Vett och etikett på "den elektroniska vänskaps-generatorn"

Temaarbetet inskickat!

Mitt temaarbete, som skulle vara inskickat kl. 19.00 ikväll är, hör och häpna, redan inskickat! En helt timmes marginal, är det inte fantastiskt?! Nu återstår bara redovisningen imorgon, sen är det sommarlov! Nu låter det som att jag har haft en termin med jättemycket plugg eftersom jag längtar efter sommarlov, vilket jag ju inte alls haft, men skoluppgifterna har alltid hängt som ett "borde" över en. Så mycket till sommarlov blir det väl i och för sig inte, fjorton dagars ledighet och sen är det jobb i princip hela sommaren.

Igår, när jag förstod att jag nog hade rätt bra med tid kvar i alla fall, tog jag en paus när Kara bjöd in till filmkväll. Himla trevligt var det, alltid kul att få vara lite social när man har suttit och knapprat på datorn konstant i en vecka... Och filmen som vi såg var riktigt bra, Pojken i randig pyjamas hette den, kan rekommenderas!

Som en groda utan ben

Jag kom ju igår fram till att jag nog låg rätt bra till med temaarbetet i alla fall. Vad blir då den oundvikliga konsekvensen av detta? Att min effektivitetsnivå sjunker till noll igen. Såklart. Jag är hopplös.

En kvällsmat, flera kvällsmatar?

Idag har jag ätit två luncher och två kvällsmatar (?). Fast så har jag ju faktiskt både promenerat och tränat, så det får väl gå på ett ut. Promenaden togs i Fogdaröd med Sara, ett himla trevligt avbrott från pluggandet! Pluggandet går för övrigt framåt, det känns faktiskt rätt överkommligt just nu! Nu ska jag bara komma på en egen rumslig analys till temaarbetet, har en ide´ men jag vet inte om det funkar...

The Wall på Youtube

Nu har det dykt upp lite klipp från lördagens föreställningar på Youtube. Nedan gör Hässleholmsbandet The Great Decay en lysande version av Comfortably Numb bakom muren som byggts upp under första halvan av konserten.
 

Temaarbete

De senaste dagarna har jag då fått min "efterlängtade" tidspress, vilket har gjort att hela dagarna har spenderats åt att sitta och fixa med temaarbetet på datorn. Lite väl mycket tidspress blev det faktiskt nu, får verkligen jobba på de här dagarna. Jaja, aldrig är det bra...


Det går i alla fall framåt. Ibland håller jag på att bli knäpp när man hela tiden märker detaljer som måste ändras, när programmet hänger sig för femtioelfte gången, när filer helt plötsligt blir skrivskyddade utan anledning och när hela datorn beter sig allmänt konstigt. Men när man får klart kartorna så blir de faktiskt rätt snygga så det är ju kul! Får hoppas att inte alltför mycket strular sig nu på slutet så att det blir klart i tid...

Chalmersnollning

Jag hittade förra årets nollningsschema för Väg och Vatten-studenterna idag. Så mycket skoj under så lång tid! Man kommer ju vara helt slut efter de fem veckorna! Om man nu går på allt, men det rekommenderade faktiskt studenterna på chalmersdagen att man gjorde... Fast de sa även att nollningsveckorna var till för att se till att alla skulle klara sin första tenta, vilket är lite lustigt om man tittar på schemat. Jag har lite svårt att se vilken av aktiviteterna som skulle kunna hjälpa inför en tenta. Om nu inte första tentan är på sittningsvisor, pubkunskap eller kanske ölhävarteknik. I så fall kommer vi att vara mycket välförberedda.

The Wall

Idag var jag och Angelica och såg på brossans och hans klasskompis projektarbete i Hässleholm. Det var en lokal tolkning av Pink Floyds The Wall. I det ingick att en mur byggdes upp mellan publiken och banden under föreställningen för att sedan rivas på slutet. Hela scenshowen var imponerande, själva muren var ju jättestor och på den projicerades dessutom små filmsnuttar och banden själva. Banden som deltog var duktiga allihopa och det blev en bra blandning på musiken. Mycket bra gjort av lillebror & co måste jag säga!

Henrik Schyffert har förövrigt vuxit i mina ögon ikväll efter att ha sett hans föreställning  The 90's - ett försvarstal på TV. Jag uppskattar fortfarande inte alltid hans humor men föreställningen hade mycket allvar i sig och mycket av det var bra och tänkvärt.

Skitteknik

Sicken skillnad ett gympapass kan göra - var på riktigt dåligt humör efter en skitdag men som vanligt blev jag på bättre humör efter lite träning. Det råkade dessutom vara ett av de bästa passen jag varit på i Lund, lite typiskt att jag upptäckte det nu, såhär veckan innan terminskortet går ut...

Varför var det då en skitdag då? Jo, för jag gick upp relativt tidigt för att åka till Malmö för att mäta in "potentiella brottsplatser" i Malmö till temaarbetet. Efter att ha förberett handdatorn i Lund åkte jag in till Malmö, bara för att upptäcka att det inte funkade. Så det var bara att åka tillbaka till Lund för att försöka förstå vad som var fel. Men datorn fortsatte att bråka med mig och läraren var på lunch, så jag gav upp och åkte hem. Halva dagen helt bortslösad alltså. Det blir nog till att åka in med en vanlig papperskarta och sätta kryss för platserna istället... för ibland ställer tekniken verkligen bara till det!

It's been a bad day

Oslipat och Curry Nam Nam

Igår var jag på Oslipat igen. Inte riktigt lika roligt som sist, de flesta av komikerna hade ett par bra skämt men inte mycket mer än så. Bäst var nästan klubbägarna själva. Sen kom Robin Paulsson dit som överraskning och körde en rätt kort stå-upp, men det var nog kvällens bästa! Även om kvällens stand-up inte höll samma klass som för två veckor sen så var det ändå en trevlig kväll och väl värt åttio spänn!

Efter Oslipat skulle jag och Martin möta upp med Nina och Mattias på Debaser. Efter att ha stått i kö i cirka en halvtimme lessnade vi dock och gick till en liten pub istället. Det var riktigt trevligt! Puben hette Indian Curry Hut (tror jag), vilket fick mig att tänka på en komediserie som hette Curry Nam Nam. Den gick på tv för rätt länge sen och jag hade nästan glömt den, men hittade rätt mycket av dem på youtube, bl.a. det här med "Mr. Check Please".

Wien

När man skriver att Wien inte lockar så mycket så visas det ju såklart ett program där denna underbara stad är med dagen efter. I det här programmet åkte programledaren båt mellan Wien och Bratislava, något som jag inte ens visste att man kunde, men som jag helt klart ska se till att göra nästa gång jag är där! När nu det blir... jaja, staden lär ju stå kvar! Tänk, drygt en timmes båttur på Donau mellan två vackra huvudstäder, det måste vara fint!

London!

Efter en del datorstrul lyckades mamma och jag till slut boka en resa till London till i början av juni! Ska bli så kul med en liten resa, speciellt eftersom resten av sommaren mest kommer att bestå av jobb för min del. Jag har länge velat åka till London men när mamma nu häromveckan frågade vad jag nu ville se i London så kom jag faktiskt knappt på något alls sådär på rak arm... Men efter att ha bläddrat i en London-guide så märkte jag ju att där finns massor att se! St: Pauls Cathedral, Towern, museer, parker, Westminister Abbey... och så det som pappa tjatar om: pubar, pubar och åter pubar!

Det är för övrigt rätt märkligt det där med hur mycket flygpriserna kan variera. Jag tittade i samma veva på resor till Wien eftersom jag funderade på att åka dit istället. Men det kostar nästan lika mycket med bara flyg till Wien som vi får både flyg och boende för i London! Det är väl för att det inte är lika många som reser till Wien, vilket är himla synd, de som inte får uppleva den staden missar verkligen något! Men jag har ju sett Wien ett par gånger och även om ett återbesök alltid lockar så lockar London faktiskt mer den här gången...

Schlager-kväll

Igår blev det Schlager-kväll hos Rebecka. Jag tyckte faktiskt det var riktigt kul, jag gillar ju hela schlagergrejen. Visst finns det låtar som man hade velat snabbspola förbi och kanske framförallt vissa programledarinsatser som man hade velat slippa se (fast programledarna var ju klart bättre än i semifinalerna!), men de flesta bidrag är roliga att se, både de bra och de riktigt usla. De andra tyckte väl inte Eurovison var det roligaste direkt men med gott tilltugg, vin och trevligt sällskap så var kvällen trevlig i alla fall.

Till resultatet då. Visst vann rätt låt! Men SÅ himla bra var den inte att den förtjänade en sådan utklassning, det fanns ju faktiskt andra låtar som var bra. Jag röstade faktiskt på två låtar, Norges och Danmarks.


Jag gillade även Estlands bidrag:

För övrigt passade farbror polis på att lära oss festvett igårkväll. På vägen dit mötte vi nämligen ett antal poliser eftersom det tydligen var ockupationsfestival i Lund. När en av dem såg oss komma gående med våra systemetpåsar sa han: "Nu kör ni väl på den kända festmetoden tjejer. Varannan vatten!" Som om vi vore fjorton... tack för den!

Furry Happy Monsters

Youtubade R.E.M lite igår och hittade den här roliga låten. Orginalet (Shiny happy people) ska ju tydligen ha varit menat som ironisk, så bandmedlemmarna behöver inte ens skämmas över att låten (med något modifierad text) gör sig som allra bäst i just det här sammanhanget - bland små dockor i ett barnprogram. Det får t.o.m stenansiktet Peter Buck att dra på smilbanden lite grand. Men bara lite.

Eurovision

Ikväll var ju andra semifinalen till Eurovision. Och snacka om att det var bättre låtar i denna semin! Gillade väl framförallt de andra nordiska bidragen, Danmarks (som gammalt Ronan Keating-fan måste man ju nästan gilla denna) och Norges (aningen för klämkäckt men samtidigt väldigt charmigt). Jag gillade även Estland och Albanien.

Låtarna var bättre men programledarna var fortfarande (minst) lika pinsamt dåliga som i tisdags (vem fasiken kommer på att de ska spela sten-sax-påse när de läser upp resultatet?!). Tur att det är nya programledare på lördag, oavsett vem det är, för sämre än såhär kan det ju inte bli! Däremot tycker jag att pausnummrena har varit fina båda gångerna!

Du vill så du kan

För att kompensera gårdagens gnäll lägger jag upp denna låt av Svenska Akademien. Inte deras bästa låt men visst blir man glad av den!
 

Ett sånt där jobbigt gnäll-inlägg

Som har märkts på den senaste tidens blogginlägg har jag varit enormt seg och smitit från allt som heter skolarbete så mycket jag bara kunnat. Men nu hade jag faktiskt bestämt mig för att ta tag i det på riktigt och kom på att jag t.o.m behövde åka in till Malmö och kolla upp ett par saker. Vad händer då? Jo, jag blir såklart sjuk, jag som alltid brukar lyckas hålla mig frisk. Typiskt.

Familjen Nilsson-Löfgren måste för tillfället vara världens muntraste familj - tre av oss har åkt på en rejäl förkylning och den fjärde hoppar runt på kryckor. Den femte kommer hem imorgon-kväll och kommer alltså precis lagom för att hinna bli smittad och dra med sig förkylningen ner till Indien. Toppen.

Dessutom fortsätter spindlarna, som tydligen inte är några insekter (man lär sig något nytt varje dag) att invadera mitt rum. Trevligt.

Jaja, jag brukar inte vara sjuk särskilt länge så det ska väl snart gå över. Värre är det med spindelproblemet; jag köpte insektsspray häromdagen men eftersom spindlar inte är insekter, betyder det att sprayet inte biter på dem då?

Spindeljävel

Ja, jag vet att spindlar är ett tecken på att ens hus mår bra. Men av någon anledning har jag svårt att hurra över vårt hus välmående när jag ser en spindel komma krypandes vid min säng precis när jag ska sova. Speciellt inte när jag inte får fatt i den utan den försvinner bakom sängen och inte går att hitta när man sen flyttar på sängen för att leta redan på den jäkeln. Jag anser mig inte vara särskilt rädd för spindlar men att en åttabent insekt kan komma krypandes över mig mitt i natten är inte direkt någon rogivande tanke. Så någon sömn lär det inte bli förrän det lilla krypet visar sig igen. Vilket det inte verkar planera att göra inom den närmsta tiden... Suck.

Att plugga eller att inte plugga...

Jag har inte gjort ett piss på temaarbetet idag heller. Om det nu var någon som (mot förmodan) trodde det. Men vår studentportal har faktiskt varit nere hela helgen vilket har försvårat mitt arbete. Eller jag skyller på det i alla fall. Däremot har jag städat halva huset och tränat (läs: gjort allt för att undvika att plugga), så helt värdelös har jag inte varit idag. Jaja, imorgon är det ny vecka, nya tag!

Tjejmiddag

Igår var det tjejmiddag hos Kara! En överraskning var utlovad och denna överraskning var ingen mindre än Sara, som varit ute och rest i fyra månader! Jag hade ju sabbat överraskningen lite genom att råka springa på Anton på tåget häromdagen, så jag visste redan att de var hemma, men det var i alla fall himla roligt att ses igen! Hela kvällen var väldigt trevlig med god mat, mycket babblande och många skratt.

Idag borde jag försöka komma någonvart med mitt temaarbete. Problemet är bara att vi har cirka en månad till innan det ska vara klart, vilket är alldeles för lång tid för att jag ska kunna vara effektiv. Trodde aldrig jag skulle säga detta men jag behöver stress! Det där lär jag ju få ångra att jag någonsin önskat mig i höst, men förhoppningsvis kommer jag ihåg hur snigeleffektiv jag varit denna terminen för att jag haft så mycket tid på mig. Vad gäller temaarbetet kommer jag förmodligen jobba lite halvhjärtat på det nu ett par veckor till och sen få panik framåt slutet och vara tvungen att jobba dygnet runt i princip...

V eller Fi?

2006 fick jag rösta för första gången. Att välja att lägga min röst på partiet vars ungdomsförbund jag var aktiv i i flera år var bland de lättaste valen jag någonsin gjort. Men nu inför EU-parlamentsvalet om ca en månad ska jag faktiskt ta mig en funderare.

Det "säkra kortet" är såklart att rösta likadant som i riksdagsvalet. Om jag röstar på Vänsterpartiet stödjer jag en tydlig vänsterröst i EU-parlamentet och det är ju alltid välbehövligt. Det kan inte bli fel helt enkelt.

Men sen så har vi ju Feministiskt initiativ med Gudrun Schyman oxå. Jag har inte alltid gillat allt som Schyman har sagt och gjort och jag är inte så säker på att hon alltid skulle tycka "rätt" i EU-parlamentet heller. Men hon är mycket karismatiskt och tvingar folk att lyssna på det hon har att säga, och radikala feminister finns det nog inte alltför många av i Bryssel. Kanske behövs det en sådan som hon för att röra om på "gubbhyllan" där borta?

Oslipat

Sammanfattning av gårdagskvällen: En Sandra Ilar som var nästan lika underbart annorlunda som sist (och ja, jag tycker det är liiite coolt att jag har bloggat så mycket/länge att jag kan länka tillbaka till gamla inlägg i var och varannat inlägg), en norrländska som verkade drogad, en göteborgare som började med att skämta om hur knarkad föregående komiker var och därefter var riktigt rolig under hela sin stand-up, en Jesper Rönndahl som fick (oförtjänta) skratt av att bara säga "hejhej" men sedan fick många (mycket välförtjänta) skratt när han körde kvällens bästa stand-up som handlade om evolution och hans flickvän som var en amfibie (och nej, jag slutar aldrig ösa lovord över denna snubbe), en Kristoffer Appelqvist som var något av en besvikelse (dock med några guldkorn), en rolig konfrencier (som dock drog vissa icke-fungerande skämt lite väl långt), två komiker till som var rätt roliga men inte gjorde något större intryck på mig, en flaska gott vin och ett minst lika gott sällskap. Summan av kardemumman: Det lär helt klart bli fler besök på Oslipat!

Idag blir det familjeutflykt till Kastrup för att möta storebror (som varit i Indien i fem veckor) på flygplatsen och hinna umgås lite (läs: titta på medans han kränger en Whooper på BK=det första nötköttet han ätit på länge) innan han åker hem till Växjö.

Appelqvist

Ikväll blir det Stand-up igen! Denna gång i Malmö eftersom två roliga snubbar kommer dit; Jesper Rönndahl och Kristoffer Appelqvist. Rönndahl har jag redan hyllat flera gånger (bl.a. härhär och här) och jag är säker på att han kommer att vara grym ikväll med, men även Appelqvist ska bli rolig att se. Han har väl varit med i princip alla humor-panelprogram på sistonde (100%, Parlamentet, Extra Extra, Snacka om nyheter) och gör för det mesta mycket bra ifrån sig. Särskilt rolig blir han när han får tid att utveckla sina resonemang och tecknar då ibland upp helt galna fantasibilder. Här är lite från honom i 100%. Speciellt roligt är det från 5.49 och ca en minut framåt, när han börjar prata om lama djur.Sen kommer det även flera andra komiker som jag aldrig sett förr, hoppas de oxå är roliga!

The Umbilical brothers

En show av två artister som kallar sig The Umbilical brothers visades på tv igår. Utflippat, annorlunda och helt lysande!

Valborg och första maj

Igår firades Valborgsmässoafton i Malmö med picknick i Pildamsparken. Det var trevligt! Var skönt att ta det lite lugnt bara, fick ju spara krafter till dagens demonstration!

Även i år firade jag första maj i Malmö. Demonstrationen var fin fastän vår del inte riktigt fick ordning på slagorden, eller kanske på slutet för då kom nån kille med megafon. Till skillnad från ifjol hade vi vädret på vår sida i år, vilket gjorde hela dagen mycket finare. Vid samlingen i stadsparken hölls det tal och spelades musik, folk hade picknick och stämningen var god. En lyckad första maj helt enkelt!


På samlingen spelade "Ankan och Linkan" bl.a. Peps Perssons gamla Falsk matematik

RSS 2.0