Familjehelg

I helgen var familjen på besök. Det var mysigt! Brossorna stannade bara knappt ett dygn men mamma och pappa åkte inte hem förrän idag. I lördags begav sig hela familjen på jakt efter en mysig restaurang vilket i vanlig ordning tog alldeles för lång tid och ledde till onödig irritation. Till slut blev det i alla fall en turkisk-grekisk restaurang. Den drevs av en en pratglad italienare(!) som tydligen hade bott i Lund tills nyligen och mer än gärna delade med sig om sina historier om hur han blev ratad inträde på Jägers -94, hur hans son hade svårt att göra sig förstådd som nyinflyttad skåning och varför danska telefonsexlinjer inte kan vara någon höjdare. Maten var god, betjäningen var som sagt rolig, enda minuset var väl att de inte hunnit få ordning på sina tillstånd än så det fick bli avslagen lättöl till maten, inte jättegott... Menmen, allt i allt var det i alla fall en klart godkänd restaurang som vi hittade till slut!

Efter maten gick vi till en pub för att dricka riktig öl och storebror försökte bilda mig lite inom ölkulturen. Han hittade faktiskt en öl till mig som jag tyckte var riktigt god! Någon sorts weissbier var det, det bådar ju gott inför Matreiresan till vintern (om jag nu kan åka med denna gång, det återstår att se...)

På söndagen åkte killarna hem efter en lyxig frukost på hotellet som mamma och pappa bodde på. Jag och mamma och pappa åkte på utflykt till södra skärgården. Det var roligt att se den biten av Göteborg, himla fint var det! Lyxigt oxå att mitt vanliga månadskort gäller hela vägen ut på öarna, det hoppas jag kunna utnyttja mycket till våren!

Igårkväll tänkte vi gå på julmarknaden på Gustav Adolfs torg som vi åkt förbi flera gånger, men när vi kom dit strax före sju var allt redan nerpackat... Så vi gick och kollade lite på julskyltningen istället. NK hade byggt upp jättefint med rörliga figurer och allt. Annars var det väl inte jättemycket att se, "Julstaden Göteborg" drar visst inte igång på riktigt förrän den 11e december.

Idag hade jag skola på förmiddagen och sen åt vi ihop på en god restaurang vid Göta platsen och gick en snabb sväng på stan innan de åkte hem.

Själv har jag bestämt att jag inte åker hem förrän den 21e december. Sista tentan är redan den 17e men det vore skönt att stanna ett par dagar till. Då hinner jag med sånt som jag inte tycker mig ha tid med annars; strosa omkring på stan (vilket måste vara extra mysigt de dagarna), fixa alla julklappar (som får bli budgetvarianter i år...) och kanske till och med hinna med något museum eller nåt. Det hade inte varit helt fel att hinna med en ordentlig julstädning här hemma oxå...

I skolan är det mycket att göra även denna vecka, både tenta och projektredovisning närmar sig ju, men det känns relativt överkommligt just nu. Och till helgen får jag ju besök igen, av Tessan och Rosanna!


Vaccination och Bolibompa-Johan

Igår vaccinerade jag mig mot svininfluensan (eller "den nya influensan", "pandemin" eller vad som nu är korrekt att säga). Det gick smidigt, behövde "bara" vänta cirka en timme. Tyvärr blev jag dålig av vaccinet, idag hade jag nästan 39 graders feber... menmen, man ska väl vara glad att man tog sprutan i alla fall, om man blir såhär dålig av ett virus som är så gott som dött så hade det nog inte varit så kul att få den riktiga influensan...

Sjuk som jag har varit har större delen av dagen spenderats framför tvn. Eftersom det inte finns så mycket bra att välja på vid fem-sex tiden kollade jag lite på Bolibompa. Det var Bolibompa-Johan som ledde det idag. Bolibompa-Johan på en onsdag! Det är ju tisdagar och torsdagar som var hans dagar! Och inte var där någon Pipen heller! Tacka vet jag den gamla goda tiden! (Egentligen letade jag efter ett klipp med "På tisdag-på torsdag" men det finns av någon outgrundlig anledning inte på youtube... men Pipen är i alla fall med!)

Julmarknad i Wien

Såg den här artikeln i metro på bussen imorse och längtade så otroligt mycket till Wien. Så underbart det hade varit att själv strosa runt på den där julmarknaden nu! Titta på alla fina träddekorationer, förundras över hur fint Rathaus och hela Rathausplatz ser ut, dricka glühwein, köpa sockervadd, ta en promenad längs Graben/Kärntnerstrasse/Roteturmstrasse och titta på all fin julbelysning, gå in i Stephansdom, gå och kolla på julmarknaden i Spittelberg och den vid museerna, åka ut till Schönbrunn och titta på julmarknaden där... åh va jag längtar dit! Funderar lite på om jag skulle ta och åka dit i början av januari, innan skolan börjar... Å andra sidan är det en lite dum tidpunkt att åka på. Staden är förvisso alltid fin, men just då har den mesta julbelysningen precis tagits bort och de har inte hunnit bygga upp "Wiener Eistraum" än, den stora skridskobanan på Rathausplatz. Så det vore kanske bättre att vänta till sommaren, då Wien är som allra finast... om jag kan vänta så länge!

Plugghelg och matfiasko

Efter en stressig vecka blev det en lugn helg. Fick skippa utgång igår för att hinna med matten... Kändes väl inte så kul men välbehövligt! Matten har jag till slut börjat fatta lite av i alla fall!

Helgens största besvikelse var när jag igår trodde att jag skulle laga till något riktigt gott för en gångs skull. Eftersom Netto hade haft extrapris på ytterfile köpte jag det eftersom jag aldrig köper kött i vanliga fall. Lyxade t.o.m till det med att göra klyftpotatis. Bara för att upptäcka att det inte var så konstigt att köttet var på extrapris, marinaden som den låg i var nämligen inte alls särskilt god... Jaja, klyftpotatisen blev kanon i alla fall!

Helg

Det har som sagt varit fullt upp i veckan. Jag har faktiskt inte fått en normallång lunch på hela veckan, det har varit saker som behövt göras alla dagarna. Luncherna är förvisso 1,5 timme långa i vanliga fall så det har väl inte direkt gått någon nöd på mig... Egentligen gillar jag sådana här veckor. Visst, allt skolarbete har kanske inte varit jättekul, men med arbetena känns det i alla fall som att man åstadkommer nåt! Tentaveckor är mycket värre, då sitter man timme in och timme ut med böckerna utan att veta om det egentligen gör någon nytta alls...

Det har varit en hel del roligt i veckan oxå. I onsdags var det Open-mic i Gasquen (skolans nattklubb), det var trevligt! Stannade inte så länge men hann lyssna på några i alla fall, duktiga var de!

Dagen efter var det sektionsmöte där jag blev invald till IACES, som vice president. Det känns kul! Överlämningen är dock inte förrän i januari, vilket i och för sig är rätt skönt, det blir rätt fullt upp dessa sista veckor i alla fall... Sektionsmötet var intressant att vara på i övrigt oxå, formaliteterna blandades upp med allt möjligt trams i form av traditioner och pateter med konstiga frågor...

I helgen är det matte som gäller, ligger en bra bit back (det gör i och för sig alla) och nästa och näst-nästa helg får jag ju besök, så då lär det inte bli mycket matte gjort... Först kommer hela familjen nästa helg och sen kommer Tessan och Rosanna helgen därefter. Himla kul ska det bli!

Igår var jag förövrigt till slut i 4-gott-affären och köpte min tentabelöning. En godispåse på nästan två kilo gick jag därifrån med... Jag hade ju sagt att jag skulle få köpa så mycket jag ville och ärligt talat vet jag inte hur folk lyckas lämna den där affären med en mindre påse, där är ju så mycket gott...

Filmkväll och stressvecka

Aspavslutningen blev mysig. Vi såg på film; först Public Enemies som väl var sådär. Projektorn strejkade dessutom, trots en bordfläkt som var uppsatt i taket med silvertejp (vilket för övrigt var anledningen till att vi skulle ha cykelhjälm med oss, det var väl inte världens säkraste konstruktion), så att vi fick byta sal ett par gånger vilket ledde till att de flesta gav upp innan filmen var slut. Men vi tappra få som var kvar till slutet av filmen fick se den här fantastiska filmen när den andra var slut:

Appropå aspningen så verkar det som att jag med största sannolikhet blir invald i IACES på torsdag. Vi som var intresserade samlades med de sittande i IACES i måndags och fick veta mer om föreningen. Vi var fyra intresserade och det finns just nu tre poster, men de sa att de kunde lägga in en motion om att utöka antalet poster till fyra, vilket de trodde skulle gå igenom, så då får vi vara med alla fyra! Nu ska man bara våga ställa sig upp på sektionsmötet och presentera sig för att kunna bli invald, men det ska väl gå... Kul ska det bli i alla fall!

Annars är det en stressig vecka; CAD-uppgiften ska vara inne imorgon och byggande i samhället nästa måndag! Vad gäller CADen blev det väl ännu stressigare än vad man räknat med, mycket pga. otroligt dåligt upplägg av lärarna... Vi hade väl egentligen tänkt få klart det idag så att man kunde koncentrera sig på Byggande i samhället sen, men så blev det inte, får hoppas vi hinner klart så fort som möjligt imorgon istället. Och så har vi ju matten, den känns riktigt hopplös...

Man vet att man desperat flyr plugget...

... när man börjar kolla på Bolibompa-klipp på youtube. Fast den här är faktiskt rolig!

Rhod Gilbert

Hittade för övrigt en rolig komiker på youtube igår:


Synd bara att han skriker hela tiden, det stör...

Matte och aspning

Veckan som började bra slutade ännu bättre; i fredags fick jag veta att jag klarat mattetentan! Så himla skönt! Nu får jag en hel månads jullov, helt fritt från plugg, gött! Typiskt nog har jag inte varit ett dugg godissugen i helgen, vilket jag annars ALLTID är, så tentabelöningen på 4-gott får vänta.

En märklig sak här på Chalmers är dock hur fokuserade alla verkar vara på betygen. I Växjö var det aldrig något snack om det, om man fick godkänt var man nöjd helt enkelt. Här verkar det däremot vara jättemånga som är missnöjda med sina treor (som är godkänt) och funderar på att tenta upp dem... Nästan som att vara tillbaka på gymnasiet... Jaja, jag är i alla fall nöjd!

Veckan är som sagt aspningens sista och jag har varit med på både puben i torsdags (det var Tysklands-tema, då kunde jag ju knappast låta bli...) och sittningen igår. Det var roligt på båda två, kul att se hur det går till, när man nu själv inte tänker vara med i något sånt. I torsdags var det i och för sig väldigt lite folk och därmed väldigt lite att göra, men det var trevligt ändå. Sittningen var en omsits för gamla och sittande snokar där vi aspar skulle gyckla och så, det var roligt!

Ikväll avslutas aspningen med aspmys. I smset om det står det: "ha på er mysvänliga kläder och glöm inte cykelhjälm". Det senare undrar jag vad det ska vara till, och eftersom jag inte äger nån cykelhjälm kan jag ju inte ta med någon... jaja det blir säkert kul i alla fall.

Bra start

... på denna vecka. Det började med att jag fick reda på att jag klarat Matlabtentan igår, gött! Fick en halv poäng från en fyra, vilket förvisso var väldigt irriterande, men jag är nöjd ändå. Nu hoppas jag bara att matten gick vägen oxå, den känns viktigare!

Sen var vi på ett intressant studiebesök hos projektledaren för passivhuset som vi skriver att arbete om. En hel del oklarheter reddes ut och vi fick dessutom flera saker som vi kan ta upp i diskussionen, vilket jag inte riktigt tycker vi har haft innan, så det var bra. Överlag känns projektarbetet överkommligt just nu, det kan nog bli riktigt bra till slut!

Igår fick jag dessutom äntligen städat ordentligt här hemma, vilket var välbehövligt! Nu är här så rent och fint så!

Men det börjar dra ihop sig nu. Projektrapporten ska vara inne om mindre än två veckor, så det lär bli till att jobba rätt intensivt med den nu... I CAD har vi oxå en inlämning, redan nästa vecka faktiskt... Och matten är jättesvår just nu, men där dröjer det som tur är ett tag tills tentadax.

Idag var väg och vatten-sektionens arbetsmarknadsdag så jag passade på att gå en runda vid montrarna idag. Det var kul, kanske inte så lätt att ta in just nu när det är så långt av utbildningen, men man fick lite koll på en del företag i alla fall, mest intressant var väl sådana som hade olika saker som man kunde vara med på redan under studietiden. Och så passade man ju på att plocka på sig en massa gratisgrejer såklart...

Aspkvällen i söndags var för övrigt trevlig. Man fick veta lite mer om V-Styret och IACES, som man inte märker av lika mycket som "lekföreningarna" på skolan. IACES känns fortfarande väldigt intressant så jag skrev upp mig på att jag ville söka till vice ordförande. Funderade på att skriva upp mig för ordförande oxå, men tänkte att jag satsar på vice nu, och om jag inte blir det nu kan jag ju satsa på det igen och/eller ordförande eller kassör nästa år, eftersom de flesta ändå brukar söka den föreningen först i tvåan. Roligt vore det i alla fall, så man får väl hålla tummarna!

Denna veckan är sista aspveckan. Jag vill nog försöka vara med på någon sak till, hade varit roligt att vara med och fixa nån sak till!

Helg i Höör

Nu sitter jag på bussen hem till Göteborg efter en helg hemma i Höör. Ja just nu är de faktiskt hemma båda två; Göteborg har definitivt hunnit bli hemma men jag har inte bott där tillräckligt länge för att Höör ska sluta vara det.

Helgen var trevlig i alla fall. Eftersom jag skippade skolan i fredags var jag i Lund redan vid lunchtid. Mamma slutade tidigare och mötte upp mig till tåget hem. Väl i Höör hade vi en mysig hemmadag och när pappa kom hem blev det god fredagsmat! Dagen efter blev det en runda på byn och som vanligt kunde man konstatera att allt var sig likt. Senare mötte jag upp med tjejerna på Jernkällarn för en tjejkväll. Himla trevligt blev det, alltid kul att träffa dem!

Veckan som gick var rätt roligt i övrigt oxå. I onsdags var det dags för Stand-up igen, denna gång fick jag med mig Stina och Jessica dit. Inte den bästa stand-up-kvällen jag varit på men helt klart värt 60 spänn. Där var inte någon jättekänd komiker men en del av de okända var riktigt bra! En och annan var riktigt dålig oxå... Niklas Andersson, som var kvällens headliner, var bra, tyvärr var mycket av materialet detsamma som när jag såg honom på Oslipat våras. För övrigt blev jag även upptvingad på scen i onsdags. Så himla typiskt min tur; jag har varit på Stand-up typ 10 gånger nu, men alltid lyckats undvika första raderna. Just denna gång, när vi hade reserverat platser och då visst blivit placerade just längst fram, så blir just jag uppdragen på scen (som jag aldrig har sett någon bli någon annan gång). Jaja, så farligt var det inte i alla fall.

Sen i torsdags var det dags för en aspaktivitet; poängjakt med Snok. Det gick ut på att gå runt till olika föreningar på andra sektioner och göra saker för att samla poäng. Det var skoj! Tyvärr blev det lite segt mot slutet eftersom alla lag skulle in till Snok och bli bedömnda. Det tog ett tag och jag hann bli rätt trött, och sen behövde jag strax gå till bussen så jag hann inte höra vem som vann.

Just nu är jag alltså på väg hem, bussen är just nu i Halmstad. Schysst av Swebus att erbjuda gratis internet! Ikväll blir det aspkväll med V-styret och IACES, de kanske mest seriösa föreningarna på sektionen. Vilket inte verkar locka så många, det verkar som att vi bara blir tre aspar där... men det blir nog trevligt!

Segt

Idag har varit en riktigt seg dag. Detta trots att jag lyckades sova ändå till halv ett och dessutom inte var det minsta bakis. Men seg var jag ändå, kanske framförallt för att det var dags att ta tag i mitt mattepluggande igen. Nu första veckan efter tentorna har jag väl tagit det lite väl lugnt med plugget så idag var det verkligen dags att gräva ner sig i calculus igen. Det var jag inte så taggad på, jag blev t.o.m "fast" i dansbandskampen som flykt från matten, DÅ är man otaggad! Men en del har jag fått gjort i alla fall, och än är inte dagen över...

Kvällen igår blev i alla fall rolig. En liten förfest hemma hos Stina och sen åkte vi till stora halloweenfesten på Chalmers. Som på alla (?) Festu-kalas fanns där en hoppborg, och bara det är värt 80 spänn! Kvällen var rolig annars oxå, det blev mycket dansande och kvällen/natten avslutades på bästa sätt; med en supergod hamburgare!
RSS 2.0