Språkcafe och teater.

Kom precis hem från tyskkväll på spåkcafet vid Esperantoplatsen. Tänkte försöka gå dit varje helg fram tills jag åker nu för att fräscha upp tyskan lite. Det är kul att det är en sådan blandning på folk där, mannen bredvid mig var till exempel en 88-årig Göteborgare och snett mittemot mig satt en hitflyttad bayerska. Samtalen var bitvis rätt tröga ikväll men det var kul att få prata och lyssna på lite tyska! 
 
I helgen var som sagt mamma här. När hon kom i lördags gick vi och käkade på John Scotts Pub på Avenyn. Där hade de riktigt fin pubmat för helt okej priser. Dessutom ett stort utbud på öl och några riktiga cidersorter (briittisk cider). Rekommenderas!
 
Sen gick jag och mamma på stadsteatern. Hon hade fått biljetter till Affären Danton, som utspelar sig under franska skräckväldet, i julklapp. Ganska snart efter att föreställningen började upptäckte vi irriterande nog att mycket av pjäsen föll bort eftersom en av huvudrollsinnehavarna, han som spelade Robespierre, pratade alldeles för lågt. Stadsteatern brukar ju inte micka sina skådespelare utan förlita sig på den goda akustiken i salarna, men då brukar de ju se till att skådespelarna talar ut ordentligt... Jag vet inte om det var något tillfälligt, att skådespelaren var sjuk eller nåt, men det var märkligt att ingen inom produktionen, typ de som skötte ljuset, sa till skådespelaren hur illa det hördes, för som sagt gick man miste om en stor del av handlingen på grund av detta. Pjäsen var i övrigt bitvis rikitgt intressant, men bitvis lite väl komplicerat. Pjäsen handlade mestadels om en maktkamp mellan Danton och Robesspierre, men det var lite svårt att få grepp om vad de egentligen var oeniga om (och ovanstående problem underlättade ju inte direkt...). Häftigast var nog scenografin; under rättegångsscenerna sprang till exempel skådespelare omkring i publiken och på scen stod en stor spegel som speglade publiken, så att det skulle se ut som att alla var åhörare till rättegången. Allt som allt var det ändå en trevlig kväll, det är alltid kul att gå på teater.
 
Affären Danton
 
På söndagen tänkte vi gå på långpromenad, men Göteborg bjöd på riktigt Göteborgsväder (snålblåst och regn), så det blev en runda på Universeum istället, där vi trängdes med halva stans barnfamiljer. Det var kul att hälsa på fiskarna och aporna igen. Deras nya utställning, Undergågen, med nattaktiva djur, var kanske ingen höjdare däremot. Ormar som ligger stilla är ju rätt svåra att se i vanliga fall, och inte blir det lättare när man är ett mörkt rum. Men så småningom ska de väl få dit lite gnagare och så, då blir det kanske roligare!
 
 
 


Kommentarer
cathy

det var kul när vi kollade upp den där snubben robespierre hemma sen. idag i DN stod om att hon som gjorde filmen Äta Sova Dö fått Robespierre priset, och DN tyckte inte hon skulle ta emot det för Robespierre var en riktig terrorist!

2013-02-20 @ 21:18:19


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0