvärtom, vi var nog det enda tjejgänget i hela salongen. Men den var riktigt bra tyckte jag.

Mina äventyr i köket fortsätter, häromdagen hade jag en massa ägg som höll på att bli för gamla, så då gjorde jag köttfärsfyllda crepes. Inte det godaste jag lagat, men fullt ätbart.

Nä, nu får jag nog städa undan lite ifall nån skulle få för sig att gå in i lägenheten ikväll... sen blir det en sväng till Willys för att köpa det sista till ikväll

Lugn vecka

Det har varit en lugn vecka hittills... kanske för lugn med tanke på att jag har muntlig tenta på fredag och rätt dålig koll... jaja, de andra säger att det inte ska vara så svårt så jag får väl hoppas på det.

Min fina motionsplan har dock gått i kras, för igår fick jag ont i benhinnorna igen under träningen, något jag sluppit hela denna termin. Trodde inte det var så farligt så jag gav mig ut på promenad runt sjön i alla fall imorse, men det var nog inte så smart för det gjorde fortfarande ont... jaja, hoppas det går över snart.

Ikväll kom bror min hit och käkade lasagne. Kul med lite sällskap, även om det inte blev så länge den här gången.

Bio på fredag och grillkväll på lördag, va kul det ska bli! Kul med lite aktiviteter, börjar bli lite väl segt nu. Och sen får jag åka hem på söndag för på måndag är det två anställningsintervjuer som gäller; på Hörbys resp. Hässleholms turistbyråer... hoppas jag får något av dem!!

Nu blir det slutet av Sverige pussas och kramas (vilket fortfarande inte har blivit så jätteroligt men lite småkul på sina ställen i alla fall), och sen soooova.

Nattinatti

Mästerkocken Maria

Efter en helg i lathetens tecken fick jag idag för mig att laga lasagne för första gången! Det tog lång tid, såsen kokade över och jag lyckades grisa ner heeela köket, men så gott det blev!! Nu ska jag äta lasagne en hel vecka:)

Solen tittade fram lite då och då och det var riktigt fint väder när det blev dags för kvällspromenad... hoppas det håller i sig!

Nu börjar A Beautiful Mind igen, kul när det kan visa en bra film på TV, för en gångs skull!

Regnet det bara öser ner...

Det blev utgång igår, blev rätt kul sen i alla fall. Förfestade med Rosannas klasskompisar som jag inte känner så jätteväl, men det var kul, det är ett himla roligt gäng... det är nästan så att man själv känner sig tråkig i jämförelse... Sen blev det en vanlig Stallarna-kväll: mycket dans, lite spring och lite snack.

Just det i torsdags var jag ju på "utvecklingssamtal" med programföreståndaren. Jag hinner knappt komma innanför dörren förrän han börjar prata om att jag är en "äkta humanist"... nästan jobbigt att höra när man precis bestämt sig för att man nog inte är det alls... Jaja, byggteknik blir det till hösten, det ska nog bli bra. När han fick höra det sa han nåt i stil med "det var ju bra att du började här hos oss i alla fall, så att du fick lära känna folk med lite allmänbildning" :)

Även igår blev det ett roligt telefonsamtal. Ringde Jessica för att gratta på födelsedagen men när jag sagt grattis blev det tyst en stund och sen "näe... nu är du en månad för tidig...". Jag och kalendrar alltså... Jaja, det är ju tanken som räknas och vi fick oss ett gott skratt båda två!

Mamma och pappa var här och lämnade mina fina utemöbler igår! En träbänk, ett litet plastbord och två plaststolar blev det. Nu saknas det bara en grill, men det hade de inte fått in än på Willys... Det blåste rätt mycket igår men om jag nu äntligen fått hit möblerna var vi ju tvungna att sitta ute och fika... solen tittade fram några minuter då och då, då var det faktiskt riktigt varmt och skönt!

Men idag blir man återigen påmind om att man bor i Sveriges regnigaste stad för det öser ner... och jag som vill ut och promenera!! Jaja, får väl gå och få i mig frukost/lunch istället.

...

Igår blev det promenad runt sjön igen. Nya vanor som gäller för att inte bli stressad (hur jag nu kan vara det när vi har så lite att göra just nu. Antingen gympa på VUGI eller promenad runt sjön, VARJE dag, får se hur länge jag lyckas hålla det. Nya kvällrutiner oxå; te, ingen data och avslappning i form av att läsa en bok som inte har med skolan att göra, eller titta på nåt bra på TV, i minst en halvtimme precis innan jag går och lägger mig. Den biten är desto mysigare, blir nästan den trevligaste stunden på dagen:)

Promenad blev det alltså. När jag gått en stund kom jag och tänka på Anna (som varit i Thailand i tre månader) och skrev och frågade när hon kom tillbaka till Sverige. Några sekunder senare ringde en trött, jetlaggad men som alltid glad Anna. Så himla kul att prata med henne igen!!

Idag har jag hunnit med mycket; lektion, handla, plugga i bibblan, klippa mig, träning på VUGI och te-och-scones-kväll hos Frida. De två sista var absolut det trevligaste, träningspasset var kul, scones och te var gott och sällskapet var lika trevligt som vanligt:)

Imorgon kommer mamma och pappa upp... igen. Denna gången har de med sig utemöbler som de köpt till mig, som jag längtat efter det!! Hoppas nu det blir fint väder i helgen, vore kul att få inviga dem med en grillkväll! Sen förmodligen utgång på kvällen, men just nu har jag ingen lust till det... jaja, det brukar bli kul sen i alla fall.

Nu väntar en stunds läsning av The Return of Hjärtans Fröjd av Per Nilsson... kan väl konstatera att jag växt ifrån hans böcker till slut, men den bara måste läsas ändå:)

Segedag

Gårdagskvällen blev riktigt lyckad faktiskt! Först blev det pizza på pizzeriarestaurangen på campus, god pizza och mycket gott sällskap, kan ju knappt bli bättre. Sen blev det förförfest hos Malin och sen försenad tentafest. Det var kul, mycket trevligt folk. Även på Sivans var det kul, även om DJn spelade kass musik emellanåt...

Idag har varit en riktigt seg dag, har tvättat, det är väl det enda jag fått gjort... Eller i förmiddags blev det faktiskt en promenad runt sjön men sen dess har typ suttit i soffan och ugglat... jaja såna dagar får man oxå ha ibland:) Fast det hade ju inte skadat om jag hade städat lite oxå...

Åt precis pasta med tomatsås, fattar inte varför jag aldrig lagat det förr, superenkelt och gott ju! Får jag definitivt lägga till standardrecepten!

Mamma ringde och berättade att hon och pappa köpt utemöbler till mig, så bra! Hoppas de kan komma upp med dem snart, vill kunna sitta ute nu när det är så fint! Och så vill jag kunna grilla, på fina kvällar luktar det som sagt grillat över hela campus, jag vill oxå grilla då!!

Jag fick ett mail från min värdsyster i Wien... superkort mail, typ tre rader. Inte så lätt att hålla kontakten när det känns som att man är den enda som anstränger sig... Jaja, får väl se hur det blir när vi åker ner där med klassen i maj, om jag hälsar på dem alls. Kanske är lika bra att inse att det inte är personer som binder mig till Wien längre utan staden i sig, vilket ju inte heller är fy skam, staden kommer jag alltid att älska!

Nu blir det nog snart sovdags, eller det borde bli det men jag brukar ha för vana att sitta uppe flera timmar i alla fall...

Våren är tillbaka!

Solen har återvänt till Växjö! Det luktar grillat överallt på campus och basket- och fotbollsplanerna är inte så ödsliga längre, härligt!

Gårdagen spenderades på bibblan så då fick jag veckans arbete gjort, skönt att ha det klart:) Eller en uppsats ska skrivas oxå men det kan väl inte vara så svårt...

Ikväll blir det väldigt försenad tentafest. Fick reda på igår att jag fått VG även på den andra tentan, så det finns all anledning att fira ikväll:) Var ett tag sen man var ute nu, känner mig egentligen helt seg men det blir väl bättre... Först blir det pizza med tjejerna i alla fall, trevligt:)

Får väl börja göra mig i ordning nu...

Shoppingdag

Inte blev det särskilt mycket skolarbete gjort igår, när jag nu faktiskt inte har så mycket att göra skjuter jag ju såklart ändå upp det in i det längsta så att det blir stressigt ändå... att jag aldrig lär mig... Jaja, imorgon blir det plugg i bibblan, får hoppas det hjälper.

Men det blev en trevlig tv-kväll i alla fall! Greys Anatomy var bra som vanligt, men den nya humorserien "Sverige pussas och kramas" var väl lite av en besvikelse. Småkul då och då men inte mer, får hoppas det blir bättre. Uppdrag bli-av-med-kardemummakan gick oxå sådär... jaja, har varit rätt duktig på att äta upp det mesta själv i alla fall:)

Idag sov jag till 10 och låg sedan och drog mig till 11, superskönt:) Fast inte blev man piggare för det, snarare tvärtom... Sen var det shoppingrunda på stan med tjejerna. Var duktig och höll mig till det jag bestämt mig för att köpa innan: ett par skor och R.E.M:s nya cd. CD:n lyssnar jag på nu och det är väl bara till att instämma med kritikerna om att det är en JÄTTEBRA skiva!! Ska bli så kul att se dem i Köpenhamn i September!

Nu på eftermiddagen/kvällen tittar faktisk solen fram igen, härligt!

Så länge varade den våren...

Så tråkigt med regn idag! Trodde att våren hade kommit på riktigt igår, det var så soligt och fint! Kunde t.o.m sitta ute på min terass (jadå, stenplattorna utanför balkongdörren kan med lite god vilja gott kallas terass:P) och läsa och plugga, känns mycket lättare då! Efter skolan gick jag och Teresa och köpte glass som vi kunde sitta och äta i solen, så härligt! Hoppas våren kommer tillbaka snaaart, det gör sån skillnad på ens humör!

Men det har varit helt okej att vara tillbaka i skolan efter påsk, vi har det lite lugnare nu. Fonetiken, som en 85-årig lärare undervisar, började i måndags, riktigt intressant faktiskt!

Ikväll blir det Greys Anatomy hos Teresa och Rosanna, trevligttrevligt. Ska se om jag kan tvinga på dem kardemummakakan som jag bakade häromdagen, vore ju synd om den goda kakan blev för gammal innan man hinner äta upp den...

Nä, nu borde jag ta och plugga lite, vore skönt att vara klar med allt före helgen.

RSS 2.0