Jobb, jobb, jobb

Sommarvärmen har äntligen kommit, men jag jobbar på. Blir så himla trött av värmen att man knappt orkar vara trevlig mot besökarna längre.

Idag pratade jag i telefon med en hörselskadad gammal tant. Det var intressant. Hon skrek, jag skrek, en del av informationen gick fram i alla fall.

Danskar har jag träffat rätt många i sommar. Märkligt hur en del kan vara jättelätta att förstå medans andra är helt omöjliga. Det kommer en massa ljud ur deras munnar och nån gång ibland kommer det ett ord som man känner igen, vilket förhoppningsvis räcker för veta vad man ska säga/ge dem. Ibland är det nästan så att man vill övergå till engelska. Men bara nästan, en skåning som måste prata engelska med en dansk är ingen riktig skåning... Att danskarna inte förstår varandra heller, i alla fall inte enligt de här klippen, är i alla fall en tröst.

Helg på campus

Helgen spenderades i Växjö. Jag kom hem till ett dött campus och en lägenhet som var både mörk och kall, lampan i hallen var tydligen sönder och hyresbostäder har tydligen bestämt sig för att det ÄR varmt på sommaren och därav behövs ingen värme... Jaja, det var ändå skönt att komma hem till sin lilla lya. Igår blev det shoppingrunda, först skor i stan och sen cyklade jag ut till Jysk och köpte badrumsmatta. På vägen hem kom jag på att det måste vara en himla omväg att cykla in om stan igen så jag litade på mitt obefintliga lokalsinne och cyklade åt det hållet som man brukar köra med bil. Och, hör och häpna (eller läs och häpna då), det FUNGERADE, efter bara en liten stund såg jag att jag hamnat på en skyltad cykelväg mot campus. Eller skyltad och skyltad, skyltarna kom så sällan att jag flera gånger tänkte att nu får jag nog vända för jag hade ingen aning om jag var på rätt väg, och PRECIS då kom en ny skylt.

Väl hemma från denna cykelfärd blev det mat och efter det reste jag mig knappt ur soffan. En riktig slappekväll alltså, härligt. På kvällen vaknade campus till liv, i alla fall liiiite. Från ett par ställen hördes musik. Dock var det inte fulla studenter som sprang omkring utanför mitt fönster som det brukar vara utan ungar i 8-10-års åldern... Vilket var rätt ovant!

Nu är jag i Höör igen och nu blir det nog inget mer Växjö förrän terminen börjar. Får se om jag får någon rumskompis tills dess eller om jag får lägenheten för mig själv, det vore ju inte helt fel!

Söndag

Igår blev det Sex & the City med Kara och Cattis på Kulturhuset Anders här i byn (ja, tänka sig att de fått in filmen så snabbt!). Visst skrattade man en del, men en film där lycka är en märkesväska kan inte få annat än ett dåligt betyg av mig.

Börjar bli mer och mer nervös över vem som flyttar in i andra delen av lägenheten nu snart... Hoppas att det kommer att fungera hyffsat, annars kan det bli en jobbig höst...

Dåliga låtrader

Läste den här artikeln i aftonbladet idag http://www.aftonbladet.se/nojesliv/musik/article2886604.ab om dåliga textrader. En del av dem är ju så dåliga att de nästan blir bra. Eller vad sägs om rader som "I'm serious as cancer, when I say rhythm is a dancer", "I love you like a fat kid love cake" eller "Lucky that my breasts are small and humble, so you don't confuse them with mountains".
 
Kom att tänka på en låtrad av R.E.M som ligger på gränsen mellan lysande och pinsamt dålig (eftersom det är R.E.M är det väl snarare den första): "I'm a cactus trying to be a canoe" (från någon av låtarna på Around the Sun-skivan, kommer inte på vilken nu). Helt hopplöst att försöka komma på vad som menas med den textraden, om det nu menas nåt alls.

Ledig!

Min enda lediga dag denna veckan! Den enda dagen som jag hade kunnat sova precis så länge som jag velat vaknar jag ju såklart med ett ryck 07.05... efter att ha halvsovit i två timmar gav jag upp och gick upp ändå... typiskt!

Igår fick vi leka brevbärare ett par timmar, jag och Jessica (praktikanten). Men när det började ösregna gav vi upp, vi får säkert tid en annan dag, det brukar inte direkt vara för mycket att göra på turistbyrån. Denna veckan har det verkligen märkts att vi har varit överbemannade, igår hände det absolut ingenting!

Igår lade jag ut en himla massa pengar på tågbiljetter, först köpte jag biljetter till Gävle till mig och Jessica och sen till Växjö till mig själv. Till Växjö ska jag redan nästa helg, yay! Gävle blir i slutet av augusti, ska bli kul att se hur Sofia har det där uppe!

Nu ska jag skynda mig ut i solen innan den försvinner!

Måndag

I fredags firade vi Kara som fyllde 20 (för andra året i rad:P)! Det var trevligt, först fest hemma hos henne och sen drog vi in till Slagt i Malmö. Slagt var kul men efteråt fick man ju vänta till 6 innan man kunde ta första tåget hem... och det var dryyyygt! Så dumt att de inte kan ha nattbussar till Höör, det har de till både Eslöv och Hörby ju!!

Kom hem, sov typ två timmar och sen skulle vi iväg till Danmark med familjen... åkte kors och tvärs i Danmark och avslutade på Bakken...var ju trevligt och så, men jag var något halvdöd..

På jobbet var det mycket att göra i förra veckan, med Hörby marknad och allt. Var faktiskt riktigt kul! Nu är det hur lugnt som helst igen...

Saknar Växjö!! Usch, förstår inte hur jag ska kunna flytta därifrån om ett halvår... jaja, om två veckor ska jag i alla fall upp där och titta till lägenheten. Måste ju se till att fixa till i skåpen och så som jag vill ha det innan nya rumskompisen kommer, någon fördel ska man ha av att ha bott där längst!
RSS 2.0