Höstlov

I söndags åkte jag hem till Höör. Jag har ju "höstlov" nu en vecka och jag har tydligen lurat mig själv till att jag verkligen har ett ordentligt höstlov och inte brytt mig om att plugga särskilt mycket hittills... vilket jag börjar ångra när nu även torsdagen har gått och jag fortfarande har hur mycket som helst som behöver göras. Men det är inte så lätt att få någonting gjort när studiemotivationen är näst intill obefintlig. Jaja, imorgon blir det en tur in till Lund med Anna och sen får jag f*n ta mig se till att skärpa mig!

Igår var jag i alla fall i Malmö och tittade på TV-inspelningen av Robins. Himla roligt var det, vi kom rätt långt bak, vilket var lite synd, men det var kul ändå. Innan själva inspelningen var där en "publikuppvärmare" som informerade och skämtade lite. Vi fick dessutom spela in lite skratt och applåder, ifall tekniken skulle strula senare och de skulle behöva använda de inspelade skratten... Men det var inte helt lätt att skratta på beställning. Det var meningen att repliken "Nu har Robin sagt något som är så roligt att ni håller på att trilla av stolen" skulle generera gapskratt, vilket den inte riktigt gjorde. Kunde han inte bara dra ett skämt själv och spela in de skratten? Det visade sig sen att där var ett gäng från Växjö i publiken så både publikuppvärmaren och Robin skämtade rätt mycket om Växjö och Småland innan inspelningen, vilket var roligt. Robin kom nämligen ut före inspelningen för att "känna" på publiken, vilket var skoj! Sen började själva inspelningen. Robin själv är rolig och riktigt duktig, blev förvånad av hur få omtagningar som behövdes, typ 2-3 stycken under hela showen. Fredrik Wikingson var första gäst, han var riktigt rolig! Sen var Åsa vad-hon-nu-heter-i-efternamn, som var med i första Robinson och nu har ett program på tv, hon var rätt trist. Annars var där ju en del sketcher och så. En av höjdpunkterna var när en av mina nya favoritkomiker, Jesper Rönndahl (som bl.a. gjort klippet om Den kosmologiska konstanten som jag lade upp för ett tag sen), tillsammans med kollegan Simon Svensson, kom in och sjöng en sång! Jesper höll jag på att krocka med på vägen ut sen, liiiite coolt. Så missa nu inte Robins imorgon kl. 21.00 på ettan!

Skrattkalaset fortsatte även på vägen hem, det är ett härligt gäng jag var där med! Bestämde mig för att det blir en helg i Höör även nästa helg, eftersom detta gäng fixar en halloweenfest som jag inte vill missa, speciellt inte nu när jag hört dem prata så mycket om den!

Jag hade ju förresten varit rädd att jag skulle se ut som ett päron i ansiktet igårkväll, eftersom jag skulle operera ut visdomständerna i tisdags. Men operationens biverkningar blev mycket mindre än jag trott, och han tog dessutom bara bort en av visdomständerna, så där hade jag tur!


Idag har mammas syskon med barn varit här, det var trevligt. Vi gav oss ut en runda i höstrusket för att kolla på Höörs stolthet (typ); Skånes geografiska mittpunkt!

Stand-up

Nyss hemkommen från en riktigt lyckad kväll. Vi var ett gäng på tio tjejer som först var och såg Stand-up på konserthuset. Björn Gustafsson, Soran Ismail, Özz Nûjen och Måns Möller var det som stod för underhållningen. Det var riktigt, riktigt roligt! Vi var faktiskt alla överens om att Soran var roligast av dem alla. Jag blev positivt överraskad av Måns, som jag inte gillat så mycket innan, men han var faktiskt jättebra. Och Özz och Björn var ju skitroliga de med. Efter drygt två timmars skrattande var tyvärr föreställningen slut.

Men med ett så trevligt gäng som vi var kunde ju inte kvällen sluta där. Vi fortsatte till La Gondola där vi åt supergod mat, kinamat för min del. Därefter ville vi för en gångs skull gå ut i stan, men vi hittade inget ställe där vi fick plats att sitta alla tillsammans. Så det blev utgång på campus i alla fall. Kom spiknyktra till Stallarna, var nog första gånger, en intressant upplevelse. Fulla människor kan vara roliga att betrakta... Ovanligt trevlig Stallarna-kväll faktiskt, mycket sitta och snacka men även lite dans på slutet. 

Veckan har flytit på som vanligt annars. Sofia var ju här förra helgen, det var kul att få visa henne Växjö lite! Nu har jag loooov! Bär av hem till Höör på måndag, visdomständerna ska opereras ut på tisdag... Blir nog inte så roligt... Onsdag-kväll bör däremot bli desto roligare, då ska jag på TV-inspelningen av Robins med "gamla" gänget!

Våren

Planerna inför våren har ändrats rejält de senaste två veckorna. Det blir inget au-pair-halvår på Irland. Istället blir det en reseledareutbildning i december och sen förhoppningsvis jobb som reseledare på STS Alpresor efter det. Om jag inte skulle få jobb, eller bara väldigt lite jobb, får jag väl försöka hitta något annat jobb. Som B-plan har jag sökttill en introduktionskurs om GIS (geografiskt informationssystem) i Lund på halvfart, som förhoppningsvis kan ge lite försmak av Väg och vatten-utbildningen. Allra helst hade jag dock velat slippa plugga alls, om jag nu ska läsa väg och vatten blir det ju minst fem år plugg till så det hade varit skönt att göra något annat emellan. Funderar dessutom lite på om turism kanske ändå vore intressant, så det vore ju bra om jag fick prova på det i vår.

Jag flyttar i alla fall hem till Höör i vår. Mamma var här i helgen så vi diskuterade allting framåt och bakåt femtioelva gånger, och kom väl fram till att det var bäst att flytta hem ett tag. Då blir det ju inte samma panik över den ekonomiska situationen, om jag inte skulle få jobb. Om jag däremot får mycket jobb hade jag kunnat tänka mig att jobba 1,5 år istället, så då vore det nog aktuellt att leta egen lägenhet i typ Malmö, för hemma pallar jag nog inte bo i mer än ett halvår... Känns lite konstigt över huvud taget att flytta hem, men rätt tryggt. Om jag får mycket jobb som reseledare tillbringar jag kanske ändå mycket tid utomlands, det vore toppen!

I övrigt har senaste tiden varit rätt lugn... Rosanna firades i lördags, det blev lyckat! I helgen var mamma här, var trevligt med sällskap och kalasgod mat:) På fredag kommer Sofia till Växjö, det ska bli skoj! Annars spenderar jag dagarna nerdykt i olika böcker, just denna veckan är det Kafkas der Process som gäller, mindre roligt...

Vart tog hela dagen vägen?

Idag var det tänkt att jag skulle hinna med en himla massa saker idag; körskola, städa, dammsuga och plugga massor. Men någonstans mellan garderobutrensning och soffpauser försvann hela dagen... trodde det skulle bli lite lugnare nu några dagar men det lär det inte bli... Om jag bara inte varit så himla seeeg hela tiden, fattar inte vad det är med mig!!

Veckan har varit väldigt händelselös, plugg för hela slanten... imorgon blir det i alla fall födelsedagsfest för Rosanna, det ska bli kul!
RSS 2.0