Jag vet hur det känns PhoebeMin brandvarnare har börjat pipa igen...

Wienerisch! Världens underbaraste dialekt! Lyssna och njut!

Pappa tipsade mig om denna lilla dokumentär om en musiker från Wien. Förrutom att det är en mysig gammal farbror så pratar han ju en underbar Wienerisch! Jag blir glad i hela själen av att lyssna på det! Lyssna själv här!

So gerne i Wien habe und Österreich habe, leben drüben den Rest meines Leben will i net. Aber trotzdem ist es meine Seele, ist meine Heimat. Kann man net auslassen, i muss immer wieder in Wien sein, ich habe auch tägliche Verbindungen mit Wien. I brauch Wien. Österreich ist ein wunderschönes Land, und Wien meine Lieblingstadt auf der ganzen Welt.

Brandvarnarestrul m.m.

Uppdateringarna i den här bloggen kommer alltmer sällan, och blir alltmer rena rapporter om vad jag har för mig... men så får det vara så länge, kanske blir bättre när saker och ting lugnar ner sig lite, när de nu skulle hinna göra det...

Det var trevligt att ha mamma här förra helgen i alla fall, även om det blev ett kort besök. Som vanligt när min kära mor är inblandad så tror man att man ska hinna med mycket mer än vad man gör. Det blev till slut mest pysslande hemma i min lägenhet, men sånt gillar ju mamma och jag tyckte oxå det var mysigt!

På lördag-kvällen kom Jessica och åt pizza och kollade på Schlager och skidskytte, det var mycket trevligt!

Därefter följde en fin alla-hjärtans-dag. En supergod våffelbuffé på Skansen-Kronan, en promenad i en snöig botanisk trädgård och den tecknade Djungelboken visade sig vara perfekta saker att fördriva en söndag med. Speciellt om man gör det i sällskap av en go´dalmas...

I veckan har fokus legat på projektarbetet i miljö. Väldigt mycket är det som ska göras på mycket kort tid, men det känns som att vi har kommit en bit på vägen i alla fall.

Med VIC-IACES blir det snart dags för vårt andra arrangemang; vi ska gå på After Work tillsammans med internationella studenter hade vi tänkt. Hittills har vi dock bara två anmälda... Lite frustrerande är det, vi har så mycket vi vill göra, på mötet i måndags började vi t.o.m spåna på en sittning, men det funkar ju inte med så få deltagare...

Igårkväll skulle Stina haft födelsedagsfest följt av utgång. Snökaoset satte dock stopp för det mesta och det bestämdes att det skulle skjutas upp till en annan gång. Jag och ett par till skulle dock ändå åka till Stina och käka thai och kolla på melodifestivalen. Typ en halvtimme innan jag skulle åka började min brandvarnare pipa. Min första tanke var ju givetvis att ta ut batterit, men eftersom det visade sig vara en eldriven brandvarnare hjälpte ju inte det så mycket... Mycket märkligt att den pep alls då. Nästan två timmar pep det och jag blev mer och mer desperat. Till slut bestämde jag mig för att helt enkelt åka ifrån eländet, men precis när jag var på väg ut ur trapphuset hörde jag att pipandet hördes ända ut där. Det var lite taskigt att lämna grannarna med oljudet så efter lite diskussion med mamma bestämde jag mig för att ringa securitas och se om de visste vem jag kunde vända mig till. Men precis när jag slutade prata med mamma på telefon märkte jag att det hade slutat pipa, helt av sig självt!

Nu var jag lite försenad till Stina men åkte in till stan för att ta en vagn därifrån till henne. I nästan 45 minuter försökte jag få fatt på en spårvagn eller buss men allt var så himla försenat. Till slut var jag så stelfrusen att jag helt enkelt var tvungen att ge upp.

En rubrik

Det blev ett besök till på filmfestivalen. Denna gång såg vi Rage, en film som utspelade sig bakom kulisserna på en modeshow och i princip bara bestod av monologer med diverse inblandade personer och där man aldrig fick se det egentliga händelseförloppet. Handlingen var intressant, skådespelarna var lysande och färgsättningen var skitsnygg. Summa summarum: jag gillade den starkt!

På lördagen blev det en lugn kväll framför melodifestivalen. Tänkte vara så seriös och skriva en ordentlig recension av alla låtar här men upptäckte efter första låten att nästan alla var så ointressanta att det inte känns värt det. De enda som var någorlunda bra var Salem Al Fakir (fast inte så bra som jag trott han skulle vara) och nåt rockband (som jag inte kommer ihåg vad de hette) som körde en fin ballad. Programledarna var oxå sådär, inte alls i samma klass som Petra Mede förra året. Måns var väl ok, Melzer var dålig och Dolph Lundgren var en ständig parodi på sig själv...

Annars blev det mest tentaplugg i helgen, vi hade miljötenta igår. Vi hade fått höra att det mer eller mindre skulle komma exakt samma frågor, fast omformulerade, som på övningstentan vi fick. Detta visade sig inte stämma alls, det tyckte i alla fall inte jag, så vi får väl se hur det gick...

Igår och idag har det varit CHARM- Chalmers arbetsmarknadsdagar. Gick en runda där idag. Man försöker väl kolla på det som verkar intressant men eftersom man är precis i början av utbildningen är det lite svårt att veta vad man ska fråga om... Så det blir mest att man plockar på sig gratisgrejer.  Finast/nördigast idag var nog de små pinsen som jag plockade på mig med texter som "You call it magic- I call it engineering" eller "Ingenjör i själ och hjärta".

På fredag kommer mamma hit, stannar till lördag. Det ska bli trevligt!

Blandat

"Men urbanisering, det var ju när folk flyttade från landet till stan och skaffade sig ett riktigt jobb"

Ovanstående är ett lysande exempel på sådana briljanta kommentarer som kan fällas en sen eftermiddag efter en alltför lång skoldag. Flamsigt och tramsigt blir det allt som oftast numera, men det är rätt skönt det, det känns som att man behöver få stänga av hjärnan lite ibland...

Det har varit fullt upp även denna vecka. I måndags gick jag på filmfestivalen. Kände mig väldigt kulturell där jag satt och kollade på "nordiska kortfilmsfavoriter". Men det var kul, det är sådant som jag egentligen hade velat göra mycket mer men som aldrig vill bli av.

Igår hade vi vår första aktivitet med VIC-IACES. Vi blev inte så många, förrutom vi fyra i föreningen kom tre utbytesstudenter. Men det var roligt i alla fall och allt funkade bra!

Nu börjar tentan i miljö närma sig, på tisdag är den, och då börjar jag ju såklart med det som oundvikligen följer med tentaplugg: tentapluggsundanflykter! Blåbärspajbak med Stina blev det i tisdags, det var ju bra mycket trevligare än att plugga, och gott blev det! Annars känns väl tentan rätt överkommlig, men en himla massa att plugga! Det blir till att lägga ner hela helgen på det... Sen inbillar jag mig att det ska bli liiiite lugnare ett tag efter det, men det tanke på att grupparbetena i miljö drar igång då så är det nog mest önsketänkande.

Ikväll har jag i alla fall sett de två första avsnitten av den nya LOST-säsongen, sjukt bra var de!

RSS 2.0