Julhelgen

Julhelgen har varit mysig och trevlig. Jag är fortfarande lite rastlös men det börjar bli bättre. Att spendera dagen omväxlande tittande på en bra film (nåja, en film i alla fall) och läsande en bra bok är inte helt fel faktiskt!

Själva julafton blev mysig den med, många fina och användbara klappar delades ut! Gladast blev jag kanske åt besticken som nu kan ersätta IKEAS billigaste (som ser ut att vara utskurna direkt ur en aluminiumplåt), de trådlösa tangentbordet och musen som gör att jag kommer kunna använda min TV som datorskärm samt en ny fin pyamas som jag behövde! Utöver julklappsutdelningen var dagen trevlig, det är inte ofta hela familjen är samlad så mycket längre.

Julmat har det oxå ätits en hel del, första omgången åt jag faktiskt redan på lillejulafton hemma hos Kara och Mats. Det var en mysig kväll som avslutades med den finaste julfilmen som finns; Love Actually!

Igår var det julfirande med mammas syskon, då ännu mer julmat intogs och ytterliggare några klappar byttes. För oss "vuxna" var det i år bestämt att istället för att ge vanliga klappar skulle alla köpa varsen bok (nåja, så vuxen är jag visst inte än, eftersom mamma köpte min bok...) som gavs slumpvis till någon annan. Jag blev glad för min bok, en biografi om Che Guevara, medans min lillebror blev mindre nöjd med sin Jessica Andersson-biografi...

I veckan som kommer blir det en del biobesök; lillebrossan fyller år idag och det ska firas imorgon med vegetarisk restaurang och bio (avatar förmodligen) och på onsdag blir det bio med gymnasietjejerna. Sen firas 2010 in med många vänner i Malmö på torsdag, det ska bli kul!

Bobster-jul

Ja, jag vet, jag tittar alldeles för mycket på barnprogram... men jag gillar faktiskt Bosters julprogram. Speciellt Flemming & Bente-Lone! När man ändå är där inne och kikar kan man ju kolla på Jespers "Gör-ett-skämt" som brukar vara rätt roliga men som barnen brukar vara lagom nöjda med...

Annars tillbringas dagarna hemma i Höör, känns redan som att jag har varit här jättelänge! Men det är mysigt, även om jag börjar bli lite rastlös redan... Men det gäller väl bara att hitta jullovstempot. Idag var jag och hälsade på Zorro i hennes nya lägenhet, den var fin!

Juldagar och bussfärd

Sitter på bussen till Höör. De senaste dagarna i ett juligt Göteborg har varit trevliga och jag är glad att jag väntade ett par dagar med att åka hem till Skåneland. Fredagen ägnades åt julklappsshopping. Höll mig borta från Nordstan och köpte mycket ute på Backaplan, så det var inte så fasligt mycket folk faktiskt. I sju timmar gick jag omkring och fick tag på de flesta klapparna, riktigt mysigt var det! En fika med Ofelia hanns oxå med, det var trevligt!

I lördags skulle jag fixa de sista klapparna, och åkte då faktiskt till Nordstan. Vilket jag snabbt ångrade, det var ju knökfullt! Så jag fixade det jag var tvungen att fixa där och åkte sen tillbaka till Backaplan.

Sen var det Festu-kalas. Det var ju inte lika stort som de andra Festu-kalasen jag varit på men visst var det roligt ändå! Innan var det förfest hos Stina, vilket även det var roligt, med julklappsspel och glögg!

Igår var en riktig bakisdag framför tvn. På tv visades Musikhjälpens sista dygn. Eftersom de ändå höll till i stan åkte jag ner till Avenyn och såg sista timmen av projektet live. Det stod redan rätt mycket folk framför själva buren så jag fick stå och titta på storbildskärmen. Jag stod alltså och frös tårna av mig för att se nåt som jag egentligen hade sett minst lika bra på tv, hemma i värmen! Men det var faktiskt kul att vara där ändå! Jag hade tänkt ta en sväng på stan och kolla på all julbelysning och så efter programmet men efter nästan två timmar utanför buren (jag stannade och kollade intervjuer etc. när de blev utsläppta ur buren) hade mina fötter domnat bort för länge sen så jag fick åka hem igen. Aja, det kommer väl fler jular när jag får titta mer på Julstaden Göteborg.

Nu är jag som sagt på väg till Skåne. Busschaffören meddelade för en stund sedan, efter att en tjej hade varit framme och pratat med honom att "damen hade visst bråttom så nu kör jag på. Spänn fast säkerhetsbältena för här är halt!". Inte direkt något man vill höra...

JULLOV!

Idag gjordes sista tentan för terminen! Den gick väl sådär, kollade på facit till en annan programs tenta, som var nästan likadan som vår, och märkte att det visst inte gick så bra som jag trott... men det borde kunna gå att skrapa ihop till en trea i alla fall!

Nu är det i alla fall jullov! Det lär tydligen vara gott om snö i Skåne, här i Göteborg har det ju inte kommit så mycket men tillräckligt för att det ska bli lite vitt och juligt i alla fall! För att komma ännu mer i stämning satte jag på den här låten det första jag gjorde när jag kom hem, mycket mer jul än såhär blir det inte;



För övrigt fick vi en fyra på grupparbetet, gött!

I eftermiddag var jag och fikade med kusin Shanna, det var trevligt! Hon bor ju oxå här i stan men vi har inte hunnit träffas nåt på hela hösten, har haft mycket för oss båda två...

Imorgon börjar julklappsjakten för min del. Inte en enda julklapp är inköpt hittills så jag har att göra... Något säger mig att jag inte ska ge mig in i Nordstan... Jaja, det ska faktiskt bli roligt, hoppas inte det är alltför mycket folk överallt bara!

Tentaplugg

Tentaplugg är det som gäller just nu. Jag känner mig oroväckande lugn, fastän jag inte kan uppgifterna jättebra. Å andra sidan känns det som en tenta som man borde kunna skrapa ihop till ett godkänt om man behärskar grunderna någorlunda... men man vet ju aldrig...

Mötet med IACES i fredags var i alla fall skoj, känner mig riktigt peppad inför att jobba med det nästa år! Alla hade många bra idéer och vi ska fortsätta fundera över julen vad vi egentligen vill göra. I januari är själva överlämningen så då nån gång får vi sätta oss och bestämma vad det egentligen är vi vill göra. Det är väldigt öppet egentligen - IACES har, till skillnad från de flesta andra föreningarna, ingenting som vi måste göra, men självklart mycket som vi kan göra. Spännande!

Min hjärna har nog delvis redan tagit semester, så det är väl därför jag har lite svårt att koncentrera mig på matten... Jag försöker i alla fall bli lite piggare i skallen genom att promenera och träna. Häromdagen var jag ute på långpromenad på gator som jag aldrig gått på förr och hade alltså bara mitt lokalsinne, som jag trodde var obefintligt, att lita på. Men, hör (läs) och häpna, jag kom faktiskt precis dit som jag trodde att jag skulle komma, fantastiskt!

I äkta tentapluggsanda (läs: leta-undanflykter-att-fly-plugget-för-en-stund-anda) har jag börjat kolla på Svenska Hollywoodfruar. Ja, jag vet att jag är jättesen med det, men när det gick på tv tyckte jag det lät så dumt och ointressant att det inte kunde vara värt att titta på. Men det är ju faktist så dumt att det blir roligt!

Slutspurten påbörjad

Idag hade vi slutredovisning på vårt grupparbete, som vi hållit på med hela hösten. Det gick hyfsat bra tycker jag, och framförallt är det skönt att ha det gjort! Nu har jag precis ordbajsat fram en reflexionstext, som jag får finslipa lite på imorgon, men annars är kursen klar! Härligt! Inte för att det har varit en tråkig kurs, jag tycker den har varit riktigt bra faktiskt, men eftersom den har hängt med ända sen vi började så vill man bara bli klar med den just nu...

Imorgon ska vi som är nyvalda till IACES ha vårt första möte, det känns jättekul! Ska bli roligt att komma igång lite med det, jag ser verkligen fram emot att få jobba med det nästa år!

Annars är det matteplugg som gäller i en vecka framöver, tentan är nästa torsdag... sen är det LOV!

John Mayer

Är det bara jag som tycker att denna kille är grymt underskattad i Sverige? Han måste lätt vara den bästa singer/songwritern just nu. Han kommer till Forum i Köpenhamn i maj men det blev tydligen slutsålt på nolltid, inte så konstigt...

Växjö-helg i Götet

I helgen var som sagt mina två favorit-Växjö-bor, Tessan och Rosanna, på besök. En supertrevlig helg hade vi tillsammans! På fredagen bjöd jag på middag (det visade sig att jag lagat mat för ett halvt kompani - vi åt grytan två kvällar och där är fortfarande hälften kvar...). Sen skulle vi titta på film men mina vänner slocknade efter en halvtimme och jag var inte jättepigg jag heller... Så vi fick sova ut till lördagen istället.

Lördagen spenderades i stan, med shopping, gymnastiktävling (ja, inte av oss då, vi kollade på Rosannas kusin som tävlade) och julmarknad på Liseberg (supermysigt!). Kvällen avslutades med glöggkväll tillsammans med Maria och Ofelia, jättetrevligt!

Igår åkte vi till Haga och gick omkring där lite. Där var tydligen oxå en fin julmarknad! Ett jättemysigt fik hittade vi, något som det finns gott om i den stadsdelen märkte vi efterhand.  Sen gick vi så sakta mot stationen därifrån. Det var nästan trevligare att gå på stan på söndagar - många affärer hade ju ändå öppet men det var inte så tokfullt med folk som det är på lördagar!

En himla trevlig helg var det som sagt och det var jätteroligt att träffa Rosanna och Tessan igen. Glöggkvällen i lördags blev som sagt väldigt lyckad. Det slog mig när vi satt där vilket stort ombyte det har varit mellan Växjö och Göteborg - framförallt utbildningsmässigt förstås men även personerna på de båda ställena är rätt olika. Ofta har jag väl kännt mig rätt vilsen för att jag inte känner att jag passar in med varken det ena eller det andra, men i lördags kändes det faktiskt att jag på nåt vis passar in med båda delar och att det faktiskt är något som jag ska se som en stor styrka! Även om jag nu är helt säker på att det är teknolog jag vill vara så kommer det jag alltid vara väldigt språkintresserad oxå. Min f.d. programföreståndare hade väl inte helt fel när han kallade mig en "äkta humanist", även om det inte var det jag ville höra just då...

Se där, det där med pepp-inlägg verkar visst vara något av en ny tradition kring födelsedagen i alla fall, om än med några dagars fördröjning i år. Och hur kan man vara annat än glad efter en sådan helg!

22

Idag fyller jag 22. Förra året skrev jag ett überpepp-inlägg på födelsedagen. Det tänker jag inte göra idag. Jag tänker inte heller, som jag hade för vana några år innan dess, deppa ihop. I år känns födelsedagen nämligen, mer än någonsin förr, bara som en helt vanlig dag. Kanske ett tecken på att jag faktiskt håller på att bli vuxen?

Inte för att det inte har varit en trevlig, jag har fått många fina gratulationer vilket naturligtvis uppskattas! Och firad blev jag ju redan i lördags på sätt och vis. Imorgon kommer Tessan och Rosanna, vilket i sig måste vara årets bästa födelsedagspresent! Men annars har större delen av dagen ägnats åt plugg och det har varit helt ok! Nu ska jag gå och baka mina kakor så att vi har något gott att äta i helgen...

RSS 2.0