I Växjö igen

Nu sitter jag i min fina, men fruktansvärt stökiga, lilla lägenhet igen. Campus är sig likt, nu i nollningstider är det fest överallt. IAL har bara tio nollor som ska nollas, men det är roligt ändå!

Efter en  relativt händelselös sommar blev den sista veckan innan jag flyttade upp full med aktiviteter, härligt! Började med att gå rätt mycket på Malmöfestivalen förra veckan. På måndagen åkte Anna och jag in och såg Miss Li först, hon var bra, mysig musik. Sen gick vi omkring en massa och jag slogs av hur vackert Malmö är egentligen! Det är inte så ofta man tänker på det när man i vanliga fall bara går shoppinggatan upp och ner till Triangeln. Men det är ju inte utan anledning som Malmö kallas parkernas stad, så himla fina parker! Och Malmö är ju finare än någonsin under just Malmöfestivalen med allt folkliv. På "Lördagsplan" hade de ställt fram schack och bordshockeyspel, det senare spelade Anna och jag, lika usla båda två, men hon vann till slut med 1-0 efter pinsamt lång tid. Sen tittade vi lite på ett glädjefyllt uppträdande av Triple&Touch med afrikanska vänner.
 
Sen spelade Svenska Akademien! De har ju egentligen sabbatsår men gjorde årets enda spelning på deras favoritfestival. Jag hade nästan glömt hur bra de var men fick verkligen en påminnelse! De är fortfarande hur grymma som helst och jag ser fram emot när de är tillbaka "på riktigt".
 
En hel del festivalmat blev det oxå, i år tycker jag faktiskt det har varit bland det bästa med festivalen. Både mat och efterrätt blev det båda dagarna. Godast var belgisk våffla, smaskens!

På onsdagen var min sista arbetsdag på turistbyrån och dagen efter åkte jag och Jessica upp till Gävle. Det blev fyra riktigt trevliga dagar med Sofia där uppe, som visade oss det bästa av Gävle! Vi såg bl.a. på Mamma Mia (riktigt rolig film, fick en verkligen på gott humör. Till eftertexterna uppträder bl.a. Stellan Skarsgård, Colin Firth och Pierce Brosnan i trikåer till ABBA-låtar, bara det är ju värt en biobiljett), gick ut i Gävle, var på djurpark, museum och hade den obligatoriska filmkvällen! Hoppas det kan komma och hälsa på mig i Växjö snart, vore skoj!

Hemresan blev däremot inte så rolig, vi blev ca fyra timmar försenade så jag fick åka till Höör istället för att åka direkt till Växjö som det var tänkt. Åkte upp till Växjö tidigt på måndagen istället. Nollningen har som sagt varit rolig, men nu har jag dragit på min en rejäl förkylning så det blev slappedag för min del idag. Hoppas jag blir frisk snart!

Lördag

Minnesnotering: En matlåda med pizza i bör inte släpas omkring i en sisådär två timmar innan den ställs in i kylskåpet för att ätas senare. Tog ett helt dygn innan illamåendet hade gått över...
 
Annars har veckan varit helt ok. Tisdag-onsdag var Anna här, tittade på film och annat trevligt, var skoj att ses igen, var ju evigheter sedan sist! Kul att vi bor lite närmre varandra i höst i alla fall!
 
I torsdags hade vi avslutningsmiddag med jobbet. Det var trevligt och GOTT! Nu har jag fyra dagars jobb kvar, känns skönt! Jobbet har varit riktigt roligt emellanåt, speciellt när det kommer glada besökare som blir glada för minsta lilla informationen man kan ge dem. Men jag håller på att bli knäpp på all dötid! Menmen, så länge man får betalt ska man väl inte klaga...

Efter jobbet körde vi till Haväng. Där var fint som alltid, men inte så himla varmt. Till och med jag tyckte vattnet var kallt, men ett snabbt dopp fick det bli ändå. Ett tiotal meter från vår filt hölls en vigsel. Den ena av brudparet var nog skotsk, för det spelades säckpipa osv. Häftigt!

Har bestämt mig för att vara med på hela nollningen, ska bli kul att leka IAL-are en vecka till. På fredagen är det sittning med internationellt tema. Hade varit kul att ha min dirndl då men om jag inte har lust att svimma av syrebrist efter någon timme är det nog bäst att få den utsydd... Hoppas jag hinner det bara!
 
Men först ska det hinnas med en resa till Gävle, ska bli skoj att se hur Sofia har det där uppe!

Vill sova!

... men det sitter gäster i stora rummet. Hoppas de går hem snart...

Idag tog jag mig en välbehövlig sovmorgon men vid 11 satte mamma igång med dammsugaren så då fick jag masa mig upp. Imorgon är det tillbaka till jobbet som gäller, hoppas det finns något att göra då, blir tokig av att gå runt och inte göra nånting. Bara två veckor kvar nu!! Sen 10 dagars ledigt och sen är det plugg igen. Det ska bli kul faktiskt, även om jag ibland funderar på om det är slöseri med tid och studielån att läsa ett halvår tyska till... men eftersom jag inte orkar sätta igång någon flyttkarusell nu är det nog det bästa. Sen får vi se, väg och vatten känns fortfarande intressant, men långt!

"Frukta inte - ät frukt!"

... så kan det låta när Sveriges flummigaste artist, Thomas Di Leva, uppträder på världens första ekologiska festival, Mossagårdsfestivalen. Strax därpå kastar han givetvis ut ekologisk frukt till publiken. Ekologisk mat, ekologisk frukt, folk på filtar, dansande män i klänningar. Flummflumm. Fast ganska mysigt ändå. Huvudanledningen som jag och mamma var där var väl Peter Wahlbeck. Han var rolig, tyvärr hade jag redan sett det roligaste på youtube...

Annars är det jobb som gäller för hela slanten, är så trött på det nu... jaja, bra pengar blir det i alla fall. Funderar på att ta en billig kryssning till Helsingfors eller rundresa på Åland men saknar just nu resesällskap...

RSS 2.0