Vilken kväll!

Efter ytterliggare en vecka i Växjö, som mest bestod i att vänja sig vid pluggandet igen, var det äntligen dags för den efterlängtade R.E.M-konserten på Parken, Köpenhamn! Vilken fantastisk kväll det var!

Strax före sextiden kom jag och Cattis fram till Parken där det redan stod en hel del konsertbesökare som väntade på att bli insläppta. Säga vad man vill om Danmark, men det där med ordning och reda är inte riktigt deras melodi. Folk fick stå utanför en halvcirkelformad avspärrning där man inte kunde veta var de skulle öppna till slut. Någon kö kunde man alltså inte ställa sig i, och den som kom in först var alltså inte den som stått i kö längst utan den som hade råkat ställa sig på rätt ställe, där de öppnade upp först. Säkerhetskontrollen när vi blev inställda var ännu mer lysande; de utförde kroppsvisitering på samtliga men kollade inte väskorna över huvud taget! Dumt nog hade jag ju som vanligt tagit kameraförbudet på allvar och hade bara min kassa mobilkamera att ta foton med, får se om det blir något bra när man laddar in dem i datorn sen.

Jaja, Cattis och jag kom i alla fall in rätt snabbt och hade ju biljetter till innerplan, så vi fick riktigt bra platser faktiskt, nästan ända framme. Publiken var minst sagt blandad, allt från folk i vår ålder och yngre till par i sextioårsåldern.
Nu följde tre timmars väntan på R.E.M. Under tiden spelade två förband; The Disciplines och Editors, där det senare bandet var riktigt bra!

Sen kom då äntligen R.E.M! De började med tre rockiga låtar, så det blev full ös från början! Många låtar från nya albumet men såklart en hel del gammalt. Det slog mig mer än någonsin förut hur otroligt många fantastiska låtar dessa tre (delvis med hjälp av Bill Berry innan han hoppade av) har gjort genom åren. Det var så roligt att få höra många av mina favoritlåtar live, som The Great Beyond, Final Straw, Losing my Religion och många, många fler. Särskilt glad blev jag när de spelade At my most Beautiful för den var jag inte säker på att de skulle spela, otroligt vacker var den! Fick dessutom upp ögonen (eller öronen) för ett par låtar som jag inte lyssnat så mycket på förr som var fantastiska live, som IgnorelandCountry Feedback och Let me in. Undrade hela tiden var Man on the Moon blev av, men till slut kom den, som sista extranummer, perfekt avslutning!

Eftersom vi missade sista tåget som gick ända till Höör hade vi bestämt oss för att stanna i Köpenhamn tills första tåget gick. Slutkörda och genomsvetta efter konserten kändes väl idén inte riktigt lika rolig längre, men nu hade vi inget val. Efter att ha laddat upp på McDonalds promenerade vi Ströget fram och tillbaka, var faktiskt kul att se Köpenhamn vid den tiden på dygnet oxå. Men vi var som sagt genomsvetta och inte direkt partyklädda, så det kändes inte så lockande att gå in på en klubb med en massa uppklädda människor... Istället hittade vi en liten pub där de spelade livemusik där vi satte oss ett tag. Hade gärna testat att gå ut någon mer gång i Köpenhamn, men för denna gång räckte det med att sitta och slappa ett tag på den där puben. Sen drog vi oss mot stationen och lämnade Köpenhamn för den här gången.


Kommentarer
Cattis ; )

Underbar kväll!

2008-09-08 @ 22:39:05


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0