Stoppa matchen

Igår var jag på Stoppa matchen-demonstrationen i Malmö. Det var en viktig protest mot Israels brott mot mänskliga rättigheter. Demonstrationen började fint och fredligt, även om man väl från början förstod att den maskerade gruppen skulle ställa till med trubbel. Men som sagt, en fin början där bland andra Lars Ohly höll tal, hans tal finns att läsa här.

Det blev en fin marsch från stortorget upp till Malmö Stadion. Väl där bröt sig de maskerade ut och började storma polisens avspärrningar. För dem var det tydligen viktigare att verkligen bryta sig in på matchen och stoppa den med våld (vilket var ganska omöjligt eftersom polisen hade ställt upp tre barriärer med polisbilar etc. framför baltiska hallen) än att protestera mot matchen och Israels politik på fredligt vis. Det kändes himla trist att se hur allting förstördes, vi andra demonstranter försökte förgäves kalla tillbaka dem men det gick ju såklart inte. Sen, när de hade lekt färdigt, sprang de tillbaka in för att gömma sig hos oss och blev förvånade över att de inte var välkommna. Idiotiskt.

Jaja, är i alla fall hyffsat nöjd över medias rapportering, att de i de flesta fall poängterade att det handlade om en liten grupp och att övriga demonstranter tog avstånd från dem. Givetvis fick denna lilla grupp opropertioneligt stort utrymme i media, men annat var väl knappast att vänta sig.

Idag är internationella kvinnodagen! En mycket viktig dag som man egentligen oxå borde ut och demonstrera på, men eftersom jag känner mig lite krasslig får jag nog skippa det idag. Men en tur in till Lund blir det nog, öppet hus på universitetet där idag.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0