Mot Höör

Jag sitter nu på bussen till Lund. Med min sedvanliga tur sitter jag precis i närheten av tre skrikiga ungar. Eller om de är fyra.

Veckan som gått har i alla fall varit trevlig. Vilket kanske delvis beror på att jag typ tog påsklov redan i måndags. Eller förra måndagen t.o.m, har inte tagit tag i nåt ordentligt sedan tentan egentligen. Vilket lär straffa sig nu när jag har lov på riktigt. Men det har det varit värt, jag behövde ta det lite lugnt.

I lördags hade vi ju försenad efter-tenta-fest hos Maritha. Det blev många goooda drinkar i sällskap av gött folk, vilket följdes av en rolig utgång. Jag hoppas på en repris snart!

I torsdags var det till slut dags för VIC-IACES påskmiddag. Riktigt lyckat blev det, alla verkade ha roligt och tackade så hjärtligt när de gick. Det hade blivit bra mycket större tryck på sittningen än vi trott; vi hade ju hoppats på 5-10 deltagare, istället fick vi sätta stopp vid 35 och var därefter tvungna att neka kanske 20 personer.

Igår fortsatte jag och Rasmus vår vana att gå på fina utsiktställen i väder när man inte ser nånting alls... Egentligen skulle vi gått och kollat på ostindiefararen men efter en lunch på en indisk restaurang (supergott!) blev det lite kort om tid så vi tog oss en promenad över Älvsborgsbron istället. Regndis var det ju, men en del såg man i alla fall. Det är en fin bro!

Nu väntar en vecka hemma i Höör. Måndag till tisdag blir det jobb Hörby, på fredag kommer Rasmus och då blir det påskmiddag med vännerna på kvällen, och däremellan ska jag väl försöka få en del plugg gjort. Ikväll blir det tydligen fest hos Lucas flickväns kompis, det blir kanske kul.

Bazinga!

Läsvecka 1

I torsdags var det som sagt tenta. Den gick nog okej, det jobbigaste var väl att jag hakade upp mig på några uppgifter, som klarnade precis mot slutet men då var det inte så mycket tid kvar så det blev rätt stressigt... jaja, nu är den gjord i alla fall.

Tentan har firats med att göra så lite som möjligt... Resterande veckan tillbringades i huvudsak i soffan framför tv/datorn... men det var skönt och välbehövligt.

Fast några gånger lämnade jag faktiskt soffan. I torsdags fortsatte jag titta på den danska serien "Riket" tillsammans med Rasmus och hans kompisar. Mycket skum men faktiskt riktigt bra serie! Igår såg vi sista avsnittet på första säsongen och första på andra, och nu börjar den bli riktigt läskig...

I lördags var jag på Schlagerkväll hos Jessica. Några klasskompisar till henne var där och efter Schlagern blev det utgång. Riktigt roligt var det! Vad gäller finalen tyckte jag väl Salem Al Fakir var bättre, men Anna Bergendahls låt var oxå rätt bra.

Nu har två nya kurser börjat. Tekniska geologin verkar riktigt intressant, med omväxlande undervisningsformer, t.ex. labbar etc, så den blir säkert stenkul (nej, jag kunde inte låta bli det där, jag har ju ändå bott i Göteborg i ett halvår nu...). Mekaniken känns väl sådär, fick inget bra intryck av det igår i alla fall men det kan dels ha berott på att jag var så trött, och dels på att föreläsaren pratar så tyst att man hela tiden måste anstränga sig för att höra vad han säger...

Idag har jag skickat ut inbjudningar till två påskmiddagar; en till Skåne-gänget om en middag hemma hos mig och en till de internationella studenterna här om en sittning med VIC-IACES. Båda middagarna ska bli roliga, fast på olika sätt såklart, och jag hoppas att det är många som kommer på båda!

I veckan händer det en del skoj; på lördag ska vi hem till Maritha för att fira tentan i efterhand och på torsdag ska jag eventuellt på Chalmers pubrunda. Det märks att det bara är första läsveckan!

Tornado och tentaplugg

Kom att tänka på det här klippet av Tornado i fredags (kommer inte ihåg varför egentligen):Det var en rolig serie, bäst av allt var nog detta klipp (efter 1:10), lysande!Att kolla på ovanstående är naturligtvis utmärkta exempel på tentapluggsflykter. Tentan är ju imorgon... jag har faktiskt tagit det relativt lugnt med tentaplugget, verkligen inte panikpluggat i alla fall. Det känns faktiskt som att jag har hyfsad koll på G-delen (ta i trä), problemet är väl mest att det är väldigt liten marginal på det här provet, man får ha max 7 fel, eller 9 om man räknar in mina två bonuspoäng från duggor, så det gäller ju att man kan det... Jaja, vi får väl se hur det går... Det blir i alla fall terminens sista mattetenta (om man nu inte skulle få en omtenta efter sig, men den kan man nog ändå skriva tidigast till sommaren), vilket känns skönt. Resten av terminen ska vi läsa Teknisk geologi och Mekanik, det ska bli spännande, känns som att man närmar sig lite de sakerna som man ska syssla med sen!

Fredagkväll

Igårkväll fann jag mig sittandes vid ett bord med fyra herrar, där två diskuterade Descartes och två pratade om bibeln, och ha lite svårt att bestämma mig vilket av samtalen jag skulle lyssna på. Om båda samtalen var intressanta? Definivt! Om jag hade något att bidra till någon av samtalen? Inte ett jota. Hela situationen kändes så ovan att jag blev full i skratt. Det var inte de enda samtalen inom liknande områden som fördes under kvällen. Ovant som sagt, men inget som jag har något emot att vänja mig vid. En trevlig kväll var det i alla fall!

Nu: matte, matte, matte!

Dies und das

Efter några dagars förtvivlan över brandvarnarpip fick jag tag på SGS och deras tilllåtelse att ha sönder helvetesmakapären. Eller typ tilllåtelse. Egentligen sa han, när jag var tveksam till om jag skulle klara att koppla ur den, att "vi kan egentligen säga så att du får lov att bli lite irriterad och dra i sladden så att den går sönder". Vilket jag tolkade som att jag kunde klippa den.

Förrutom brandvarnarförtvivlan kretsade även större delen av förra veckan, och början av denna, runt miljöarbetet. Idag var det till slut redovisning av det. Det blev riktigt bra till slut tycker jag. Själva redovisningen av presentationen var jag inte med på utan skötte opponeringen med Maritha. Den gick väl oxå bra, men jag pratade som vanligt för tyst... Efter att ha jobbat intensivt med ett ganska omfattande grupparbete i drygt två veckor, direkt efter att ha skrivit en ganska stor tenta och deltagit i sju långa obligatoriska eftermiddagsdiskussioner, hade man kanske kunnat tycka att det var rimligt att vi var klara med denna kurs och hade gjort oss förtjänta av en ledig eftermiddag. Men icke. Direkt efter lunch skulle vi sätta oss i nya tvärgrupper och producera ytterligare en grupprapport. Och än är kursen inte slut, på fredag blir det en övning till, om än kanske inte så jobbig eftersom den i huvudsak ska vara någon form av reflexion. Jag har tyckt att denna kurs har varit jätteintressant, men det känns som att de har velat trycka in hur många moment som helst på för liten tid, vilket bara blir jobbigt. Jag tror t.ex. inte att jag var den enda som var enormt opepp på uppgiften i eftermiddag...

Det har dock inte bara varit elände i veckan. I fredags blev det riktig fredagsmiddag med kött, klyftpotatis och vitlökssmör. Till efterrätt fixade vi dessutom kladdkaka, smaskigt värre!

I lördags fick Rasmus och jag för oss att traska uppför Ramberget, kanske inte den bästa ide´vi fått. Förrutom att det var snorhalt överallt, jag fick bitvis dra mig uppför trapporna med hjälp av räckena, så var det ju regndis hela dagen så när vi väl tagit oss upp såg man inte ett piss... När vi väl var där tänkte vi i alla fall att vi ju likaväl kunde ta en båt in till stan, för det måste ju vara precis där i närheten. Trodde vi. Det visade sig ta en bra stund innan vi hittade en båt och när vi väl gjorde det blev båtturen betydligt längre än vad vi hade tänkt oss... Men det var kul ändå, man fick se en hel del av den delen av Göteborg!

Väl hemma från båtäventyret fick jag nästan direkt göra mig i ordning för att bege mig till Nilla. Hon och hennes sambo hade inflyttningsfest. Det var en trevlig fest som avslutades med utgång på Trägårn, skoj!

Nu när miljön (i princip) är över blir det till att koncentrera sig på matten. Sista duggan bådade inte gott, den nollade jag förmodligen... Men jag hoppas på att kunna fixa till mina kunskapsluckor, det är ändå en dryg vecka kvar till tentan...
RSS 2.0