Dödstrött

Efter bara fyra timmars sömn, inatt igen, var det riktigt tungt att gå upp idag. Mina ögon är fortfarande svåra att hålla öppna, men det är bara föreläsningar fram till lunch idag så det känns onödigt att stanna hemma.

Något som piggar upp lite i alla fall är att se att bland det roligaste från Rönndahls stand-up häromveckan har kommit upp på youtube (fast här är det från Oslipat i Malmö, men han körde samma på Gött i mössan). Det är när han snackar om ringmuskler, eller en bit av det i alla fall, han fortsatte att snacka om det en stund till.

Aspning i full gång

När plugget nu blir lite lugnare ett tag framöver (eller ja, inga tentor och inlämningar att känna sig stressad över just nu i alla fall) drar den s.k. aspningen igång. Det är en period som förbereder en för att söka in till olika föreningar inför nästa år. På V är det framförallt de tre föreningar (Snok, V6 och Virus) som har en stor aspning på tre veckor. Jag vet egentligen inte om jag vill söka till någon förening i slutändan, men det händer en massa roliga saker under aspningen, nästan som en ny nollning, så därför är jag med på den i alla fall. Jag funderar lite på att söka till IACES som har hand om internationella studenter och internationella utbyten på V.

Första aktiviteten på aspningen var i alla fall att tillverka aspningströjor. Blåa tröjor med en snobben och namn på skulle man ha, vilket alltihop skulle målas mycket nogrannt i många lager. Det tog låååång tid men snyggt blev det!

Idag arrangerade Snok pubrunda och då fick alla aspar som ville vara med och hjälpa till. Till en början var det inte så mycket att göra, men allteftersom kvällen gick och det blev mer folk blev det mer att göra. Det var riktigt roligt faktiskt, framförallt de två sista timmarna när jag mest stod i någon av barerna. Eller ja, det var roligt när inte kassaapparaten strejkade eller jag tappade en öl... det sistnämnda är ju SÅ typiskt mig! Menmen, det gäller väl att inte haka upp sig på sånt, så farligt var det ju inte.

Det blev förövrigt museumsbesök i söndags. Vodou-utställningen var mycket intressant, man visste ju inte så mycket innan man varit där så det var spännande. Där var även en utställning om Bollywood, den var rolig.

På lördag blir det stor Halloweenfest. Känner mig inte så pepp just nu men det blir nog skoj när det väl är dags! På söndagnatt står "hemlig nattaktivitet" på aspningsschemat, ska tydligen börja vid tretiden, får väl se vad det kan vara...

Söndag

Det blev aldrig något museumsbesök igår. För mycket sömn natten innan + pizza, cheeseballs och en massa annat skräp + fördröjd tentastress = en sömnlös natt. Det var i och för sig rätt väntat, hade haft på känn att det skulle bli såhär, så det var nästan skönt att det hände, då kan jag lägga den här tentan bakom mig på riktigt. Eller ja, om jag nu har klarat den vill säga...

Jag var alltså för trött för museum igår men en promenad kändes välbehövligt så jag kunde pricka av en sak på min "vill-göra-i-Göteborg"-lista; promenad i Slottskogen! Trots det pissiga vädret blev det en riktigt fin promenad, jag bara älskar den parken! Traskade upp till utkikstornet den här gången, fint!

När jag promenerade där i parken, på en ca 4 meter bred gång/cykelväg mötte jag en äldre man som jag såg blev märkbart irriterad och när han passerade sa han "Man ska gå på vänster sida när det inte finns någon trottoar!". Vilken tur att han sa till mig, jag var ju rena rama trafikfaran!

När jag kom hem tog jag mig i alla fall en ordentlig eftermiddagslur så att jag skulle orka med att gå ut på kvällen. Förfesten var som sagt hos en gammal fadder och blev riktigt trevlig! Tyvärr åkte vi in till stan lite sent så att det hade blivit alldeles för lång kö till stället som vi egentligen skulle till. Efter lite velande fram och tillbaka delades gänget upp och jag, Stina och hennes syster gick till ett ställe som hette Valand. Det var ett mysigt ställe men rätt folktomt när vi kom dit. Det fylldes förvisso på med folk efterhand men vi stannade ändå inte så länge. Men det var kul att ha sett något annat uteställe än Chalmers egna i alla fall!

Idag njuter jag av sista helt lediga dagen innan nästa läsperiod drar igång imorgon. Jessica och jag gör ett nytt försök med museumsbesök, hoppas det blir intressant!

Tentaveckan över!

Då var tentaveckan över för den här gången. Jag kan ju inte påstå att jag kände mig särskilt nöjd när jag gick från varken den första eller den andra tentan, men jag bör i alla fall ha skrapat ihop till ett godkänt på båda (om än med nöd och näppe) och det är ju det viktiga! Min godisbelöning väntar jag dock med tills jag vet säkert, och med tanke på hur mycket skräp jag tryckt i mig under själva tentapluggandet så är det nog lika bra...

Efter tentan fick vi alltså tre helt lediga dagar, helt fria från saker som borde göras för skolan. Jag tänkte att jag skulle passa på att turista mig i Göteborg idag, vilket jag har längtat efter sedan jag flyttade hit. Men efter att ha vaknat vid 11-tiden satte jag mig i soffan och fick sedan svårt för att flytta mig därifrån resten av dagen... Men om det är något jag behöver så är det ju att få slappa lite så det var skönt med en lugn dag! På kvällen kom Jessica hit på film-och-pizza-kväll, det blev trevligt som vanligt! Och imorgon blir det faktiskt lite turistande, Jessica följer med mig till Världskulturmuseet, där det bl.a. finns en utställning om Vodou just nu, det ska bli intressant! På kvällen blir det lite tentafirande hos en gammal fadder, det ska bli skoj!

För övrigt har ju världens bästa entertainer gjort comeback i veckan. Jag är tyvärr inte särskilt imponerad av de få låtar som jag hört från nya albumet men en del gamla låtar håller ju än;


Notera för övrigt att jag kallar Robbie Williams världens bästa entertainer och inget annat. Han har inte världens bästa sångröst och han har inte skrivit världens bästa låtar, men snubben vet hur man underhåller!

Motivation


(Bild från www.4-Gott.se)

Mattehelg

Som sagt är det tenta på tisdag och torsdag, så i helgen är det framförallt matteplugg som gäller. Det går låååångsamt, men förhoppningsvis framåt... Idag kommer några klasskompisar hit och pluggar i alla fall, det brukar som sagt inte bara bli roligare då utan även effektivare!

I höst har jag ätit så mycket sötsaker så jag bestämde mig häromdagen för att jag skulle sluta köpa sötsaker hela tiden. Vad gör jag istället då? Jag bakar sötsaker såklart! Mina chokladkex närmare bestämt... jaja, då vet man vad det är man sätter i sig i alla fall! Apropå sötsaker har jag i alla fall bestämt mig för hur jag ska belöna mig själv om jag klarar mattetentan; Här i Göteborg finns det massor med godisaffärer överallt, jag har nog aldrig sett en stad med så många sådana affärer! Jag har än så länge inte vågat gå in i en för man skulle bara köpa alldeles för mycket, men OM jag klarar tentan ska jag få köpa hur mycket jag vill i en sån godisaffär. Jag har redan bestämt vilken av dem oxå, där ligger en som jag åker förbi varje gång jag åker till stan/skolan, där ska jag handla! Så nu vill det till att jag klarar tentan för jag är godissugen...

Förresten har jag bestämt hur jag ska fira min födelsedag i år; Soran Ismail, en av mina favoritkomiker, och Martin Soneby kommer tydligen till Rubys här i stan precis den 3e december, och självklart måste jag dit då! Det blir en helkväll med middag och allt, ibland får man lyxa till det!

Pluggpluggplugg

Lördagens ineffektivitet kompenserades verkligen på söndagen! Klockan elva kom Nilla hit och fram till fem, undantaget en lunchpaus (då vi gjorde supergod pizza!), satt vi nerdykta i matteböckerna. Det blev en hel del gjort, vilket förmodligen beror på att det både är lättare och roligare att ägna en hel dag åt pluggande om man är fler. Imorgon fortsätter vi därför på samma taktik och har gemensamt plugg hemma hos Rebecca!

Annars har början av veckan kretsat mycket runt projektarbetena eftersom vi idag hade delinlämning och delredovisning. Inget av det vi lämnade in eller redovisade idag kommer att betygssättas, men man försökte ändå få så mycket så bra gjort som möjligt, för att kunna få vettig kritik. Själva texten tycker jag är rätt bra nu, i alla fall tillräckligt bra för att vara halvtid bara. Redovisningen gick väl sådär för min egen del, tydligen pratade jag för fort och för tyst som vanligt, får väl se till att jobba mer på det till slutredovisningen. Det är i alla fall himla skönt att det är gjort nu, nu blir det fullt fokus på matte respektive matlab i en dryg vecka framöver.

Att sova i tolv timmar

...är inte så dumt! Gick och lade mig vid fem-halv sex igårkväll och gick inte upp förrän klockan sex imorse. Nu är jag riktigt pigg och utvilad, vilket lär behövas för idag är det plugg hela dagen som gäller!

Gött i mössan

I onsdags var jag ju som sagt på Stand-up på Gött i mössan och kvällen blev minst lika rolig som väntat! Nilla hängde med och eftersom vi inte bokat platser var vi där tidigt. Vilket inte hjälpte visade det sig för alla sittplatser var uppbokade, men det var några som inte kom så vi fick sitta till slut i alla fall. En mysig liten källarlokal var det i alla fall, perfekt för Stand-up!

Det var ett gäng rätt roliga komiker. Jag gillade framförallt en tjej som hette Evelyn Mok, och Sandra Ilar var, som väntat, grym! Båda de två hade rätt annorlunda stil, det är alltid roligt.

Men det var ju såklart huvudakten Jesper Rönndahl som fick flest skratt. Jag har hyllat honom hundra gånger om och redan varit och sett honom två gånger innan i år, så jag tänkte att nån gång måste han väl ändå misslyckas med att leva upp till mina höga förväntningar, men icke! Han var helt lysande även i onsdags. Denna gång snackade han om att människokroppen är dum i huvudet, riktigt roligt blev det! Cirka en trejdedel av materialet var i och för sig sådant som jag redan hört, men med tanke på att jag såg honom i juni senast så förnyar han ju fortfarande sitt material betydligt oftare än de flesta andra komiker.

Hittade det här youtubeklippet (och fyra till som är fortsättningar) från när Rönndahl stå-uppade i Helsingborg i våras. Eftersom han som sagt byter ut material ofta är ingenting av det han sade i onsdags med här (däremot en del från när jag såg honom på PrickPrick i feburari), men roligt är det!
Igår hade vi tackkalas för faddrarna hemma hos Rebecca i Partille. Det blev lyckat! Vi fyra tjejer fixade maten så vi var där innan. Den blev god men jisses vad vi hade felberäknat, det var typ hälften kvar! Efter sittningen åkte vi till skolan där det var eftersläpp. En rolig kväll var det!

Växjö-helg och veckan så långt

Efter ännu en skolvecka bar det denna helg iväg till Växjö på lördagsmorgonen. Nog för att jag inte brukar kunna sova särskilt länge längre, men att gå upp halv sju en lördagmorgon var lite tungt...

Väl i Växjö letade jag reda på brossans lägenhet (vilket inte var så svårt eftersom den ligger precis ovanför Intersport). En stooor, fin lägenhet bor han i numera! Även mamma, pappa och lillebror skulle komma dit, men det visade sig att bilen hade gått sönder och varit tvungen att bärgas när de precis kommit till Växjö... När de väl kom dit gick vi i alla fall och åt på en kinarestaurang

Sen begav jag mig ut på Campus. Som alltid är det en lite konstig känsla att komma ut där, men denna gången var det annorlunda mot sist. Sist jag var där skrek hela kroppen "Äntligen hemma!!" och fötterna ville verkligen svänga in på Stallvägen 23. Så var det väl på sätt och vis även denna gång, men ändå inte... Skriket blev mer en viskning och det krävdes inte lika mycket viljestyrka för att hindra fötterna från att gå in mot min gamla lägenhet. Jag har väl börjat släppa mitt "gamla" liv där lite, vilket väl inte är så konstigt eftersom jag har fullt upp med mitt "nya" liv här.

Givetvis var det ändå roligt att komma ut på Campus igen. Givetvis var det roligt att gå på fest i Lyan igen med alla tossiga utbytesstudenter. Och framförallt var det jättekul att träffa Tessan och Rosanna igen, två vänner som jag är glad att jag har kvar från Växjö-tiden! Förmodligen blir det ett par Campus-besök till detta läsår, man får ju passa på nu medans där fortfarande bor folk man känner, efter sommaren åker ju alla gamla klasskamrater (som inte redan åkt) på annat håll.

Efter en fika med Rosanna och Tessan på söndagen åkte jag tillbaka till Eriks lägenhet. Så småningom gav vi oss ut på en promenad runt Växjö-sjön, den rundan är alltid fin! Även om vi bitvis fick gå den i ösregn den här gången...

Hem till Göteborg kom jag inte förren rätt sent på söndagen, och jag kom i säng ännu senare, så jag kände att jag var "tvungen" att ta en sovmorgon och skippa första föreläsningen i måndags. Vilket nog var tur eftersom vi satt med Matlab hela eftermiddagen. Det gick för övrigt riktigt bra den här gången, skoj!

Efter fyra timmar i en datorsal är man däremot ordentligt seg i huvudet, så det var riktigt skönt att sticka och träna efteråt! Och sicket härligt pass det var! Inga strejkande ben denna gång heller, så jag kunde ta ut mig riktigt ordentligt, gött!

Imorgon-kväll är det Stand-up som gäller, wohoo!

Wien-abstinens, dess botemedel och Växjö-utflykt

I tisdags hade vi redovisning i Matlab, och blev godkända! Fast läraren var bra mycket snällare än vad jag trodde han skulle vara, efter att man förklarat något genom att babbla så att man knappt själv visste vad man sa fick man kommentaren "jättebra!" och ett godkänt av läraren...

Efter redovisningen blev det en runda på stan för min del i alla fall, behövde ett par nya jeans. Efter att ha gått runt i affärer ett tag märkte jag att jag kom in i en välbekannt vana igen; att alltid gå åt precis fel håll när jag gick ut ur en affär! Så gjorde jag alltid i Wien, och när jag dessutom såg en spårvagn åka förbi (eller hörde framförallt) var saknaden av den staden total. Märkligt vilka saker som får en att associera till platser ibland... Som tur var hade ju mamma varit här i helgen och laddat upp mitt kylskåp med bl.a. skinkschnitzlar, så jag kunde åka hem och försöka bota Wien-abstinensen med att laga Wienerschnizel! Eftersom jag dock inte har någon fritös och inte hade lust att bränna ner både mig och köket genom att försöka fritera i en kastrull så fick det bli stekta Wienerschnitzlar istället, men det var faktiskt gott det med! Till det blev det potatis som kokts med skal på, hade nästan glömt hur gott det var! Om det bara inte hade varit så svårt att skala efteråt hade jag alltid lagat potatis på det sättet.

Till helgen blir det en utflykt till Växjö. Jag ska se hur brossans nya lägenhet ser ut och samtidigt passa på att hälsa på Tessan och Rosanna. Roligt ska det bli, ju mer jag tänker på det ju mer märker jag hur mycket jag faktiskt saknar Växjö!

RSS 2.0