Första skiddagen

Nu är vi äntligen i Matrei! Sitter i den nya soffan i lägenheten, lagom mör efter första skiddagen. Eller mör och mör, det blev väldigt mycket slappande på restaurangerna idag, men det var rätt skönt att det det lite lugnt. Och så var det så kallt! De första åken på förmiddagen var i alla fall kalas, nyfallen pudersnö, härligt! Sen blev det lite väl mycket opistad snö och vädret blev dessutom kallare och kallare. Det var roligt med lite nya pister sedan jag var här sist. Dessutom har Matreis skidsystem byggts ihop med Kals. Kals var väl i och för sig lite av en besvikelse hittills, första backen var jätterolig men sen var det bara väg 2/3 av backen ner. Men vi har mer att utforska på den sidan, idag var det lite väl kallt eftersom Kals ligger på nordsidan.

Resan ner var dryg, vi kom i mycket Stau och resan tog nästan 20 timmar, i vanliga fall brukar vi klara det på under 15. Fast jag sov ju nästan hela resan i alla fall, så jag ska inte klaga för mycket... Väl framme i Matrei gick vi i alla fall till Sonne och käkade, Wienerschnitzel som vanligt för min del, smaskens!

Innan jag lämnade Växjö i fredags hann jag med att klanta till det en sista gång (eller sista och sista, jag har ju som sagt en del besök på mig att vara klantig i Växjö). Jag skulle ha besiktning och gick till lägenheten för att fixa det sista. Tanten som utförde besiktningen kom dock en halvtimme för tidigt, dumt nog. När vi skulle titta på badrummet sa hon, "ser du den där där uppe? den är lite dammig, kan du torka av den med moppen?" Jag, som hade oroat mig för att jag inte hade rengjort lamporna (tänkte göra det innan hon kom men det hann jag ju inte) trodde hon menade lampan, i själva verket pekade hon på ventilen. Så jag tog moppen mot lampan. PANG! Hela lampkupan sprängs i miljoner bitar över hela badrummet... Som Tessan sammanfattade det hela: Maria i ett nötskal! Jaja, godkänd blev besiktningen i alla fall, det var det viktiga!

Det är härligt att vara här i Matrei i alla fall! Vi hade kunnat ha mer tur med vädret, men fint är här ändå!


Kommentarer
Veronica

hej hej



Hoppas du har det riktigt trevligt

Hoppas vi kan ta en fika när du är hemma igen.

Kram kram

2009-02-03 @ 16:32:41
Veronica

hej hej



Hoppas du har det riktigt trevligt

Hoppas vi kan ta en fika när du är hemma igen.

Kram kram

2009-02-03 @ 16:33:05


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0