Gud är inte socialist

... för det regnar på första maj. Men vi blev ändå ca 1500 tappra demonstranter som firade arbetarnas dag med Vänsterpartier och Ung Vänster m.fl. i Malmö idag. I regnet uppfanns det nya slagordet "Hoppas det regnar på Reinfelds pengar" :P Där var faktiskt en hel del nya slagord såsom "Vi är många, vi är snygga, rika svin är arbetsskygga" och "Foten på gasen, handen på ratten, snart står Malmö under vatten". Ett slagord som stod med som tyvärr inte användes, såvitt jag vet var "Jalla jalla- muren ska falla" och "Att sälja stöldgods är häleri, offentliga sektorn äger vi". Som vanlig var det dock de "gamla vanliga" slagorden som var populärast, men det var roligt med lite nytt iaf:)

Trots regnet var alltså stämningen på topp, och de blev ju inte sämre av allsång av Internationalen följt av ett riktigt bra tal av Lars Ohly. Det enda jag saknade var lite mer musik, Röda Kapellet och/eller Röda Flåset (vet inte vilka det var som var där) hade gott kunna spela ett par låtar till på samlingen.

Som alltid efter en demo känner man sig peppad. Även om där var mycket nytt folk såg man ändå till många gamla som man kände igen som fortfarande kämpar på och är aktiva, och då får man ju lite dåligt samvete för att man själv inte orkar engagera sig längre... Nu ska jag minsann aktivera mig igen!... fast nu har jag ju massa tentor, och sen är det sommar och då brukar aktivismen oxå ta sommarlov... men till hösten!!

Nog om första maj. Jag är ju då i Höör... igen, denna terminen har jag varit lite som en jojjo, en himla massa farande fram och tillbaka... menmen, så får det vara. Innan jag åkte ifrån Växjö hann jag njuta av riktigt fint väder i alla fall, i tisdags-eftermiddag var det riktigt sommarvarmt! Jag satt ute på min lilla bänk och solade och hade det riktigt gött! Vilket ju såklart staffade sig, fick gå upp tiiiidigt igårmorse för att skriva klart en uppsats, men det var solandet värt! Hoppas nu solen kommer tillbaka snart!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0