Jag blir så trött

Sitter precis och tittar på sommarkrysset. Var ett bra tag sen jag såg det så jag tänkte att det kanske vore kul att sitta och klura över ett knepigt korsord. Men icke, för ledtrådarna är "I denna vårmånad är Robert Wells född, fem bokstäver", eller "För att lösa sommarkrysset behöver du papper och -----, fem bokstäver". och liknande. Jättesvårt, verkligen. Så tråkigt! Varför kan de inte göra det liiiite svårare så att det handlar lite mer om vem som lyckas klura ut lösningen och inte bara vem som har en himla tur när de slumpar vem som vinner? Eller jo, det är väl klart jag vet varför, de vill ju tjäna multum på alla som ringer och ringer och ringer, hade bara varit kul om de satsat på att göra bra tv istället!

Ibland blir jag trött på mig själv oxå, och hur lätt jag har för att känna mig dum/bortgjord i olika situationer. Skulle handla på Lågpris efter jobbet idag och ställde mig bakom en som stod och lassade upp varor i kassan. Denna vänder sig om och frågar irriterat "Ska du förbi eller?". "Nejdå" säger jag och han muttrar "dåså" eller nåt tillbaka men det dröjer ännu ett par sekunder innan jag ser att den lilla plastkedjan är uppsatt i gången framför honom och kassan alltså tydligen är avstäng. Jag stammar fram nånting om att jaha kassan var stängd och går tillbaka till andra kassan. Och känner mig dum. Först när jag går ut ur affären börjar jag bli irriterad på gubben istället. Hur i helsike skulle jag veta att kassan var stängd, att någon står och betalar brukar väl vara ett tecken på att den är öppen? Kanske är ett löjligt exempel, men sånt händer hela tiden, att jag känner mig dum helt i onödan, får jobba på det där.

Framtidsplaner

Så har jag då ändrat framtidsplanerna igen; det blir inte byggingenjör till hösten utan ytterliggare en termin tyska. Kom på att jag borde ha valt väg och vatten i Göteborg istället, men det var på tok för sent påtänkt så då känns det som den bästa lösningen att läsa ett halvår tyska till, vill inte lämna Växjö så hastigt heller så ett halvår till för att få avslut på det känns bra. Sen blir det ett halvår antingen jobbandes eller ännu hellre som au pair. Irland vore himla kul, har alltid velat åka dit! Men det tar jag tag i senare, är ju ett tag tills dess. Sen får jag börja min "riktiga" utbildning om ett år, väg och vatten i Göteborg, 5 år är den på! Känns faktiskt mer rätt än något hittills, kan nog bli bra. Fast vi får väl se, så velig som jag är har jag väl hunnit ändra mig 10 gånger tills dess... Skickade ett mail till programansvarig idag, han var glad att jag skulle läsa mer tyska och menade att det inte kunde vara fel med min "Sprachbegabung" och att det nya humanistprogrammet i Växjö kanske vore något för mig... jaja, vi får väl se.

Köpte precis biljetter till när Björn Gustafsson, Soran Ismail, Özz Nujjen och Måns Möller kommer till Växjö i höst! Tio tjejer blir vi som går, ska bli skitkul!! De tre första är ju några av de roligaste komikerna i Sverige, Möller gillar jag inte så mycket, men vem vet, kanske blir positivt överraskad!

Musik

... är något som jag påverkas betydligt mer av än förr på sistonde. Förmodligen beror det väl på att när man sitter på turistbyrån och inte har något att göra och lyssnar på en halvtradig radiokanal så uppskattar man en bra låt så mycket mera! Dessutom har jag inte musik lika mycket omkring mig hemma heller eftersom jag inte har någon stereo längre på mitt gamla rum, så man koncentrerar sig mer på musiken när man väl hör det. "Empty room" av Sanna Nielsen eller "Om du lämnar mig nu" av Winnerbäck framkallar rysningar och blir så mycket finare än vad jag tänkt på att de varit innan. På samma sätt påverkas jag dock även negativt av musik. Det första jag hörde när jag slog på radion imorse var "Kan man älska någon på avstånd" av Christer Sjögren, vilket fick mig att må illa. Bokstavligt talat, jag mådde fysiskt illa av musiken. Ungefär som när man proppat i sig godis alldeles för tidigt på morgonen. Fast då har man ju i alla fall en god smak i munnen, nu hade jag bara illamående.

Appropå musik, en sak som jag kommit på att jag saknar eftersom jag bor i dublettlägenhet: att kunna sjunga i duschen! Därför klämde jag i ordentligt häromdagen när jag var ensam hemma, och fortsatte att fulsjunga hela eftermiddagen. Vackert var det inte, men himla roligt:)

Midsommar var lyckat, god mat och ännu godare sällskap var det:)

Annars känns det helt ok efter två veckor på jobbet, ibland är det tråkigt för att man inte har något att göra, men för det mesta flyter det på.
Idag fick jag stanna kvar på jobbet efteråt och följa med på Byavandring med häst & vagn. Fick bl.a. lära mig att Hörby inte bara är en håla utan även ligger i en håla.

En liten tillbakablick

Den här glada tjejen tog studenten för precis ett år sedan:

Vilken dag det var! Jag hade ju stressat med kören hela förmiddagen så jag fick inte någon studentkänsla förrän rektorn uppmanade oss att ge ifrån oss ett vårskrik (hur korkat var inte det förresten, som om studenter hade behövt UPPMANAS till att skrika). Sen kom det bästa: att gå ut! En sådan underbar känsla!

Skrev precis ett långt inlägg om hur allt har förändrats sedan dess, men datorn ville inte som jag ville idag och allt försvann, så typiskt... jaja, det här får räcka för idag.

Himma

Nu är jag alltså tillbaka i Höör igen. Har nu jobbat sammanlagt tre dagar på turistbyrån. Det funkar bra, rätt mycket dötid men de två senaste dagarna har jag hållt mig sysselsatt med en översättning till tyska i alla fall.

Kom på att det nog inte kommer bli så mycket mer än jobb för mig i sommar, jobbar 10-18 varje dag och 10-14 varannan helg (de veckorna får jag en ledig dag mitt i veckan) och med Skånetrafikens kassa förbindelser blir det inte så mycket kvar på dagen/kvällen varken före eller efter jobbet. Är första gången som jag känner att jag verkligen hade behövt ett körkort, hade varit så mycket lättare då...

Igår var min lediga dag i alla fall och förrutom att sova till 11 träffade jag gymnasiegänget. Det känns alltid som en resa två år tillbaka i tiden när man träffar dem... eller nästan i alla fall, förrutom att en stor del av tiden går åt till att uppdatera varandra om vad som hänt i allas liv sen sist, det gick ju ganska snabbt när vi träffades varje dag... Trevligt var det i alla fall, som alltid!

Lite bilder från resan

Dresden


Prag


Fikapaus i Prag

      

Wien


Wiens äldsta bevarade kyrka

   

Niederösterreich

Peggy: "Varför har de toapapper i julgranen?" Helt klart ett av resans bästa citat...
För dem som inte vet: detta är en majstång, som i Österrike och många andra länder ställs upp just i maj, och inte i juni som i Sverige.

Steyr


Wunderschön!
Bergsvandring i alperna! Nu ser stigen väldigt plan ut, det var den oxå första timmen, men sen gick den BRANT uppför i två timmar. På sina ställen kunde man förresten knappast kalla det stig.

 


Passau

Världens största orgel... eller var det näst största? Jaja, stor är den i alla fall.

Märkte när jag kollade igenom bilderna att jag hade jättefå gruppbilder och så... synd. Men det fotades ju för fullt hela tiden så det ska jag nog kunna få av någon annan.

Nu ska jag packa, precis så att jag han packa upp innan det ska packas ner igen. För imorgon bär det av till Höör, där jag ska bo hela sommaren. Ska bli rätt skönt faktiskt, men jag funderar på att "fly" upp till Växjö nån helg när jag blir för trött på familjelivet...

Hemma

Efter 12-dagars resa i Prag och Österrike sitter jag åter i min lilla lägenhet i Växjö. De senaste dagarna har jag verkligen längtat efter att få sjunka ner i min soffa, alldeles ensam och göra absolut ingenting. Men efter tolv dagar ständigt omgiven av annat folk känns det tomt och konstigt att vara hemma... men man vänjer sig väl. Mer resande hade jag i alla fall inte pallat, alla var helt utmattade på slutet, det har varit minst sagt en intensiv resa.

Vi har upplevt så mycket tillsammans de senaste tolv dagarna och det kommer nog ta ett tag innan man hinner smälta alla intryck. Någon tid att smälta saker och ting fick vi i alla fall inte under själva resan, en enda ledig kväll fick vi och det var i förrgårkväll, på sista hotellet, ett litet hotell i en liten ort i Tyskland.

Resans första mål var Prag. En mycket vacker stad måste jag säga. Hann med att träffa mamma och pappa kort där eftersom de råkade vara där samtidigt. På vägen till Prag stannade vi dessutom till ett par timmar i Dresden, en stad som säkert är värt ett återbesök när man har lite mer tid.

Sen åkte vi till Österrike, bodde sex nätter i Weidling vid Klosterneuburg utanför Wien. Tre dagar ägnades åt Wien självt, och även jag fick se en hel del nytt, även om mycket naturligtvis var bekant. En av resans höjdpunkter var den guidning vi fick, en mycket exklusiv sådan då han undvek de flesta "turistfällor" och visade oss det som var typiskt wienerisch, vilket var mycket intressant! Jag fick historisk bakgrund till många platser som jag redan varit många gånger på, skitkul! Var på Sisimuseet (som var över förväntan) och Kaisergruft, två ställen som jag inte varit på förr. Vi fick även guidning i Parlamentsbyggnaden, som är otroligt pampigt både innifrån (med undantag av vissa plenisalar) och utifrån. Studiebesök gjordes på Svenska ambassaden och Bundespressedienst, som båda är möjliga praktikplatser för dem som fortsätter med IAL. Båda besöken var så intressanta och inspirerande att jag nästan, men bara nästan, ångrade att jag ska byta program. Vi fick även höra ett föredrag om jämställdhet i Österrike, även det mycket intressant.

Jag hann oxå med att träffa min värdfamilj ett par timmar! Himla trevligt att sitta och prata med Johanna, min värdmamma, henne tycker jag så mycket om. Michi såg jag inte till mycket, men han hade jobb att göra. Efter lite fika ägnade jag drygt en timme till att spela fotboll med pojkarna (nu 6 och 8 år gamla). På så sätt vann Österrike i alla fall en match i sommar: Sverige-Österrike 3-15... eller nåt sånt. Till mitt försvar kan jag dock tilllägga, att förrutom att Sverige var i numerärt underläge hela matchen, var Österrike enväldiga domare och regelpåhittare. Detta hade dock Sverige inte något emot eftersom det alltid var lika roligt att bli tillrättavisad av den yngsta av österrikarna som vinkade och tipsade hur Sverige skulle göra, på samma gulliga lillgamla sätt som alltid. Han var dessutom inte särskilt nådig i sina kommentarer om det svenska spelet; "Maria, du bist prinzipiell schlecht!". Hans medspelare var desto snällare, även när Sverige inte var i närheten av bollen utropade han med jämna mellan rum "Du bist spitze Maria!"

Efter att halvt motvilligt ha lämnat familjen för den här gången fick jag stressa in till stan, där jag mötte upp de andra innan en Mozartkonsert. Kände mig lagom fräsch där jag kom svettig efter fotbollen, medan de andra hunnit duscha och fixa till sig på hotellet. Jaja, fin konsert var det i alla fall! 

De tre andra dygnen som vi bodde i Weidling gjorde vi olika utflykter. Två vinprovningar (alla fick med sig mycket goda viner hem därifrån), stadsbesök i diverse småorter, slottsbesök och mycket annat hanns med.

Sen åkte vi till Steyr. Här hade jag nästan velat stanna längre, bodde på ett jättefint hotell med utsikt mot alperna! Just alperna fick vi vandra i, en riktigt jobbig, brant bergsvandring blev det! Men vilken känsla när man klarat av det! Och vilken utsikt!

Därefter började resan så sakteliga hemåt, vilket vi alla var glada för, en dag till och vi hade kollappsat i en liten hög hela bunten...

Annat värt att minnas från resan: Flams och trams med Teresa (men även förtroliga samtal med densamme), en Annika som blev överlycklig så fort hon såg något som hade med Sisi att göra (vilket blir ofta i Wien), mysiga kvällar med hela gänget, en något märklig Hauswirt (som envisades med att vara supersocial på mornarna när folk bara ville äta sin frukost), många skrattattacker, en Frida som retas/försöker irritera (fast på ett roligt sätt:)), trött flummhumor... tja, en resa att minnas helt enkelt!

En del negativt var det dock, även om det positiva definitivt övervägde, men det tänker jag inte gå in på nu, detta blogginlägg är redan på tok för långt. Kanske imorgon. Nu: tevekväll! Fast först väntar disken....
RSS 2.0