Smålands

Igår jobbade jag på Smålands igen. Det var liiite skillnad sen jag jobbade där sist. Sist var vi typ tre jobbare för många på en onsdag och det kom inte speciellt mycket folk. Igårkväll var vi fyra-fem jobbare för lite och det kom mycket mer folk. För att göra saken ännu värre bestämde sig fatölstanken för att helstejka och kylsystemet för att låta som en stucken gris en gång i kvarten. Stackars pubansvarig blev rätt uppstressad!

Så det blev rätt stressigt ibland och inte särskilt socialt eftersom man fick jobba själv för det mesta. Men jag tyckte ändå det var rätt kul, var roligt att få upp lite tempo och känna att man faktiskt hade koll på det mesta. Att jag tyckte det var roligt lär dock inte ha synts, jag har en förmåga att se bra mycket eländigare ut än vad jag är, speciellt när där är rökmaskiner i lokalen som ger en glansiga ögon.

Vad jag dock inte förstår är hur de kan spela så mycket DÅLIG musik där! Igår var det dance-musik igen, precis som sist jag jobbade där, och det verkar återkomma rätt så ofta på Smålands. Sen när fick vänstern så dålig musiksmak?!

Idag har jag sovit bort hela dagen...borde ta tag i veckans modul snart. Det är så dumt, jag har inte alls mycket i skolväg att göra, men just eftersom det är så lite så skjuter jag upp det ännu mer, eftersom jag tänker att det ju ändå är så snabbt gjort... och så blir det stressigt till slut i alla fall. Jisses vilken omställning det kommer bli till hösten, studenterna menade ju att plugget var som ett heltidsjobb och lite till, och så var det inte ens när det var som värst i Växjö. Jaja, jag behöver kanske lite tidspress för att bli effektiv...

Sjukvårdsrådgivningen

Jag var ju som sagt på gympa i onsdags och klantig som jag är lyckades jag slå mig själv i huvudet med järnstången, för typ tredje gången denna månaden. Denna gången blev jag lite svimmfärdig (men fortsatte dumt nog ändå med gympan) och efter att ha haft huvudvärk till och från, vilket jag i vanliga fall knappt hade reagerat på, blev jag igår nojjig om jag hade skadat mig ordentligt och var tvungen att ringa Sjukvårdsrådgivningen. Där möttes jag av en elektronisk röst, en kvinnoröst som pratade stockholmska, som förrutom att tala om vilken köplats jag hade med jämna mellanrum sa, något överlägset (kan bero på att stockholmska lätt ger det intrycket på mig): "Du vet väl om att på 1177.se kan du läsa om sjukdomar, hälsa och sjukvård". Lite som att det de egentligen ville säga var  "Ställ inte dina dumma frågor till oss för bövelen, du kan ju googla fram det själv ditt ålahue!".

När jag väl kom fram och berättade vad som hänt hörde jag högt och tydligt hur sjuksköterskan knapprade in varenda ord jag sa på en dator varpå hon läste innantill från datorn för att fråga mer om mina symptom. Till sist rabblade hon upp alla symtom jag skulle se upp för i en himla fart så att jag knappt hörde vad hon sa och sa sen avslutningsvis"och så får du inte kräkas!"

Jag kan inte direkt påstå att jag fick ett särskilt gott intryck av sjukvårdsrådgivningen. Visst, jag förstår att de har många som ringer om skitsaker om allt mellan himmel och jord, och alla kan ju inte kunna allt om allting, men allting hade hon väl inte varit tvungen att kolla upp i datasystemet? Jag menar, att slå i huvudet måste väl vara rätt vanligt, jag kan väl knappast vara ensam om att fråga en liknande fråga?

Jaja, inga fler "Gympa med stång"-pass för mig, nu har skallen fått ta emot nog med smällar för ett tag framöver... det får bli till att satsa på vanlig gympa och pulsgympa, och eventuellt yoga. Tycker det är synd bara, sådan gympa känns väldigt effektiv, menmen, är man en klanta så är man!

Hemtenta inlämnad

Efter att jag kom hem från Göteborg var det som sagt dags att ta itu med hemtentan. Efter att ha hakat upp mig på ett par saker både på lördagen och söndagen blev tiden mer och mer knapp, vilket har gjort att jag har fått jobba väldigt intensivt igår och idag. Framförallt idag, gick upp klockan fem för att hinna bli klar till deadlinen 15.10. Nöjd blev jag inte och jag är rätt säker på att jag kommer få göra om hela skiten, men nu är den inlämnad i alla fall, vilket innebär att jag inte kommer behöva tänka på den på ett par veckor i alla fall. Skönt!

Inatt/imorgon ska jag se till att ta igen många timmars sömn. In och träna ska jag oxå, det har jag inte hunnit på mer än en vecka, ska bli kul!

Göteborg

Efter ett par dagar i Göteborg är jag hemma i Höör igen. Dessa dagarna har gjort mig rejält taggad inför i höst- det ska bli jättespännande att börja på Chalmers och Göteborg är en stad som jag mycket väl kan tänka mig tillbringa de närmsta åren i!

Jag åkte dit i onsdags och då mötte Jessica mig på stationen. Vi åkte hem till henne en stund, hon har det jättefint i sin lägenhet! Sen åkte vi in till stan och åt på Jensens Bøfhus, supergott!
Dagen därpå spenderades på Chalmers, jag gick på ett par seminarier för olika utbildningar, plockade på mig broschyrer och frågade studenterna som stod där. Förrutom Väg och Vatten, som jag funderat ett bra tag på nu, verkade även kemiteknik och kemiteknik med fysik intressant. Något av de tre blir det i alla fall, har ju ett par veckor på mig att bestämma mig för vilket. På lunchen och eftermiddagen gick Jessica och jag på stan lite.
Dagen efter traskade jag rundor ett bra tag på stan medans Jessica hade lektioner. Jag tyckte jag gick kors och tvärs överallt men jag lär visst ändå ha missat några av de finaste kvarteren. Jaja, jag fick lite bättre koll på hur saker och ting låg i förhållande till varandra i alla fall, det är lätt att bli förvirrad när man åker spårvagn... När Jessicas lektioner var slut åt vi lunch ihop och sen åkte jag hem.

Min lilla utflykt till Göteborg var i alla fall peppande och jag ser verkligen fram emot hösten nu! Men nu måste jag koncentrera mig på denna terminen först, vi fick en hemtenta i tisdags som jag inte hunnit börja på och som ska vara inne nu på tisdag! Det lär verkligen bli en plugghelg!

Blandat

Det här får bli ett sånt där det-har-hänt-rätt-mycket-skoj-på-sistonde-men-jag-har-inte-pallat-blogga-förrän-nu-inlägg.

Med träningen fick det bli tredje gången gillt: andra gången jag skulle in och träna kom jag så långt som till omklädningrummet innan jag märkte att jag hade glömt gympadojjorna. Så det var bara att vända och åka tillbaka utan träning då med. I torsdags kom jag dock iväg i rätt tid och med rätt saker, tredje gången gillt som sagt. Det var skönt att få röra på sig!

På tal om träning så provade jag något helt nytt idag; jag gick på mitt allra första Yoga-pass! Det var ju bara ett baspass så mycket tid gick åt till att prata om vad yoga var och att gå igenom andningsteknik men en del positioner hann vi med. Det var kul att testa något nytt, även om jag inte fattar hur man ska lyckas med en del positioner- så vig kan det inte vara meningen att människokroppen ska vara! Som den här positionen, stående hunden (varför heter flera av positionerna något med hund? De är väl inga smidiga djur?!). Det är jobbigt nog att stå sådär med armarna och benen, hur man sedan ska lyckas få ner hälarna i marken förstår jag inte...


(Bild från dax.se)

I onsdags jobbade jag på Smålands nation för första gången. Det var rätt kul, mycket nytt att hålla koll på, men det var trevligt ändå. Det kom inte så mycket folk, vilket väl i och för sig var rätt bra eftersom vi var rätt många som jobbade där för första gången. Innan vi började jobba bjöds vi på veganmat som faktiskt, till min stora förvåning, var jättegod!

I torsdags var det dags för förmodligen veckans höjdpunkt: Stand-up på Klubb Prick Prick! Det var Özz Nûjens turne´som kom dit, förrutom Özz själv var David Druid, Aron Flam och Ola Söderholm. De var riktigt roliga allihopa, var en rätt kul blandning för de hade så olika stil! Förrutom de fyra var där även en Lunda-komiker som körde sitt först och en 15-årig kille som fick agera konfrencier lite grand, de två gjorde oxå ett bra jobb!

Nu har jag precis haft Schlager-kväll med Angelica och Cattis. Sicken skräll det blev! Vet inte riktigt vad jag tycker om den vinnande låten, man måste nog lyssna in sig mer på den. Det är ju inte en låt som försvinner i mängden i Moskva i alla fall, så det är ju bra! Annars höll jag faktiskt på storfavoriten Måns och var rätt säker på att han skulle vinna, men sånt kan man tydligen aldrig veta. Där var faktiskt flera bra, Sarah Dawn Finers låt blev faktiskt bättre efter ett par lyssningar, och Caroline af Ugglas är cool! Även Emilias låt hade kunnat vara bra, om det inte hade varit för hennes andningsteknik! Hela låten förstörs ju när hon kippar efter andan sådär... Jaja, en trevlig kväll var det i alla fall, som fick ett spännande slut.

Denna veckan, som började rätt segt, blev visst rätt händelserik till slut! Och nästa vecka bär det som sagt av till Göteborg, det ska bli så kul!

Virrhjärna

Det var tänkt att jag skulle in och träna idag. Passet började 11.00 så innan jag gick och lade mig bestämde jag mig för att ta 9.56-tåget till Lund för att ha gott om tid att ta mig dit och byta om. 9.56 förvandlades under natten på något sätt till 10.56. Det roliga var att jag inte insåg detta förren jag satt på tåget och såg den digitala klockan slå om från 10.59 till 11.00... då gick det upp ett ljus för mig, en hel timme hade jag tagit fel på... Så det blev till att hoppa av i Eslöv och ta första tåget hem, som tur var behövde jag bara vänta 7 minuter.

Om man hade varit freudian (?) hade man kunnat mena att jag egentligen inte ville träna och att mitt undermedvetna därför ändrade klockslagen... vilket i och för sig inte är helt fel, jag var inte direkt på humör för gympa i alla fall. Jaja, nu blev det lunch hemma så jag sparade de kronorna, och gympan får jag ta igen imorgon!

Måndag

Idag spenderades nästan hela dagen i Lund. Åkte in vid lunch för att hälsa på kusinerna med mamma. På grund av kommunikationsproblem mellan mamma och moster cyklade vi dock till fel hus så det blev en rejäl cykeltur i Lund. Hade lånat mammas jobbs tjänstecyklar, där jag fick ta en som var på tok för hög- nådde knappt ner till pedalerna. Jaja, trevligt var det när vi väl kom fram i alla fall.

På eftermiddagen hade jag en föreläsning. Efter förra veckans rekordtråkiga föreläsning hade jag ställt in mig på två tråkiga timmar, men det blev faktiskt riktigt intressant! Bland annat fick vi lära oss hur en GPS fungerar.

Häromdagen fick jag klartecken från Jessica att det gick bra att jag bodde hos henne ett par nätter så nu är det bestämt: 18-20 mars befinner jag mig i Göteborg! Det ska bli riktigt roligt, dels att se hur Jessica har det och dels att gå på Chalmers-dagen och förhoppningsvis få en uppfattning om hur det är att plugga där. Göteborg är ju en himla fin stad så det känns bra att jag eventuellt ska flytta dit, nu gäller det bara att försäkra sig om att utbildningen är den rätta för mig... Hur man nu kan veta det... Egentligen känns det som att man vill prova på bara men med tanke på hur mycket jag redan har pluggat så måste jag faktiskt bestämma mig nu!

Stoppa matchen

Igår var jag på Stoppa matchen-demonstrationen i Malmö. Det var en viktig protest mot Israels brott mot mänskliga rättigheter. Demonstrationen började fint och fredligt, även om man väl från början förstod att den maskerade gruppen skulle ställa till med trubbel. Men som sagt, en fin början där bland andra Lars Ohly höll tal, hans tal finns att läsa här.

Det blev en fin marsch från stortorget upp till Malmö Stadion. Väl där bröt sig de maskerade ut och började storma polisens avspärrningar. För dem var det tydligen viktigare att verkligen bryta sig in på matchen och stoppa den med våld (vilket var ganska omöjligt eftersom polisen hade ställt upp tre barriärer med polisbilar etc. framför baltiska hallen) än att protestera mot matchen och Israels politik på fredligt vis. Det kändes himla trist att se hur allting förstördes, vi andra demonstranter försökte förgäves kalla tillbaka dem men det gick ju såklart inte. Sen, när de hade lekt färdigt, sprang de tillbaka in för att gömma sig hos oss och blev förvånade över att de inte var välkommna. Idiotiskt.

Jaja, är i alla fall hyffsat nöjd över medias rapportering, att de i de flesta fall poängterade att det handlade om en liten grupp och att övriga demonstranter tog avstånd från dem. Givetvis fick denna lilla grupp opropertioneligt stort utrymme i media, men annat var väl knappast att vänta sig.

Idag är internationella kvinnodagen! En mycket viktig dag som man egentligen oxå borde ut och demonstrera på, men eftersom jag känner mig lite krasslig får jag nog skippa det idag. Men en tur in till Lund blir det nog, öppet hus på universitetet där idag.

Musik

Häromdagen fick jag gå igenom mina cd-skivor. Eftersom jag inte har något cd-ställ fick jag reducera ner cd-sammlingen till 32 skivor som får plats i en cd-väska, resten åker in på vinden tills vidare. Det var rätt kul att sitta och välja mellan musiken. Fast jag måste ju konstatera att jag införskaffar ny musik alltför sällan, där var inte många av skivorna som var nyare än ett år och på datorn har jag inte heller så mycket nytt. Framförallt borde jag väl ta mig tid att gå igenom "gammal" musik, där finns säkert mycket bra att upptäcka!

De återstående skivorna domineras i alla fall av R.E.M, 12 skivor blev kvar. Men med den bredden på musik som de skapat så är det faktiskt större skillnad mellan en del R.E.M-skivor än vissa skivor från olika artister.

Annars var det en blandad kompott; Svenska Akademien, Robyn, Hitradio Ö3 Greatest hits (mest för nostalgi över Wien-året), Juli, Mika, Robbie Williams, Johny Cash, Moulin Rouge, José Gonzáles, Kaiser Chiefs (som jag fick av storebror för ett bra tag sen och nästan hade glömt att jag hade - men de är faktiskt riktigt bra!) och Green Day.

Och två skivor av Ronan Keating fick faktiskt oxå vara kvar. Ingen som kände mig någorlunda bra under högstadiet kan väl ha undgått min dyrkan av den snubben. Som värst var det väl när jag sommaren 2001 övertalade mamma och pappa att köra mig och Veronica genom halva Danmark för att han var med på Rock under Broen-festivalen (under lilla bälts-bron). Jag köpte alla hans album, köpte alla Boyzone-album i efterhand (fastän jag inte ens då tyckte att de var särskilt bra), läste hans biografi (tre gånger t.o.m.), spelade in varenda liten minut som han var med på tv, höll stenkoll på när han (och hans barn) fyllde år och hängde på hans forum och chat. Lite fanatisk hade man kanske kunnat kalla mig... Hans album, som i början hade liknat Boyzone-albumen en del (fast bättre, faktiskt!) började efterhand bli lite rockigare, han började skriva större delar av musiken själv och rörde sig sakteligen bort från pojkbands-smöret. Efter tredje albumet (plus ett greatest hits) märkte han dock att han tappade fans på det här, och att pengarna tydligen fanns att göra i balladerna i alla fall. Vilket resulterade i att hans senaste album består av enbart av smöriga ballader (okej, en up-tempo låt av tolv, men det räknas ju knappt). Trist. Och himla synd på den rösten.

Fast vid det laget lyssnade inte jag så mycket på honom i alla fall. Även om hans musik blev något rockigare så förändrades väl min musiksmak mer. Jag har nästan plikttroget lyssnat på hans senare album och jag vet faktiskt inte ens hur många ungar han har nu. Men hans greatest hits-album får vara kvar i cd-samlingen, för visst finns där en del bra låtar (When you say nothing at all kommer jag alltid att älska), och faktiskt även hans senaste balladskiva... Den senare är det väl nästan att man skäms för, men vafan, ibland är man på smörhumör och då behövs sådana skivor. Och det är ju ändå Ronan Keating...
RSS 2.0