Soffnostalgi

Jag är inte den som brukar gå och drömma om nya inköp långt innan de är inhandlade, men en sån här soffa har jag faktiskt velat ha ända sedan Wien-året:

Bild från ikea.se

En sådan soffa hade vi i tjej-tv-rummet på internatet. Eller i annan färg och annan sorts tyg, men samma modell i alla fall. Tjej-tv-rummet som egentligen var ett klassrum med skolstolar och -bord och svart tavla, men där de hade slängt in en sådan här soffa och en tv. Vilket förövrigt var mer än vad de hade bemödat sig att göra i det gemensamma tv-rummet- där fick man sitta på hårda trästolar. Mysfaktorn i de båda "tv-rummen" var alltså inte särskilt hög. Men i tjejrummet gjorde det inte så mycket för där hade vi denna überbekväma soffa! För det mesta var man rätt ensam i tv-rummet och kunde breda ut sig ordentligt i soffan. Förrutom en dag- torsdagar. Då var det Ihr Date am Donnerstag på ORF vilket innebar att de visade en tysk/österrikisk romantiskt komedi. Då var tjej-tv-rummet och soffan full och vi satt alla och snyftade ikapp till alla lyckliga slut. Klyschigt va?

Det är förklaringen till att denna möbel har lite nostalgi-värde för mig och redan då sa jag att när jag flyttar hemifrån ska jag minsann ha en likadan soffa. I Växjö hade jag inte plats till det men det ska jag nog ha i Göteborg, så nu ska den äntligen bli min!

Lägenhet!

Jag har flyt just nu, för en gångs skull! Förra veckan fick jag ju besked om både sommarjobb och skatteåterbäring, och idag fick jag veta att jag får lägenheten som jag sökt i Göteborg! Lägenheten ligger förvisso på Hisings Backa, vilket tydligen inte ska vara det bästa området, men planlösningen såg så fin ut att jag sökte ändå.

Bild från sgsstudentbostader.se

Sen ska man väl vara glad att man får lägenhet alls, och att ha det fixat redan nu känns extra skönt! Nu får jag flytta in redan den förste juli, gött!

Inflyttningsfest

Kvällen igår var lyckad! Efter ett par timmar i Ninas och Mattias lägenhet, där det  bl.a. blev en del Singstar-sjungande, gick vi till KB. Där var det riktigt trevligt! Har inte varit ute så mycket i Malmö, tror bara det har varit Slagt, och musiken på KB var mycket bättre! Ville inte åka hem med sista tåget så jag kunde stanna länge för en gångs skull. Sen gick vi tillbaka till deras lägenhet och hängde ett tag. Bestämde mig för att ta första tåget hem så att jag fick sova hemma istället. Om jag hade vetat att tåget var ersatt med buss från Åkarp som tog mycket längre tid hade jag nog stannat i Malmö, som de erbjöd mig... När vi kom till Åkarp med tåget blev jag först imponerad över hur smidigt bytet till buss gick för ett gäng tågresenärer där de flesta, liksom jag, festat kvällen innan. Men jag förblev inte imponerad särskilt länge, snart började det hojtas diverse dumma saker till chauffören och folk var störiga i största allmänhet. Om jag hade hört frasen "först Eslöv och Hö(ö)r sen" en gång till hade jag kunnat strypa någon. Eller nej, det hade jag inte, jag var för trött. Till slut kom jag hem i alla fall, och fick sova gott några timmar i min egen säng, det var skönt!

Citytunneln

I skolan ska vi avsluta terminen med ett ganska omfattande temaarbete om citytunneln. Eftersom det ges gratis guidningar i citytunnelns utställningslokal i Malmö tänkte jag att det kunde vara en bra introduktion att gå på en sådan. Det var det verkligen! Guiden var jättebra och hela projektet är jätteintressant. Blev väldigt peppad, dels inför temaarbetet men framförallt inför mina studier i höst, eftersom jag förhoppningsvis kommer att kunna arbeta med liknande projekt när jag blir klar. Jättespännande kommer det att bli!

Ikväll är det inflyttningsfest hos Nina och Mattias i Malmö, ska bli roligt att se deras nya lägenhet!

Ibland ska man ha tur!

Två dagar i rad fick jag mycket goda besked angående min ekonomi: I onsdags fick jag veta att jag fick sommarjobb i Hörby och igår fick jag till slut min deklarationsblankett, där det visade sig att jag får mycket mer i skatteåterbäring än vad jag räknat med! Efter att ha levt på mamma och pappa hela vårterminen ska det bli så skönt att slippa tigga pengar i sommar!

Igår såg jag och Angelica Män som hatar kvinnor på bio. Den var bra, hemsk och spännande! Varför ska alla bra filmer på bio komma samtidigt? Vill ju som sagt gå och se The Reader och Kenny Begins hade oxå varit rolig att se... Så länge man går måndag-fredag kommer man i och för sig rätt billigt undan tack vare studentrabatten, 60 spänn för ett biobesök är faktiskt helt okej!

Sommarjobb!

Väcktes imorse av att mobilen ringde. Det var Gittan som ringde och yrvaken som jag var tog det en stund innan jag kopplade att det var Gittan på turistbyrån i Hörby. Jag hade ju skrivit innan och frågat om sommarjobb och hon hade svarat att det inte var aktuellt i år, men det hade tydligen ändrats! Så jag fick sätta mig på bussen och åka till Hörby och efter ett kort möte var det klart att jag skulle jobba där två månader i sommar! Gött! Hade kallt räknat med att leva på skatteåterbäringen hela sommaren så detta var ett mycket positivt besked!

Kan förövrigt återigen konstatera att det där med att träna bort träningsvärk INTE fungerar, aj mina stackars vader. Var inne i Lund och tränade både i måndags och idag. I måndags testade jag ett Step-pass, vilket jag tyckte var en rolig, fartfylld och omväxlande träningsform... eller ja, de första fem minuterna i alla fall. Sen tyckte jag mest att det var för fartfyllt och för omväxlande, en jäkla massa olika steg i ett himla tempo och jag hängde inte med för fem öre... jaja, det ska man väl ha testat det med. Idag vågade jag mig på ett Gympa med stång pass för första gången sen jag slog i huvudet sist. Kändes bra för de passen är faktiskt de bästa. Det gäller bara att se till att ta det väääldigt försiktigt på alla rörelser där stången är i närheten av huvudet och vissa av de rörelserna gör jag inte alls. Inga slag mot huvudet idag i alla fall, framsteg!

The Reader

Såg i tidningen igår att The Reader, förfilmningen av Der Vorleser, har premiär på fredag. Den måste jag se, boken är jättebra! Självklart hade jag hellre sett att den var på tyska, men så är tyvärr inte fallet. Att huvudkaraktären (som ung) spelas av en tysk och att även Bruno Ganz har en roll (det är väl nästan obligatoriskt att ha med honom i alla större filmer som utspelas i Tyskland?) hjälper inte. En annan sak som jag stört mig lite på är hur Kate Winslet (som har en av huvudrollerna) i intervjuer pratar om hur himla fint förhållandet som historien kretsar runt är. Ett förhållande mellan en 36-årig kvinna (som i filmen har blivit fyra år yngre av någon anledning, alltså 32) och en 15-årig pojk, där hela förhållandet alltid är på hennes villkor. När man läste boken kände man hela tiden hur fel det var egentligen, och jag hoppas att den känslan inte saknas i filmen, det vore fel på nåt vis. Det gör det kanske inte heller, har ju bara sett korta snuttar av intervjuer med Winslet.

Annars tror jag faktiskt att filmen är rätt bra och jag tänker definitivt se till att gå och se den. Boken är som sagt mycket bra och berör som få böcker jag läst, så jag hoppas att filmen kommer att göra boken rättvisa!

Public Service

Hittade det här guldklippet från Räkfrossa. Det här är vad jag kallar kvalitets-tv!

Helg i Växjö

Nu är jag hemma igen efter en härlig helg i Växjö. Den här gången kändes det inte lika konstigt att komma dit eftersom jag vant mig vid att inte vara campus-bo längre. Men roligt var det! Allt det där som jag saknar ibland (eller rätt ofta rättare) hanns med - grillning på Slottsängen, utgång på Stallarna, promenad och filmkväll. Efter promenaden i lördags unnade vi oss varsen glass som vi åt sittandes i solstolarna vid Växjö-sjön, härligt! Resten av lördagen spenderade vi på en gräsplätt vid Tessans lägenhet och lapade i oss så mycket sol vi bara kunde, så nu har till och med jag fått lite färg (med betoning på lite - jag har ju ändå fått pappas kassa pigment som gör att man aldrig blir brun...). Hela helgen spenderades i sällskap av goda vänner som jag önskar att jag träffade oftare. Tack så mycket för en trevlig helg!

I veckan som gick hann jag även med att gå på en Stand-up-kväll på Prickprick igen. Denna gången var det Magnus Betner som var där tillsammans med två norrmän och en svensk tjej. Norrmännen var väl sådär - den ena förstod man vad han sa men han var inte så rolig, den andra hade nog varit rolig om man bara förstått vad han sa... Tjejen var inte heller så rolig. Betner själv var ju rolig men han hade nog varit ännu roligare om han hade varit lite nyktrare..

Klarade hemtentan!

Hemtentan som jag skrev häromveckan, som jag delvis tyckte var så dålig att jag skämdes för att skicka in den, blev jag, till min stora förvåning, faktiskt godkänd på! Även moduler som jag tyckt att jag bara flummat ihop nåt på har jag blivit godkänd på! Ibland har man tur, eller så har jag bättre koll än vad jag tror...

I fredags var jag hemma hos Kara och Mats på lite fest. Det var himla trevligt, var kul att träffa lite nytt folk. Och roligt att träffa Kara såklart, hoppas vi kan ses lite oftare i vår! Sen följde jag med Karas kompisar till Lilla Torg, va fint där är på kvällarna nu när uteserveringarna kommit igång!

Imorgon blir det jobb på Smålands igen. För omväxlings skull har jag faktiskt lyckats pricka in en kväll där de spelar bra musik. Eller bra och bra, kanske inte min favoritmusik, men så länge jag slipper trance/electro/techno är jag tacksam! The Sound of Arrows är det som ska gästa Smålands. Även supporten verkar rätt bra, Anna von Hausswolff:

RSS 2.0