Sittning igår

Igår var jag på min första sittning i Lund! Det var med Angelicas kurskamrater, så nästan alla utom jag kände varandra sedan innan. Det är ju alltid svårt att komma ny i en grupp så det var lite stelt i början men det blev bättre och det visade sig att hon hade riktigt trevliga kursare. På själva sittningen hamnade jag med roliga bordgrannar så det var ju skoj! Sittningen skiljde sig väl inte särskilt mycket från de i Växjö... eller tja på de senaste jag har varit har folk förfestat rätt rejält, vilket har gjort att det har varit rätt oseriöst och högljutt redan från början. Det här var väl något seriösare och "finare" till en början i alla fall men allt eftersom kvällen gick blev det mer och mer skrål, bordskålar och allmänt stim. Som en sittning ska vara alltså. Något som de däremot inte verkar ha hört talas om i Lund är sittningspriser! 40 spänn för ett glas vin!! Förvisso ett generöst glas med mer vin än vanligt, men ändå! Jag är student för bövelen!

Efter själva sittningen gick vi ner till Hallands nations klubb. Det var skoj! Träffade en gammal klasskompis, oxå trevligt! Allt som allt så fick jag ett ganska positivt första intryck av Lunds studentliv. Anmälde mig idag till att jobba på Smålands så vi får se om det blir något med det!

Prickprick

Jag var alltså på stand-up på Klubb Prick Prick i Lund ikväll, och roligt var det! Åtta roliga komiker, vissa roligare än andra givetvis men samtliga fick en att skratta åtmindstone ett par gånger. Fem av dem var tjejer, vilket var roligt för man hör inte så många kvinnliga stand-up-komiker, så jag hoppas dessa fortsätter och blir riktigt stora, för duktiga var de. Jag gillade speciellt en som hette Sandra Ilar, hon hade lite annorlunda stil och det var inte alla gånger man hängde med riktigt, men på de skämten man gjorde det var det grymt roligt. Sen var där ju Anders Johansson från Anders&Måns som var lite mer mysrolig. Erik Bören, som driver klubben, pratade mellan komikerna och han var riktigt rolig han med. Och Jesper Rönndahl var, som förväntat, GRYM! Och de andra var ju bra de med. Två timmars Stand-up med åtta olika komiker för sextio spänn, det är inte illa det! Om två veckor kommer Özz Nûjjen, David Druid, Aron Flam och Ola Söderholm dit, för samma pris, jag kommer helt klart se till att vara där då!

Stand-Up imorgon!

Jag höll verkligen vad jag skrev igår och sov halva dagen idag... Skulle egentligen ha åkt in till Lund och tränat och sen lunchat med mamma, men när hon ringde och väckte mig till 12-tiden märkte jag att det skulle jag ju inte hinna. Men ett senare träningspass blev det, och tur var väl det, så att jag fick något vettigt gjort idag.

Imorgon blir det nog stand-up i Lund, vore skoj! Bl.a. Jesper Rönndahl ska dit, det är han som jag har lagt upp ett par klipp med, häromdagen den om skånska dialekter. Han är enligt mig kung över nördhumorn, så det hade varit riktigt roligt att se honom live. Det är inte bara han som ska uppträda utan även åtta andra komiker, däribland Anders Johansson (från Anders&Måns) så det blir säkert kul!

Campus är sig likt

Såklart. Det kan jag konstatera efter helgen i Växjö. Och annat var väl inte att förvänta, det var ju bara tre veckor sedan jag flyttade därifrån.

Det var en himla märklig känsla jag fick när jag kom till Campus i lördags. Hela kroppen skrek "Änligen hemma!!" medans förståndet försökte förklara att det ju inte alls är hemma längre... Mycket märklig känsla... Så istället för att gå in på Stallvägen 23 fick jag gå förbi och hem till Tessan istället. Och det var ju trevligt att träffa henne såklart! Hon har fått det himla fint i lägenheten!

På kvällen var det tentafest, och den blev lyckad! Det hade tydligen varit en riktigt tung tenta så det märktes att folk var festsugna! Efter några timmars förfestande hemma hos Tessan drog vi oss mot Sivans. Och Sivans var precis som vanligt. På gott och ont. Det kan vara himla roligt där ibland, men för det mesta är den ena Sivanskvällen den andra alltför lik, och det var nästan med lättnad som jag traskade ifrån där redan vid midnatt, nu visste jag att jag hade en sak mindre att sakna i Växjö.

Söndagen var en riktig bakisdag. Tessan och jag gick till Karolina där vi blev kvar i flera timmar. Även Rosanna och Malin kom efter ett tag. Det blev en dag av slappande, snackande, tv-tittande och bull- och pizzaätande. En himla mysig dag var det. Det är nog sånt jag saknar mest, att hänga med kompisar utan att göra nånting särskilt alls. Efter det kändes det ännu konstigare att inte gå hem till sig själv sen, efter en sådan dag kändes det som världens självklaraste grej att man själv var campus-bo, men icke...

Istället fick det bli en runda runt sjön för min del, inget Växjö-besök utan den promenaden! Söndagkvällen spenderades sedan hos brossan, och igår åkte jag hem igen. Tror fortfarande inte jag har tagit igen tillräckligt många timmars sömn eftersom jag var tvungen att plugga hela dagen idag. Men imorgon ska jag sova läääänge!

Skånska dialekter

När jag var i Hässleholm och fick höra Hässleholms-skånska kom jag att tänka på det här klippet. En hyffsat bra sammanfattning av de skånska dialekterna, förrutom att vi i mellanskåne glömdes bort... och förmodligen en himla massa andra smådialekter oxå.

 Klippet är förövrigt så populär i hela familjen att ingen av oss kan säga ordet "fördelardosa" på ett normalt sätt längre...

Segevecka

Veckan har flutit på, rätt seg och händelselös, men sådana veckor ska man väl oxå ha. I måndags hade vi en föreläsning och vektoranalys och gick igenom de matematiska processer som ligger bakom de analyser vi gör i GIS-programet. Det märktes verkligen att mina kursare inte var naturare, jag tror vi ägnade en kvart åt räta linjens ekvation. Själv hade jag oxå glömt tokmycket men det kändes skönt att märka att man kände igen det när föreläsaren pratade om det, så någonstans i bakhuvudet finns det kvar. Men jag lär nog behöva en mattekurs i sommar om det ska gå vägen på chalmers i höst...

Apropå kursen så sitter jag fortfarande och sliter med den delen av modulen som jag inte blev godkänd på häromveckan... eller sliter gör jag väl inte, i själva verket gör jag väl allt jag kan för att undvika att ta tag i uppgiften, men jag fattar verkligen inte! Någon som har lust att förklara vad Map Algebra är för någonting?

Idag var jag i Hässleholm, skulle lämna jobbansökan på turistbyrån där och så lunchade jag med pappa. Sen gick jag och klippte mig. Frisörskan misshandlade mina öron och tog så mycket gojs i mitt hår att man blir helt fet om fingrarna bara man nuddar vid det. Men annars blev det rätt fint. Hon pratade förresten inte så mycket, bara precis när det gällde håret, vilket var rätt skönt, tycker mest sånt där frisör-småprat är jobbigt (även om ett "förlåt" när hon höll på att kamma av mig örat för femte gången inte hade skadat).

På lördag åker jag till Växjö, yay!

Replokal

Att min lillebrors trum- och gitarrspelande skulle driva mig till vansinne var en av mina största farhågor med att flytta hem i vår, men den har inte besannats. Dels för att han inte har spelat så mycket som jag trodde att han skulle och dels för att jag inte har varit så lättretad själv. Tills idag...

Vid 13-tiden började brossans kompisar ramla in och vips förvandlades hans rum till en replokal. Först var det väl helt okej, de spelade ju faktiskt bra så man kunde väl stå ut med det ett tag. Nu, fyra timmar senare, känns det mindre okej... hoppas de slutar snaaaaaart!!

Otur

Ibland känner jag mig som världens mest otursförföljde människa. Fast idag gällde det i och för sig bara en liten bagatell; Jag skulle gå och handla och precis när jag kom utanför dörren skulle jag ta upp mina vantar ur handväskan. Då trillar inköpslistan ur handväskan och ner mellan springorna i förstukvisten. Golvet på förstukvisten består av träplankor med rätt smala springor emellan, vad är sannolikheten för att en lapp ska falla emellan där?? Som pappa sa: "I vanliga fall är sannolikheten nära 0, men när det gäller dig är den nästan 100%". Sant, så sånt...

För övrigt tar jag tillbaka nästan allt ont jag sa om Gerdagympan häromdagen. Jag var på samma pass igår fast med en annan instruktör, och sicken skillnad det var! Konditions resp. styrkedelarna var mycket mer sammanhållna, styrkedelen innehöll fler repetitioner och längre arbete på samma muskelgrupp och instruktören presenterade t.o.m sig själv i början! Avslutningen med tre minuters löpning var dock fortfarande kvar men det får man väl vänja sig vid... Nu ska jag försöka hinna med att testa så många olika instruktörers pass i veckan som möjligt så att jag vet vilka pass som är värda att gå på!

Nästa helg bär det av till Växjö! För första gången som icke-Växjö-bo på 1,5 år... Jag ska hämta ut min uppsats och lite grejer hos brossan. Det ska bli kul att komma upp där, var bara två veckor sedan jag flyttade men jag saknar redan Campus!!

Gympa i Gerdahallen

Idag köpte jag terminskort på Gerdahallen och gick på mitt första pass där. Jag gick på passet som heter Gympa med stång i hopp om att det ungefär skulle motsvara Air Muskel, som var mitt favoritpass på VUGI i Växjö. Lite besviken blev jag allt.

Det första jag irriterade mig på var en så enkel sak som att instruktören inte presenterade sig själv. En bagatell förvisso, men en enkel fras som "Hej, jag heter X, nu ska vi köra ett Gympa med stång pass" ger ett så mycket trevligare intryck. Sen förstod jag inte riktigt uppbyggnaden på passet. På air muskel passen t.ex. körde vi först ett block kondition, sen ett block styrka och avslutade sedan med ett block kondition. Detta betydde att man hann bli rejält trött under konditionsdelarna, framförallt det sista blocket. I det sista blocket jobbade man tills man inte hade några krafter kvar, och sen fortsatte man i två låtar till... Så trött hann man aldrig bli på passet idag eftersom det var inlagt konditionslåtar mellan styrkedelarna. Styrkedelarna förstod jag mig inte heller riktigt på, istället för att gå igenom en eller två muskelgrupper i en låt gick vi igenom fem eller sex (tror jag), och dessutom ofta i flera omgångar, så att man bytte rörelse jätteofta. Jag tyckte aldrig att man hann bli riktigt trött förrän man bytte till nästa rörelse/muskelgrupp. Kanske berodde på att jag hade för lätt stång idag, men ändå. Sen hade de onödigt mycket löpning. "Finalen" eller vad man ska kalla det bestod BARA av löpning. Så jäkla spännande är det faktiskt inte att springa runt runt i en gympasal.

Nu blev det en himla massa klagande och det låter värre än vad det var. Passet var helt okej och visst blev jag trött. Men den där jag-kämpade-så-att-jag-trodde-jag-skulle-dö-och-har-ont-i-hela-jäkla-kroppen-men-faan-vad-gött-det-känns-känslan infann sig aldrig. Det blir nog bättre när man har gått passet ett par gånger och kan hänga med bättre, eller får jag testa något annat pass eller någon annan instruktör. Det viktiga är i alla fall att jag har hittat någonstans att gympa i vår, det känns redan att hela jag mår mycket bättre!

Ord över sundet

Bilderna från skrivarlägret Ord över sundet i mitt förra inlägg fick mig att tänka på de människorna där, som som sagt var mycket inspirerande. Det var en grupp härliga människor och vi fick en fin gemenskap, fastän lägret bara varade i fyra dagar. Men det var speciellt fyra personer som gjorde intryck på mig.

Vi kan börja med poeten Vagn Sten, gubben med mycket liv i. Jag förundrades över hans sätt att kunna bli helt exalterad över olika saker, om det så var hans egna dikter, lägerdeltagarnas dikter eller en sång som vi sjöng på kvällen runt lägerelden. Människor som brinner för något är alltid inspirerande. Vagns dikter blev jag väl inte så jätteimponerad av direkt, men en del av dem var rätt roliga. För den som är intresserad kan man läsa en del av dem här.

Sen hade vi författaren Stefan Casta. Förrutom att säga diverse bra saker om skrivande etc. sa han något i stil med "Det bästa jag vet är en helt vanlig tisdag när det inte händer någonting särskilt." Jag gillar det citatet eftersom det ofta känns som att man bara jagar nya upplevelse hela tiden, och glömmer bort att en helt vanlig dag är rätt trevlig den med.

Caroline var en av tjejerna jag delade rum med. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad som var speciellt med henne, men det fanns ett lugn över henne som snabbt smittade av sig.

Sist men inte minst vill jag nämna Kristina. Hon berättade om en händelse i sitt liv som jag blev riktigt imponerad av. Hon hade läst i tidningen om en tjej som hade flytt till Sverige men som hade fått avslag på sin asyl-ansökan och skulle bli utvisad tillsammans med sin familj. Detta hade Kristina blivit så berörd av att hon kände att hon bara var tvungen att träffa den här tjejen. Hon hade sökt upp henne och sagt sig vara journalist. Efter att ha pratat med henne blev hon ännu mer engagerad och startade en namninsamling för att tjejen skulle få stanna. Om jag inte minns fel så ledde denna namninsamling till att hennes ansökan skulle prövas en gång till. Om tjejen och hennes familj fick stanna eller ej vet jag inte, men det jag blev imponerad av var hur Kristina kunde engagera sig så pass mycket för en person som hon inte ens kände. Det är beundransvärt! 

Random

Jag gick igenom mina mottagna filer på den här datorn idag, vilket är roligt eftersom allt är huller om buller och man hittar bilder som man helt glömt bort. Förrutom bilder på personer som man inte ens vet vem det är (eftersom kompisar skickat bilderna) hittade jag en del annat smått och gott.


Jag och Anna före utgång till Björket


Halloween 2007. Anledningen till att jag inte ser så utklädd ut är att min häxhatt blåste av på vägen till festen... dumma Växjöväder!


En viss flicka föddes tydligen kl. 11.04... En liten tjockis var jag visst!


82-års-kalas med jultema:)


Varför har jag den här bilden??


Födelsedagsfest hos Cattis


De flesta deltagarna i skrivarlägret Ord över Sundet. Sommaren 2004? Många inspirerande personer träffade man på det lägret!


Lärarna från samma läger. Jag kommer ihåg att jag undrade hur Vagn Steen (gubben i randig skjorta) skulle orka med lägret, 70+ som han var. Det visade sig att det var mer liv i den gubben än i de flesta jag träffat!


Arg lapp som vi fick på dörren till vårt rum första veckan på internatet i Wien. Vi hade det visst lite stökigt, vilket inte uppskattades av våra "Erzieherinnen". Vi tyckte den var rätt rolig och lät den sitta kvar under hela tiden vi bodde där:)


Storebror och jag lussar. För lääänge sedan.

Meningen med detta inlägg? Ingen aning...

Melodifestivalen

Under flyttstressen och semestern har jag tydligen helt missat att det är dags för första delfinalen i melodifestivalen ikväll (eller Mello som det tydligen har börjat kallas- FULT!). Läste det här och blev helt trött i huvudet... VARFÖR krångla till det på det här sättet?!

Hemma i stöket

Efter en fin vecka i Matrei var jag då hemma igen. Hemma som numera innebär mitt gamla rum i Höör. Rummet är en enda stor röra just nu men efter 15 timmar i en bil tyckte jag att jag kunde unna mig en slappedag. Fast jag kanske borde göra ett ryck nu så att jag fick undan lite i alla fall...

Veckan var bra annars, vädret blev betydligt bättre på onsdagen och torsdagen, då var det riktigt fint! Så fint att mamma bestämde sig för att åka upp i backen på onsdagen, annars gillar hon att ta det lugnt nere i byn bara. Tre åk (om man räknar snällt) hann hon med, sen höll inte knät längre... himla trist, menmen, sånt händer.

För min egen del var skidåkningen riktigt, riktigt rolig i år, framförallt på torsdagen! Efter två dagars fegeåkande började jag jobba lite på tekniken och på torsdagen kunde jag faktiskt carva! Skoj var det, man fick ett himla schwung helt plötsligt! På torsdagen var vi även över mycket på Kals-sidan, det var skoj med lite nya backar!

En annan sak som har varit rolig i veckan har varit att här har varit ett svenskt cover-band, Kamouflage, som har spelat på hotellet. Vi lyssnade på dem två gånger och de var riktigt duktiga! Det roligaste var nästan när de spelade Sommartider och förvånansvärt många tyska/österrikare sjöng med!

Igår morse när vi vaknade låg det tät dimma över hela byn och enligt webkamror var det inte bättre i backarna. Så vi bestämde oss för att det inte var lönt att åka upp bara för att konstatera att man inte såg ett piss, så vi gick och lämnade in skidorna och åkte hem på eftermiddagen. Trist att tappa en skiddag, men kanske lika bra att få hem mamma med knät och allt. En fin vecka har det varit i alla fall!

Första skiddagen

Nu är vi äntligen i Matrei! Sitter i den nya soffan i lägenheten, lagom mör efter första skiddagen. Eller mör och mör, det blev väldigt mycket slappande på restaurangerna idag, men det var rätt skönt att det det lite lugnt. Och så var det så kallt! De första åken på förmiddagen var i alla fall kalas, nyfallen pudersnö, härligt! Sen blev det lite väl mycket opistad snö och vädret blev dessutom kallare och kallare. Det var roligt med lite nya pister sedan jag var här sist. Dessutom har Matreis skidsystem byggts ihop med Kals. Kals var väl i och för sig lite av en besvikelse hittills, första backen var jätterolig men sen var det bara väg 2/3 av backen ner. Men vi har mer att utforska på den sidan, idag var det lite väl kallt eftersom Kals ligger på nordsidan.

Resan ner var dryg, vi kom i mycket Stau och resan tog nästan 20 timmar, i vanliga fall brukar vi klara det på under 15. Fast jag sov ju nästan hela resan i alla fall, så jag ska inte klaga för mycket... Väl framme i Matrei gick vi i alla fall till Sonne och käkade, Wienerschnitzel som vanligt för min del, smaskens!

Innan jag lämnade Växjö i fredags hann jag med att klanta till det en sista gång (eller sista och sista, jag har ju som sagt en del besök på mig att vara klantig i Växjö). Jag skulle ha besiktning och gick till lägenheten för att fixa det sista. Tanten som utförde besiktningen kom dock en halvtimme för tidigt, dumt nog. När vi skulle titta på badrummet sa hon, "ser du den där där uppe? den är lite dammig, kan du torka av den med moppen?" Jag, som hade oroat mig för att jag inte hade rengjort lamporna (tänkte göra det innan hon kom men det hann jag ju inte) trodde hon menade lampan, i själva verket pekade hon på ventilen. Så jag tog moppen mot lampan. PANG! Hela lampkupan sprängs i miljoner bitar över hela badrummet... Som Tessan sammanfattade det hela: Maria i ett nötskal! Jaja, godkänd blev besiktningen i alla fall, det var det viktiga!

Det är härligt att vara här i Matrei i alla fall! Vi hade kunnat ha mer tur med vädret, men fint är här ändå!
RSS 2.0