Geile Zeit

Minnesanteckning: Flyttstädning tar mycket längre tid och energi än man tror, och är grymt mycket tråkigare! Idag har jag städat i en sisådär 10-12 timmar... och nästan lika mycket igår... och en del är ändå inte rent. Om inte besikningen imorgon blir godkänd blir jag tokig. Eller nä, jag orkar nog inte ens bli tokig.

Inte det roligaste sättet att tillbringa sina sista dagar i Växjö alltså. Eller nu överdramatiserar jag väl, jag kommer ju givetvis komma hit igen, speciellt i vår när mitt liv nog kommer att vara rätt segt. Men ändå, imorgon lämnar jag in mina nycklar och är officiellt inte längre Växjöbo. Det känns ju lite sorgligt...

Mina tre terminer i Växjö har utbildningsmässigt kanske varit helt meningslösa, men jag ångrar ändå inte att jag sökte in till IAL för snart två år sen. Växjö Campus är ett väldigt speciellt ställe, som man är rätt trött på ibland men som man älskar för det mesta. Det vore överdrivet att säga att dessa terminer har varit toppen precis hela tiden, det vore ju inte ens sant, men jag har nog aldrig mått så bra som jag har gjort vissa perioder här i Växjö. Det finns mycket, och framförallt många, som jag kommer att sakna!
 
Precis som när jag skulle lämna Wien för 2,5 år sen spelas refrängen till den här låten på repeat i min hjärna:Ja, ich weiss, es war eine geile Zeit
und es tut mir Leid, es ist vorbei

Växjö-Höör-Växjö-Höör-Matrei

Den senaste veckan har jag alltså fått åka fram och tillbaka mellan Höör-Växjö en hel del. Först tillbaka till Växjö för att packa, sen hem med alla grejerna i lördags, GIS-kurs i Lund i måndags, och nu är jag tillbaka till Växjö sen i tisdags för att städa ut lägenheten. Och imorgon ska jag försöka hinna in till Lund en sväng för att fixa med kursen, måste hämta de mappar vi behöver till nästa veckas uppgift från datorerna. Och sen bär det av till Matrei!

I tisdags hade jag även opponering på c-uppsatsen. Tessan och Karolina kom och lyssnade oxå, som enda åhörare, men det var kul. De, och Rosanna, hade t.o.m köpt blommor, hur gulligt som helst! Själva opponeringen gick väl sådär för min del, hade inte riktigt vetat hur man skulle förbereda sig. Vad gällde det formella i uppsatsen märktes det att jag inte gått metodkursen som de andra hade i statsvetenskapen. Men det var tydligen inte så viktigt på humaniora och de hade tydligen till viss del andra principer, vilket var tur för min del! Jag fick t.o.m VG på uppsatsen! Det hade jag inte trott, glad blev jag!

Efter opponeringen följde jag med Tessan hem för att se hennes nya lägenhet. Vad fint hon har fått det! Rena rama lyxen med en tvåa ju... Några timmar senare kom Karolina, Peggy, Frida och Rosanna oxå och så hade vi spel/kak/vinkväll. Himla trevligt var det, det är sådana kvällar som jag kommer att sakna mest nu när jag flyttar!

Kursen i Lund känns för övrigt bättre, det klarnade, precis som jag trott, när jag fick testa på programmet själv. Föreläsningarna känns fortfarande rätt tråkiga dock, men så är det väl, hur spännande kan det vara att föreläsa om ett datorprogram? Det roligaste från måndagens föreläsning var när föreläsaren pratade om "spagettimetoderna" och försökte komma på vad singular av spagetti hette... Spagettiset? Spagettit? Att detta var det roligaste på föreläsningen visar väl hur tråkig den var...

Gårdagen spenderades åt flyttstädning, SÅ tråkigt! Redan på morgonen märkte jag att det skulle bli en dålig dag; bor ju hemma hos brossan nu, och hans dusch är tydligen jättekrånglig, vilket gjorde att jag spenderade ca. en halvtimme till att försöka stänga av vattnet, medans jag började få alltmer panik... men till slut gick det i alla fall. På¨kvällen hade han pokerkväll här, det var väl trevligt, även om jag mest var trött...

Nej nu får jag ta och gå till Campus för att fortsätta städa....

I mina lådor

Idag var det dags att börja packa inför flytten. Det första jag går igenom är byrån, och som vanligt hittar jag en massa saker som jag inte kollat igenom sen jag flyttade in. Bl.a. hittade jag en hel massa gamla ministickers från FRIDA-tidningar. Kommer ni ihåg, de där små med små bilder och/eller texter som gavs ut i var och varannan FRIDA-tidning (vilket de kanske fortfarande gör?). Det måste finnas en liten fjortis kvar i mig någonstans för jag tycker fortfarande att några av dem är ganska roliga/gulliga. Ett litet urval av vad det står på dem:

Bajskorv!
Vill du göra snöänglar med mig?
Mäh!
Fisrutan (gnugga och lukta)
Gå och fjärta ärtor!
Andas åt ett annat håll. Du bleker mitt hår,
Jag må di Leva!
(med en bild på Thomas di Leva)
Jag är upptagen nu. Kan jag ignorera dig en annan gång?
Du är min kalaspuff
Love me tänder...
(med bild på löständer)
Kyss mig där ryggen byter namn

Och så en massa till. (Och ja, jag är så trött just nu att bajs/fis-klistermärkerna är roliga) Korkade små klistermärken som jag aldrig haft och aldrig kommer att ha nytta av men som jag ändå inte förmår mig att slänga. Löjligt va?

Jag hittade även ett litet häfte med postitlappar med ord från roliga händelser under Wien-året... Det är otroligt hur enstaka ord kan få en att sitta och skratta högt för sig själv. Ord som Spittelau, M&M, Palatschinken mit Eis, Flöte och iiiiiiii väcker roliga minnen!

Nej, nu har jag gjort den roliga delen och gått igenom allt, nu måste jag hitta nåt bra sätt att packa ner allting... suck!

Ironiskt

För precis en månad sen kom jag hem från en intensiv reseledarkurs i Bad Gastein. På denna kursen hade jag kommit till insikten att reseledaryrket verkligen inte är någonting för mig, i själva verket kan jag nog räkna bort samtliga service yrken. Jag lärde mig även att "Learing by doing"-metoden nog inte är något för mig. Igår hade jag min första föreläsning i GIS, som kanske är mitt första steg bort från serviceyrkena och mot ingenjörsyrkena. Mitt främsta klagomål på föreläsningen? Att "Learning by doing" inte tilllämpades... isnt't it ironic?

...vilket får mig att tänka på den här låten, som i övrigt inte har något med saken att göra, men bra är den!

GIS-kursen: opedagogisk... men intressant?

Igår var jag på introduktionsmöte med GIS-kursen, idag var första seminariet. Igår kändes det helt okej, idag blev allt mest en enda röra. Mest eftersom det blir en massa strul med att jag förrutom kursen ska hinna med opponering, flytt och Matrei nu i början. Och för att det var en massa praktiska saker som måste lösas, installationskiva som ska skickas runt, passerkort som inte blev utdelade, filer som måste laddas ned från deras datorsal etc. Själva seminariet bestod i att läraren stod och pratade om programmet som vi kommer att jobba i. Ett program som jag aldrig jobbat i förr och inte har någon uppfattning om alls. Om vi hade kunnat göra någon gemensam övning eller fått testa programmet själva några minuter så hade det ju varit mycket lättare att hänga med. Istället stod han och tjatade och jag tror att jag hade glömt hälften av det han sagt redan innan jag lämnade salen... Det är svårt att få någon uppfattning och kursen innan man fått prova på programmet. Jag hoppas det klarnar då!

Det känns lite som att jag "måste" gilla den här kursen. På väg och vatten så kommer man ju oxå rita mycket på datorn så småningom, inte kartor då som vi ska göra nu utan ritningar i CAD, men det är väl lite åt samma håll antar jag. Om jag tycker att den här kursen är aptråkig så måste jag nog tänka om angående hösten antar jag, och det orkar jag inte! Så denna kursen måste vara rolig, och därmed basta!

Imorgon bär det åter av till Växjö, dags att börja packa nu. Det känns rätt sorgligt, menmen, så är det.

Förresten...

Kom att tänka på en sak; Förra helgen var jag ju oxå ute, på fredagen. Den helgen borde jag verkligen INTE ha varit ute, utan suttit hemma med uppsatsen... då traskade jag hemåt vid fem-tiden på morgonen. Igår kunde jag ju som sagt festa med gott samvete på första gången på evigheter. Och då var jag ju givetvis hemma förre ett... Slutsats: Människor gillar att jävlas med sig själva!

Fyllebloggande

... är kanske inte någon bra idé. Eller så farligt är det väl inte ikväll... Naja. Kom precis hem från en Sivans-kväll, Blev ÄNTLIGEN klar med C-uppsatsen idag!! Eller nästan, handledaren ska rätta det allra sista bara, men annars är den klar. Så himla skönt, var en väldigt härlig känsla att bli klar med något som man kämpat med i flera månader! Detta innebar att jag kunde gå ut med gott samvete för första gången på hur länge som helst.... GÖTT! Vi började med förförfest hemma hos Louise, supertrevligt! Sen blev det tenta/födelsedagsfest hemma hos en IALare som hette Janet, tokmycket folk, men trevligt det med. Även Sivans var roligt ikväll, även om det kanske blev lite väl mycket dansande, mina ben gör oooooont.

Imorgon (eller idag rättare) åker jag hem till Höör ett par dagar, introduktionsmöte i Lund på måndag. Det blir nog intressant, även om jag inte har så höga förväntningar inför den här terminen i Lund, känns mest som en vänteperiod på att min "riktiga" utbildning i Göteborg ska börja.

Nej, nu får jag nog se om jag har någon "naddamaud" hemma, vore gott!

AAAAAAAAAAAAAA

Kom precis hem från ett träningspass. Det kändes riktigt bra, bara ett 55-minuterspass men intensivare än det igår, kändes hur bra som helst och nu är jag härligt mör i hela kroppen. Men under strechen, där de vanligen brukar spela lugna, fina låtar, kom det en låt som fick det att göra ont i mina stackars öron. Anna Järvinen och Annika Norlin hade tagit den här fantastiska låten av Robyn och Kleerup (hittade inte den vanliga videon):
De hade översatt den lagt till dragspel, munspel och ändrat om den och resulatet blev det här:
HEMSKT! Eller hur?! Hur kan man göra en så fin låt så himla hemsk? Får ont i öronen som sagt...

Växjö

Nu var det ett tag sedan jag skrev här igen. De senaste veckorna har spenderats i Växjö, mestadels nergrävd i min C-uppsats. Hade handledarmöte igår och nu känns det faktiskt som att det här nog ska gå att få ihop till slut. En vecka till har jag på mig, så det är verkligen slutspurten nu!

Annars är allt som vanligt här på Campus. Efter nästan en vecka med riktigt fint väder återgick allt till det normala och nu hänger regnet i luften som vanligt. Eftersom jag nästan var först på plats som vanligt var det väldigt tomt när jag kom hit, men nu har de flesta kommit tillbaka. Igår satte jag äntligen igång med träning igen, som vanligt märtes det att man inte rört sig så mycket under lovet, men det var skönt att få komma igång i alla fall.

Även festandet hör ju Campus till så i torsdags blev det vinkväll hemma hos Karolina, mycket trevligt var det! Dagen efter blev det årets första Stallarna, även det var skoj. Nu ska jag nog gå iväg och köpa biljetter till VIA-sittningen den 23e, blir min sista sittning i Växjö före flytten, det blir nog roligt!

Ja just det, i mitt evighetslånga inlägg om 2008 lyckades jag ju såklart glömma bland det bästa från fjolåret: R.E.M-konserten! Att jag ens kunde glömma den! En grymt bra konsert var det! Även Stand-up-kvällen i oktober var himla rolig!

Dags att sammanfatta

Medans det nya året fortfarande är ungt ska jag passa på att sammanfatta det gamla. (Ja, egentligen skulle jag har gjort det här igår, men det vore mig ju inte särskilt likt att vara ute i god tid, eller hur?)

2008 inleddes för min del av nyårsfirande i Wien. Själva nyårsafton var väl inte den roligaste jag varit med om, men som vanligt var det underbart att vara tillbaka i min favoritstad! Precis som när jag kom dit från första början blev det mycket tid för mig själv på stan, vilket jag förvisso inte har något emot. Men med hjälp av Florians föräldrar, som jag bodde hos, fick jag även se några för mig nya delar av Wien (som visade sig ligga precis runt knuten eller på en tvärgata bredvid det jag redan sett många gånger förr) vilket var jättekul!

Sen väntade en andra termin tyska i Växjö. Pluggandet i sig var helt okej, många av böckerna vi läste var riktigt bra, grammatiken var helt okej... fonetiken och ordbildningen var förvisso bland det tråkigaste jag läst, men även det uthärdade jag. Själva campus-livet var väl lite småsegt då och då, eller rättare: det var inte lika nytt och spännande som terminen innan. Naturligtvis. Men även om Stallarna och Sivans inte var sådär superroligt alla gånger längre så hade terminen ändå sina höjdpunkter. En av dessa var helt klart sista utgången för terminen, som började med lite grillförfest hemma hos mig och följdes av tokrolig sång och dans (alternativt skrål och skutt) på Sivans för att avslutas slappandes i våra favorittyskars korridorsallrum. Filmkvällar/tvkvällar blev det oxå en del av under våren, vilket alltid är trevligt.

Terminen avslutades med en klassresa till Prag/Österrike vilket måste ha varit årets höjdpunkt! En underbar resa med underbara människor! Tyskaklassen är nog den bästa klassen jag har varit i och det var en perfekt avslutning (för min del) med dem. Vi fick se mycket (även om det väl blev lite väl mycket kyrkor...), uppleva mycket nytt och ha många roliga stunder tillsammans. Jag är förvånad över att vi lyckades komma så bra överens fastän alla var så tätt inpå varandra i 12 dagar, det brukar leda till irritation. Det gjorde det inte denna gång... Eller ja, i stort sätt inte i alla fall.

Efter resan väntade en sommar med jobb på Hörby Turistbyrå. Och det var väl i princip det den sommaren bestod av. Lite segt ibland men skönt att ha införskaffat mig min första riktiga arbetslivserfarenhet. Ibland hann man dock med att träffa vännerna hemma i Höör, som under midsommar. Såhär kul hade vi åt nostalgi-godishalsband:

Hösten började med en IAL-nollning som jag var med lite halvt på. Sen började C-kursen i tyska. Pluggandet gick helt okej även denna termin, även om det kändes lite meningslöst ibland. Grammatiken blev nästan olidligt tråkig, vår 81-årige lärare är förvisso väldigt söt och extremt kunnig, men det var mycket lättsammare stämning med gamla klassen och läraren. Gamla läraren kunde skämta till det ibland eller berätta någon rolig anekdot, men vår käre 81-åring tjatade bara på, och tjatade på och tjatade på. Litteraturkursen var som tur var även denna termin väldigt intressant och det är kul att jag nu har läst flera av de tyska klassikerna, något som jag säkerligen aldrig hade tagit mig tid att göra "frivilligt"

Hösten var väl rätt deppig då och då. Det kändes ibland som att jag höll på att glida ifrån mina gamla klasskompisar/programkompisar och jag umgicks inte med någon i nya klassen. Men framåt slutet av november/början av december kändes allting bättre och det kändes på något sätt som att jag hade kommit tillrätta på riktigt i Växjö. Särskilt de sista veckorna innan jag åkte hem var jättetrevliga!

Bland det sista jag gjorde i år var att åka på reseledarkursen i Bad Gastein. Det har jag ju precis skrivit om så där finns väl inte så mycket att tilllägga, mer än att jag förmodligen (som vanligt?) var för hård mot mig själv. Jag tyckte att min största brist under veckan var min oförmåga att mingla etc., alltså min brist på social förmåga. Men häromdagen fick vi kursintyget hemskickat, och ett papper till där de hade ringat in tre saker som vi "visat goda förutsättningar i" under veckan och tre saker som vi "som reseledare skulle behöva öva på". Social förmåga var inget som var inringat varken på det jag varit bra på (inte så förvånande) eller det som jag behövde öva på (förvånande!). Det som jag behövde öva på var istället skidkunskaper, presentationsteknik och initiativtagande. Att jag inte har särskilt bra teknik i mitt skidåkande struntar jag faktiskt i; så länge jag har roligt och inte bryter några ben så duger de skidkunskaperna mer än väl för mig. De andra två är väl saker som hade varit bra att vara bättre på i största allmänhet, så det får väl bli ett nyårslöfte att försöka öva på dem!

De sista dagarna av 2008 spenderades julfirandes hemma i Höör. De första dagarna blev rätt sega eftersom jag dragit på mig en rejäl förkylning på vägen hem från Bad Gastein, men den gick över efter ett par dagar. Sen har jag försökt jobba på med C-uppsatsen men jag får nog se till att lägga i en extra växel nu de första veckorna på det nya året.

Året avslutades "i goda vänners lag", som det så fint heter. En mysig och trevlig nyårsafton hemma hos Sofia blev det med mat, spel, prat, godis i mängder och raketskjutning. Tyvärr avslutade jag året (och då menar jag verkligen avslutade, det var typ fyra minuter kvar av 2008) med att slå sönder ett glas och fick således börja året med att städa upp efter mig. Jaja, så kan det gå!

Det är svårt att säga något sammanfattande om 2008... Det har ofta varit ett rätt segt år, det har varit ett rätt jobbigt år ibland oxå, men det har definitivt även funnits en del roliga stunder!

Så nu är det 2009 i alla fall! Första månaden av året kommer jag att spendera i Växjö, men sen flyttar jag hem till Höör igen. Det kommer att kännas lite sorgligt att lämna Campus och flytta hem till mamma och pappa igen, men jag får väl åka upp till Växjö ibland och hälsa på! På sätt och vis ska det väl bli skönt att flytta hem igen, mammas och pappas mat är en lyx man snabbt vänjer sig vid (även om jag nog kommer att få hjälpa till betydligt mer med matlagning etc. i vår)  och det är rätt mysigt att vara nära familjen. Å andra sidan kommer min lillebrors trum- och gitarrspelande att driva mig till vansinne, och jag är rädd att mamma kommer att tjata sönder mina öron. Jaja, vi får se hur det blir. Kursen i Lund som jag ska gå känns väl rätt kul, vi får se om jag lyckas skaffa något jobb vid sidan av. I höst börjar jag förmodligen min "riktiga" utbildning i Göteborg, det ser jag redan fram emot!

Det som jag ser fram emot mest just nu är i alla fall Matrei-veckan om sex veckor! Det ska bli härligt att åka dit igen, var ju två år sen för min del!


Gott nytt år!

RSS 2.0